Dodaj do ulubionych

koszta in vitro ???

IP: *.tnt3.huntington-beach.ca.da.uu.net 16.09.01, 05:37
Widze ze duzo kobiet ma te same problemy i mase pytan .Ja rowniez mam
pytanie ,mianowicie interesuja mnie ceny zabiegow in vitro w Polsce .Mieszkam
od kilku lat w Los Angeles ,niestac nas na zabieg w tym kraju .Ceny wachaja sie
od 10 do 15 tys . dolarow .Bardzo prosze o informacje .
Obserwuj wątek
    • Gość: Aśka Re: koszta in vitro ??? IP: *.pai.net.pl 16.09.01, 09:59
      Elu, wszystko zależy od tego czy to będzie IVF czy ICSI oraz na którą klinikę
      się zdecydujesz. Ja rok temu za ICSI w Gamecie (Łódź) zapłaciłam około 6500
      pln. Wliczone są w to USG, oznaczanie poziomu E2, wizyty lekarskie i cała
      reszta związana z IVF (2000,- pln), mikromanipulacja dodatkowe 2000,- pln a
      cała reszta to leki.
      • Gość: Klara Re: koszta in vitro ??? IP: *.lodz.cvx.ppp.tpnet.pl 16.09.01, 17:51
        Gość portalu: Aśka napisał(a):

> Elu, wszystko zależy od tego czy to będzie IVF czy ICSI oraz na którą klinikę
        > się zdecydujesz. Ja rok temu za ICSI w Gamecie (Łódź) zapłaciłam około 6500
        > pln. Wliczone są w to USG, oznaczanie poziomu E2, wizyty lekarskie i cała
        > reszta związana z IVF (2000,- pln), mikromanipulacja dodatkowe 2000,- pln a
        > cała reszta to leki.
        Gameta jest bardzo droga! Aśka pisze, że mikromanipulacja kosztuje 2000 zł!!
        Wprost nie chce mi się wierzyć!! W Białymstoku za mikromanipulację zapłaciliśmy
        700 zł. Przygotowanie do zabiegu - codzinne badania estradiolu, usg, konsultacje
        lekarskie kosztowały w sumie 850 zł. A za wszystko, co mi robiono w szpitalu,
        czyli pobranie komórek, a potem transfer zapłaciliśmy 1000 zł. Czyli w sumie za
        zabiegi (nie licząc leków!) zapłaciliśmy 2550 zł.
        Czyli niewiele więcej niż w Gamecie chcą za samo "wepchnięcie plemnika we
        właściwe miejsce"! Podałam ceny sprzed kilku miesięcy. Nie wiem, czy coś się tam
        nie zmieniło.

• Gość: EwaP Re: koszta in vitro ??? IP: *.cofund.org.pl 17.09.01, 09:28
          To pytanie o ceny nie jest takie proste jak się wydaje, bo jak liczyć?
          Jeśli liczymy za zabieg i leki to wychodzi nam jakaś kwota inna w każdej klinice. Ale jeśli zaczniemy przeliczać na
          ilość zapłodnionych komórek (co jest wyjątkowo ważne przy ICSI) to już proporcje ceny bardzo się zmieniają. A
          jeśli przeliczymy na transfery z jednego IVF to znowu jest zupełnie inaczej. Dlatego nie warto wybierać kliniki
          najtańszej tylko tą która ma najlepsze wyniki.
          Ja leczę się w nOvum, które uchodzi za najdroższą - IVF z wszystkimi badaniami to 4500 do 5500, ale za to ICSI
          to tylko +300. Natomiast nie jest tajemnicą, że w nOvum dziewczyny produkują najwięcej jajeczek, a jeśli chodzi o
          ICSI to Dr Kozioł nie ma sobie równych.
          Z moich doświadczeń wynika, że na pełny zabieg z lekami trzeba mieć zarezerwowane 10 000 PLN.
          Następne pytanie to koszty dojazdu i noclegów co znacznie podraża całą zabawę.

Wybór kliniki należy do Ciebie i musisz brać pod uwagę różne czynniki.
          Pozdrawiam i powodzenia,
          EwaP
          • Gość: agata30 Re: do EwyP IP: *.*.*.* 23.01.02, 17:43
            IVF-5500
            ICSI +300 tylko???
            a moze wiesz ile kosztuje w NOVUM ICSI z punkcja jadra?
            Agata
            • Gość: AGA Re: do EwyP IP: 217.153.35.* 24.01.02, 08:17
              Gość portalu: agata30 napisał(a):

> IVF-5500
              > ICSI +300 tylko???
              > a moze wiesz ile kosztuje w NOVUM ICSI z punkcja jadra?
              > Agata

Wystarczy zadzwonić do Novum i się spytać - wszystkie info z pierwszej reki.
            • Gość: ALA Re: do EwyP IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 24.01.02, 19:43
              Punkcja Jądra kosztuje od 1200 do 1600 zł. w zależności na ile skomplikowany
              jest zabieg, do dokładnie tłumaczy dr J.K.Wolski bezpośrednio przed zabiegiem
              na wizycie . Powodzenia ALA
              • Gość: agata30 Re: do EwyP IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 24.01.02, 21:42
                Dzieki za informacje.
                Agata
      • Gość: Joasia Re: koszta in vitro ??? IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 18.10.01, 09:18
        To rzeczywiscie strasznie drogo. Ja mam jedynie doswiadczenie z osrodkiem w
        Warszawie przy Pl. Starynkiewicza. Za IVF zaplacilam 2250, nie bylo ICSI (gdyby
        bylo musialabym doplacic 500zl). Leki wiadomo - drogie, ale wszedzie tak samo.
        Za pierwszym razem sie nie udalo, aktualnie probuje po raz drugi. Zyczcie mi
        powodzenia!!!!!
        • Gość: Iga Re: koszta in vitro ??? IP: *.cofund.org.pl 18.10.01, 09:33
          Mam pytanie - co wchodzi w tą cenę?
        • Gość: AsiaW Re: koszta in vitro ??? IP: 212.160.138.* 18.10.01, 12:27
          Hm ja też mam pytanie ile udało ci sie wyprodukować jajeczek? I ile potem
          zamrozili? Ile razy miałaś potem transwerów zamrożonych? Dlaczego zdecydowałaś
          sie na te klinikę? Cena? Novum znacznie lepsze wyniki, z tego co wiem, ale tez
          jest znacznie drozsze! Przepraszam za intymne być może pytania, ale właśnie
          próbujęwybrać klinikę. Interesuja mnie głównie te warszawskie z racji miejsca
          zamieszkania. AsiaW
          • Gość: Joasia Re: koszta in vitro ??? IP: 10.128.134.* / *.acn.pl 18.10.01, 19:56
            U mnie bylo osiem jajeczek, do zaplodnienia doszlo w szesciu a do transferu
            nadawalo sie 3. nic nie zamrozili. teraz podobno odpowiedz jest lepsza, bedzie
            wiecej komorek. to miejsce polecila mi kolezanka. Dla mnie duza zaleta jest, ze
            sa w centrum i mam blisko z pracy.
            • Gość: Nina Re: koszta in vitro ??? IP: 157.25.178.* 24.01.02, 14:15
              Ja tez przymierzam sie do IVV na Starynkiewicza. Czy mozesz powiedziec, jakie
              sa twoje wrazenia? Kto robil zabieg? Jak to wygladalo? Jak dlugo sie leczylas
              wczesniej? Przepraszam za ten potok pytan, ale to dla mnie b.wazne.
              • Gość: Alicja Re: koszta in vitro ??? IP: 10.128.134.* 25.01.02, 00:13
                Jestem właśnie po transferze na Starenkiewicza. po stymulacji Gonalem uzyskali
                12 komórek, konieczna była mikromanipulacja, bo u mojego męża jest mało
                plemników. na początku było 10 zarodków, po 3 dniach 6. Zdecydowaliśmy sie
                wspolnie z lekarzami na transfer 2 i zamrozenie reszty.
                Bardzo odpowiadala mi panujaca tam atmosfera i podejscie do nas - wspolnie z
                mezem czulismy, ze ktos sie nami naprawde zajmuje (dr Grzechocinska jest super,
                chociaż czasami trzeba swoje odczekać pod gabinetem. teraz czekamy na wynik.
                cenowo konkurencyjni do Novum - ponad połowe taniej.
                A.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka