Dodaj do ulubionych

HSG - czy boli?

08.06.05, 11:52
Wiem że to tylko badanie, ale mam pietra. 2 IUI nieudane, więc wiadomo że
trzeba, ale brrrr..... Możecie mi powiedzieć na co mam się nastawić? Uśpią
mnie czy na żywca? I jak to będzie?

Ściskam Współforumki smile
Obserwuj wątek
    • dawida_24 Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 12:23
      ja miałam zastryk znieczulający. Nic nie czułam, tylko odczuwałam takie
      uczucie, jakby mi ktoś naciągał coś w środku. No i ten wziernik. Miałam tak
      wielki, że zaczęłam się tam przy wszystkich śmiać. Generalnie nic mnie nie
      bolało, słyszałam, że może zaboleć gdy jajowody są niedrożne. Powodzenia i nic
      się nie bójsmile
      • naka1 Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 12:47
        jak dzisiaj na to patrzę to dużo strachu o "mały bólek"... dostałam zastrzyk
        znieczulajacy dolargan i relanium i tak mnie po nim zemdliło, ze o mały włos
        nie przerwaliśmy,a potem to już straciłam poczucie czy faktycznie cos boli.
        wziernik faktycznie jak na słonia, ja już wolałam zamknąc oczy i nie widziec
        tego. przy zakłądaniu czujesz uczucie sciągania, coś jakby @ ale naprawde nie
        jest źle. potem wstrzykiwanie kontrastu.,mnie za pierwszym razem ukłuło dość
        mocno ale to kilka sekund, kolejne podanie nie było juz takie złe. trwa kilka
        chwil i da się przeżyć. tylko oby ci dostosowali środek znieczulajacy do twoich
        rozmairow bo mnie jak dowalili to o mały włos a odfrunęłąbym i przez to chyba z
        połowe kłopotów więcej. a reszta trwa chwilkę więc nawet jak ukłuje czy cos to
        da sie przeżyć (a ja jestem wielkie strachajło jeżeli chodzi o ból i dzisiaj
        wiem, ze nie bałabym sie podejsć drugi raz...). potem nic mi nie było
        szybciutko przestało bolec cokolwiek i żaden ból juz nie wrocił nie było też
        krwawienia. ale wiem ze to bywa różnie, niektóre kobiety boli potem brzuch i
        mają krwawienia więc weź do wszelkiej przygoday podpaski
        • paula29 Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 14:29
          miałam hsg w tamtym tygodniu. Dostałam zastrzyk przeciwbólowy. Samo badanie nie
          jest przyjemne. Najbardziej boli jak wkłuwają się w macice. Samo badanie trwa
          ok 10 minut. Po zabiegu miałam odczucie takie jak przed miesiączką, rwanie w
          dole brzucha. Po pół godzinie raczej przechodzi i zapomnia się o sprawie.
          Powodzenia i zycze drożnosci!
    • samanta25 Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 17:37
      HSG nie jest takie straszne jak się wydaje. Ja czasami miewam większe bole @
      niż przy tym badaniu

POWODZENIA smile))

czekam na cud 42 cykl
      byle do lipca.........
      www2.fertilityfriend.com/home/samanta
      • magdamajewski Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 17:52
        ja mialam bez znieczulenia. Nie jest to najprzyjemniejsze ale da sie przezyc.
        Magda
      • ostroszyc Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 17:53
        Wielkie dzięki Wam dziewczyny. Troche mnie uspokoiłyście, bo bardziej straszny
        diabeł nieznany smile Jakoś przeżyję....

Ściskam jeszcze raz
    • isiula1 Re: HSG - czy boli? 08.06.05, 22:38
      Boli trochę mocniej jak przy @ ale trwa chwilę i da się wytrzymać. Ja dostałam
      jakiś srodek przeciwbólowy dożylnie i głupiego jasia. Nie było tak źle.
      powodzenia trzymam kciuki!!!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka