Dodaj do ulubionych

Czy Laparospkopia?

IP: 213.77.48.* 07.08.02, 08:25
Leczę się już od stycznia tego roku CLO. Niestety jak na razie właściwie
tylko raz miałam odpowiedni pęcherzyk. Lekarz odsuwa jednak operację na
później argumentując, że jest to bardzo skomplikowana operacja i może
zakończyć się komplikacjami i pozbawieniem mnie w ogóle szansy na dzidzi. A
co wy o tym sądzicie? Gdzie można przeprowadzić operację klinowego wycięcia
jajników i za ile?
Obserwuj wątek
    • Gość: Roma Re: Czy Laparospkopia? IP: 194.181.36.* 07.08.02, 08:54
      Przeprowadzić mozna wszędzie, w prywatnych klinikach, szpitalach. W W-wie na
      Karowej kosztuje (prywatnie) 2.500 zł, ale podobno na Madalińskiego 1500zł,
      możesz tez spróbowac załatwić sobie skierowanie na Kasę w końcu płacimy składki.
      • Gość: Nasta Re: Czy Laparospkopia? IP: 213.77.48.* 07.08.02, 11:28
        Czy może masz kontakt telefoniczny do obu miejsc, o których piszesz? Jeśli tak
        to proszę o ich podanie, albo nazwy klinik.
    • Gość: asja Re: Czy Laparospkopia? IP: *.pbk.pl / 139.0.121.* 07.08.02, 09:38
      jak to wycięcia jajników, jak chcesz miec bez jajników dziecko?
      • Gość: Iwona Re: Czy Laparospkopia? IP: *.bielsko.dialog.net.pl 07.08.02, 10:25
        Operacja klinowej resekcji jajnikow nie polega na ich wycieciu, tylko na
        przecieciu powloki, ktora je otacza. Wykonuje sie ten zabieg w przypadku
        wystepowania jajnikow policystycznych co ma ulatwic uwalnianie sie komorki
        jajowej do jajowodu. Zabieg ten mozna wynkonac na kase chorych w trakcie
        laparoskopi. Nalezy jednak pamietac ze jak kazda operacja i laparoskpia niesie
        ze soba pewne ryzyko, dobrze wiec zdecydowac sie na nia jedynie w doswiadczonej
        placowce, pod okiem specjalisty.
        Powodzenia
        • Gość: Nasta Re: Czy Laparospkopia? IP: 213.77.48.* 07.08.02, 11:24
          Czy operacja, o której mówimy ma na celu jedynie umożliwienie komórce przejście
          przez powłokę jajnika, czy również spowoduje, że jajnik zacznie produkować
          również jajeczka?
          • Gość: Roma Re: Czy Laparospkopia? IP: 194.181.36.* 07.08.02, 11:40
            Na Madlińskiego nie mam musisz znaleźć w książce telefonicznej a na Karową 826-
            00-51 (centrala) połączą cię. Możesz też wejść na ich stronę internetową tam
            jest wszystko o proponowanych przez nich zabiegach. Laparo robi tez Centrum
            Medyczne (prywatnie) te. 458-70-00, koszt podobny jak na Karowej.
    • Gość: atropina Re: Czy Laparospkopia? IP: *.media4u.pl 07.08.02, 14:32
      Nie wiem skąd jesteś, ale jeśli chcesz przeprowadzić ten zabieg prywatnie, to
      lepiej nie robić klinowej resekcji, tzw skaryfikacji, bo to już dość stara
      metoda i ma swoje wady, tylko "obrać" cały jajnik. Robi to w Łodzi Otulski z
      Dermedu. Tel do Dermedy 633 - 17 - 95 kiedunkowy do Łodzi 42.
      pozdrawiam
      atro

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka