Dodaj do ulubionych

chyba mam już urojenia

27.06.05, 08:15
to straszne, ale na pewno tak jest. a więc pisałam, że w miniony poniedziałek
byłam u lekarza i był pecherzyk wielkościponad 20 mm. nic mnie nie bolało
dopóki nie wyszłam od lekarza.... śmiałam się mojemu M, że chyba od tego
oglądania pęcherzyków teraz pęknie bo mnie jednak bolało podbrzusze wieczorem.
przytulanko było. od kilku dni biorę luteinę. ale w sobotę dopadły mnie takie
straszne mdłosci i tak źle się czułam. również całą niedzielę, ze aż dzisiaj
boję się iść do pracy smile a na dodatek latałam do toalety jak kot z pęcherzem
dosłownie co 10 minut. w życiu czegoś takiego nie czułam. poza tym nic.
ciekawe. oczywiście to pewnie luteina tak działa, ale pomażyc zawsze można, no
nie?
Obserwuj wątek
    • justynek13 Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 10:05
      wiesz z tym sikaniem to jest koszmar, ja tez sikam jak glupia
      w piatek o 20 wzielam zastrzyk , caly weekend koszmarnie sie czulam ale
      prztylanko bylo
      smile
      czekam teraz te 14 dni i robie test , juz sie nie moge doczekac
      takie "ciążowe" objawy to moga byc po hormonach, ale jak piszesz pomarzyc
      zawsze mozna..
      poczekaj jeszcze troche i bedziesz wiedzialasmile
      • ksara4 Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 13:22
        Naka, ja miałam tak na duphastonie, normalne objawy ciążowe, ale teraz nie
        brałam żadnych leków i też sikam jak opętana i piersi bolą, i niedobrze. Ale
        już nie łudzę się, choć przyjemnie sobie chociaż powyobrażać...
        • inga30 Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 13:26
          nie brałam leków, nie jestem w ciaży, mam I fazę cyklu, sikam ciagle - moja
          hipoteza jest taka że to po truskawkach, które jem kilogramami.
          • naka1 Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 13:27
            smile)))))))))))) tylko,. zę ja trudskawek nie jadłam, duzo nie piłam...
            • ksara4 Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 13:43
              Naka, a nie możesz zrobić testu? kiedy masz mieć ( obyś nie miała) @?
              • naka1 Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 18:22
                dzisiaj dopiero 20 dzień cyklu. troszke bez sensu. juz czuję się lepiej chcoiaż
                mdli mnie cały czas. tak się zastanawiam jak z tą luteiną. biorę progesteron od
                kilku cykli i nigdy nie miałam zadnych najmniejszych nawet objawów. zadnych. a
                tu teraz taka niespodzianka. dodam, że to tylko mdłości i bule brzucha z
                chwilowym pobolweaniem jajników. wiesz, ja to się boję, ze ta luteina nie
                zadziała i że pęcherzyk nie pękł i będzie torbiel. nie chce tracić cykli kolejnych.
                • siedzibabanaulu Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 18:49
                  naka1
                  - masz podobnie jak ja - zastrzyki (pregnyl+depaceptyl) brałam w czwartek
                  wieczorem i od piątku rano do dziś jest mi niedobrze i jajniki mnie pobolewają -
                  kiedy miałam poprzednio takie objawy, to okazało się, że dominujący mi nie pękł,
                  a pękły te drobne. Mdłości są podobno dlatego, że bierzemy ciążowe hormony. A
                  jeśli teraz mi żaden nie pękł (w prawym -22mm, w lewym 21mm) - to ja już nie
                  próbuję, nie chcę - teraz jest to już 4 cykl pod rząd z CLO, brałam go
                  wcześniej 6 cykli z przerwami - basta. A na in vitro nas nie stać...
                  • naka1 Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 18:54
                    teraz to jeszcze jakoś pzreżyję ale za miesiac zaczynam starania z
                    gonadotropinami. CLO jakoś u mnie było nie bardzo najpierw brałam jedną tabletkę
                    dziennie bez monitoringu u zwykłego gina. przyszłam tylko na koniec cyklu a w
                    zasadzie na poczatek jak się już zaczęła @ i okazao się, że nie nie ma torbieli.
                    czy coś urosło czy nie to tego nie wiem. wczesniej cykle mialam z calą pewnoscią
                    bezowulacyjne bo nigdy wcześniej nie miałam torbieli a chodziam na badania dość
                    skrupulatnie. dostałam mniejszą dawkę CLO (dziwne bo ja sądziłam, ze dostanę
                    większa) no i wtedy własnie pęcherzyk nie pękł i była torbiel. potem się moja
                    doktor rozchorowala a ja nie zcekając pojechałam dio kliniki leczenie
                    niepłdnosci i teraz toczę całą batalię od poczatku. lekarz nie chciał sie
                    zgodzić na CLo i naturalnme próby ... tak się boje, ze się nie uda moje IUI w
                    lipcu. chyba już to sobie wmówiam, ze się nie uda - i tyle.
                    • siedzibabanaulu Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 18:58
                      mój mąż mówi mi zawsze, że marudzę i sobie wmawiam, a jak się sobie coś do
                      łepetyny czlowiek wbije to tak będzie... Więc nie myśl. A nóż widelec...Ale
                      oczywiście łatwo mówić, kiedy się nie ma 100% pewności, nie!!!hehehehe. Mam
                      czarne myśli zwiazane z moimi pęcherzykami....
                      • siedzibabanaulu Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 19:00
                        a jeszcze dodam, że po CLO miałam torbiele, które znikały; a w trakcie laparo
                        usunięto mi kawałeczek jajnika tak mi głęboko wlazła endometrialna - a to nie to
                        samo, jak po CLO.
                      • naka1 Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 19:00
                        no ale pomyślmy. z czym jest zwiazny brak piku LH? i czy jeśli w następnym cyklu
                        będę przyklądowo robila brzuszki (gdybym nie bylą na gonado i pregnylu) to one
                        pękną mimo braku piku lh? czy też nie pękną? i czy z tego powodu będą jakies
                        felerne?
                        • siedzibabanaulu Re: chyba mam już urojenia 27.06.05, 19:04
                          Nie mam piku LH - stąd te podwójne zastrzyki- dr mówił, że mimo braku piku
                          pęcherzyki są takie jak należy. Miałam robiony estradiol, by wyczaić, kiedy
                          pęcherzyki są gotowe do pęknięcia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka