ostroszyc 08.06.05, 11:52 Wiem że to tylko badanie, ale mam pietra. 2 IUI nieudane, więc wiadomo że trzeba, ale brrrr..... Możecie mi powiedzieć na co mam się nastawić? Uśpią mnie czy na żywca? I jak to będzie? Ściskam Współforumki Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dawida_24 Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 12:23 ja miałam zastryk znieczulający. Nic nie czułam, tylko odczuwałam takie uczucie, jakby mi ktoś naciągał coś w środku. No i ten wziernik. Miałam tak wielki, że zaczęłam się tam przy wszystkich śmiać. Generalnie nic mnie nie bolało, słyszałam, że może zaboleć gdy jajowody są niedrożne. Powodzenia i nic się nie bój Odpowiedz Link Zgłoś
naka1 Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 12:47 jak dzisiaj na to patrzę to dużo strachu o "mały bólek"... dostałam zastrzyk znieczulajacy dolargan i relanium i tak mnie po nim zemdliło, ze o mały włos nie przerwaliśmy,a potem to już straciłam poczucie czy faktycznie cos boli. wziernik faktycznie jak na słonia, ja już wolałam zamknąc oczy i nie widziec tego. przy zakłądaniu czujesz uczucie sciągania, coś jakby @ ale naprawde nie jest źle. potem wstrzykiwanie kontrastu.,mnie za pierwszym razem ukłuło dość mocno ale to kilka sekund, kolejne podanie nie było juz takie złe. trwa kilka chwil i da się przeżyć. tylko oby ci dostosowali środek znieczulajacy do twoich rozmairow bo mnie jak dowalili to o mały włos a odfrunęłąbym i przez to chyba z połowe kłopotów więcej. a reszta trwa chwilkę więc nawet jak ukłuje czy cos to da sie przeżyć (a ja jestem wielkie strachajło jeżeli chodzi o ból i dzisiaj wiem, ze nie bałabym sie podejsć drugi raz...). potem nic mi nie było szybciutko przestało bolec cokolwiek i żaden ból juz nie wrocił nie było też krwawienia. ale wiem ze to bywa różnie, niektóre kobiety boli potem brzuch i mają krwawienia więc weź do wszelkiej przygoday podpaski Odpowiedz Link Zgłoś
paula29 Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 14:29 miałam hsg w tamtym tygodniu. Dostałam zastrzyk przeciwbólowy. Samo badanie nie jest przyjemne. Najbardziej boli jak wkłuwają się w macice. Samo badanie trwa ok 10 minut. Po zabiegu miałam odczucie takie jak przed miesiączką, rwanie w dole brzucha. Po pół godzinie raczej przechodzi i zapomnia się o sprawie. Powodzenia i zycze drożnosci! Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 17:37 HSG nie jest takie straszne jak się wydaje. Ja czasami miewam większe bole @ niż przy tym badaniu POWODZENIA )) ******** czekam na cud 42 cykl byle do lipca......... www2.fertilityfriend.com/home/samanta Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 17:52 ja mialam bez znieczulenia. Nie jest to najprzyjemniejsze ale da sie przezyc. Magda Odpowiedz Link Zgłoś
ostroszyc Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 17:53 Wielkie dzięki Wam dziewczyny. Troche mnie uspokoiłyście, bo bardziej straszny diabeł nieznany Jakoś przeżyję.... Ściskam jeszcze raz Odpowiedz Link Zgłoś
isiula1 Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 22:38 Boli trochę mocniej jak przy @ ale trwa chwilę i da się wytrzymać. Ja dostałam jakiś srodek przeciwbólowy dożylnie i głupiego jasia. Nie było tak źle. powodzenia trzymam kciuki!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś