Dodaj do ulubionych

Cetko, jak HSG, odezwij się!!!

30.06.05, 10:42
Cetko, jaki wynik, jak tylko będzisz mogła to napisz, trzymam za Ciebie
kciuki.
Dżagoda
Obserwuj wątek
    • naka1 Re: Cetko, jak HSG, odezwij się!!! 30.06.05, 11:15
      myślisz, ze juz po badaniu?
      • jagoda39 Re: Cetko, jak HSG, odezwij się!!! 30.06.05, 13:41
        Nie wiem, czy już po, ale napisałam, żeby pamiętała, że my o niej pamiętamy ;-,
        mam nadzieję że wyjdzie dobrze to hsg.
    • cetka nie mialam:((((((((((((((((((((((((((((((( 30.06.05, 18:56
      mialam miec dzis hsg... zapisana, urlop wziety, pieniadze odlozone, mentalnie
      nastawiona, choc udawajaca sama soba, ze sie nie boi.

tuz przed bylam na kontroli u prof. peterka i znow mi wrocila bakterial
      vaginosis, ph>5. zabronil mi robic hsg, nawet w oslonie antybiotykowej. po raz
      drugi los mnie bolesnie pstryknal w nos.

nie wiem, czemu ma sluzyc to sluzyc, czy los nie widzi, ze ja i tak juz jestem
      wrakiem po 2 latach starania sie o to, co innym przychodzi bez trudu?

zeby bylo gorzej, lekarka u ktorej musialam odwolam hsg, wydawala sie byl
      obrazona. mimo, ze wczesniej mowila, ze peterek to wysokiej klasy specjalista
      od bakterii, teraz powiedziala, ze on sie na tym nie zna i ona by mi zrobila
      hsg nawet z tym. a on wyraznie powiedzial, ze hsg moze sie dla mnie skonczyc
      tragicznie w tej sytuacji, mimo, ze pozwolil mi robic je z innymi bakteriami
      (np. coli, fecalis), z ktorymi inni lekarze mnie przez 9 mcy nie dopuszczali do
      hsg.

jestem po prostu zrozpaczona. gdyby nie moj maz, to chyba bym ze soba
      skonczyla - masz juz doslownie taki stan ducha i takie mysli. dla mnie to juz
      dosyc wrazen, jak na 1 malego czlowiekasad

a juz dokladnie nawiasem mowiac, w innej sprawie inny lekarz powiedzial mi, ze
      powinnam natychmiast zrobic operacje, a przed nia koniecznie szczepienie na
      zoltaczke, co by oznaczalo min. pol roku przerwy w staraniach. za pol roku to
      ja skoncze 32 lata.

niedlugo mi juz lez zabrakniesad
      • jagoda39 Re: NIE WOLNO CI SIĘ PODDAĆ !! 01.07.05, 09:09
        Szlag by to trafił, co to za bakteria, bluzgać się chce!Wiem co czujesz bo ja
        miałam to samo przez pół roku, ale co teraz, czy znowu antybiotyk???Nie
        potrafię Cię nawet pocieszać, bo wiem, że to na nic, wiem, że jestes
        zdruzgotana, ale jestem pewna, że weźmiesz się w garść i będziesz walczyc
        dalej, wiem, że Mąż Ci w tym pomoże bo jest kochany, parwda?
        Cetko, ja też wyłam, jak co miesiąc przygoptowywałam się psychicznie a tu sie
        okazywało, że du..a.
        Ale wierz mi, zrobisz w końcu to hsg, uda się, na bank!Wiem, że pomyślisz
        sobie, że łatwo mi powiedzieć, bo jestem po, ale miałam takie same mysli jak
        Ty, kiedy brałam co miesiąc coraz to nowe antybiotyki, a efektów nie było.
        Kurcze, nie miałam tej bakterii vaginosis, a Peterek chyba ma rację, że z
        fecalisem i coli to robią hsg w ochronie antybiotykowej, ja tak miałam ostatnio
        jak szłam na laparo, bakterie były a hsg po laparo zrobili, tyle że ja miałam
        ph 4,5 i wiem że ważna jest też ilość leukocytów.
        Cetko, co teraz???Czy Peterk powiedział co dalej, jakieś leczenie, jak się
        pozbyć tego vaginanosis???
        Cetko, wiem, że podniesiesz się z dołka, jesteś silna, nie wolno Ci myśleć o
        tym, że chciałabyś skończyć ze sobą, masz przecież Męża, musisz walczyć dalej,
        mimo, że pod nogami masz ciągle kłody.masz rację, dookoła jest pełno kobiet,
        którym się udaje bez najmniejszego wysiłku, ale zobacz ile nas jest na forum, i
        każda z nas ma chwile zwątpienia, ale jakoś brniemy dalej, musimy walczyć.
        A co do szczepienia, to myślę, że warto, ja się zaszczepiłam ,ale nikt mi nie
        powiedział że musze zrobic przerwę w staraniach....Wydaje mi się - może walnę
        tu frachę - że nawet kobiety w ciąży moga się zaszczepić - chyba tak czytałam
        na ulotkach informacyjnych, może jestem w błedzie.
        Trzymaj się i nie wono Ci się poddawać.
        Przepraszam że dopiero dzisiaj odpisuję, ale w domu mam zwalony komputer, a w
        pracy troche się boję wchodzic na nasze forum.
        Jagoda
        • pooziomka Re: NIE WOLNO CI SIĘ PODDAĆ !! 01.07.05, 22:15
          dzieki jagódko... dzis tylko troche, ale lepiej. dostalam cos dopochwowego i
          mam isc na kontrole za miesiac. ten cykl stracony. wierze w tego peterka.

co do szczepienia - nie mozna sie zaszczepic w ciazy - wszyscy mi to
          powtarzaja. po prostu jesli miedzy tymi 3 dawkami sie zajdzie, to nie mozna juz
          kontynuowac, a wtedy cale szczepienie jest nie do konca skuteczne. wiec lepiej
          zrobic to, ajk ma sie te pol roku wolnego...

co do ph 4,5, to byla w gornej granicy normy. leukocyty mowia o stanie
          zapalnych, ale gdziekolwiek. u mnie byly ostatnio duze i okazalo sie, ze to
          zapalenie zatok sie przywloklo.

bardzo ci dziekuje jeszcze raz. czas leczy rany. zyje dalej, tylko co to za
          zyciesad najgorsze dla mnie chyba jest to, ze nie widze alternatywy, nie
          wyobrazam sobie zycia bez dziecka, a na adopcje jeszcze nie jestem gotowa.
          dlatego chyba to mnie tak wszystko przeraza i cale zycie wydaje mi sie takie
          tymczasem, na chwile, az bedzie dziecko, to zaczne w koncu naprawde zycsad
          • pooziomka Re: NIE WOLNO CI SIĘ PODDAĆ !! 01.07.05, 22:17
            ups- to ja cetka. pisze z pozyczonego kontasmile
      • naka1 Re: nie mialam:((((((((((((((((((((((((((((((( 01.07.05, 11:50
        cetko a ty nadal leczysz się w Invimedzie? czy nie?
        • pooziomka Re: nie mialam:((((((((((((((((((((((((((((((( 01.07.05, 22:16
          nawet jakbym chciala, to nie moge. pracuje w tych godzinach, co invimed, a moj
          bezduszny szef z przyjemnoscia by mnie predzej wyrzucil, niz zwalnia 4 x w mcu
          na monitoringsad
    • niunia90 Re: Cetko, jak HSG, odezwij się!!! 01.07.05, 07:54
      Cetko, nie załamuj się.
      Ja też nie miałam, mimo, że już spakowana do szpitala miałam wychodzić. Lekarz
      zadzwonił, że limity się skończyły i NFZ kazał przyjmować tylko przypadki
      zagrożenia życia!!! K.....ca mnie bierze, bo po co ja te składki co miesiąc
      płacę???
      Niby zapisał mnie na przyszły miesiąc, ale miał zadzwonić do mnie i powiedzieć
      co dalej a do dzisiaj nie zadzwonił (a rzecz się działa dokładnie tydzień
      temu). Poczekam do przyszłego tygodnia i zadzwonię sama do niego. Miałam mieć
      robione na NFZ, ale jak dalej będą problemy to zrobię prywatnie!
      Pozdrawiam i głowa do góry.
      • cetka Re: Cetko, jak HSG, odezwij się!!! 01.07.05, 22:19
        no to podobnie sie czulysmy. ciebie oszukal system, czlowiek. mnie - moj
        organizm.
    • marijohanna Re: Cetko, jak HSG, odezwij się!!! 01.07.05, 09:14
      kurcze, mam teraz wyrzuty sumienia, ze sie niechcacy nastraszylam w innym
      watku...

cetko, jestem alergikiem. uczulaja mnie plastry dla alergikow a nawet szwy
      (operacyjne), ktore nikogo jeszcze nie uczulily!! nie zmienia to faktu, ze
      wtedy wszystkie moje niesmiale sugestie napotkaly na totalna ignorancje.

niemniej jesli jestes uczulona na leki, spytaj co dokladnie beda ci
      wstrzykiwac, bo jest po prostu mozliwosc, ze zareagujesz szokiem.

pozdrawiam i zycze powodzenia!! a przede wszystkim droznych i szerokich i
      bakteriom mowimy zdecydowanie NIE!! smile))
      • cetka Re: Cetko, jak HSG, odezwij się!!! 01.07.05, 22:20
        nie, niesmile nie nastraszylas, naprawde. lubie wiedziec na zas, nawet, jak mnie
        nie dotyczy. nie jestem alergikiem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka