Dodaj do ulubionych

czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szansę

27.07.05, 16:42
Zrobiłam właśnie analizę wyników mego M. i wyszło, że na 38,0 mln plemniczków
ma w postępowym szybkim do 20%, prawidłowej budowy do 28% (wyniki z miesiąca
na miesiąc lepsze bo bierze clo). Nie wiem czy to wystarcza do IUI czycteż
jak mi zawirują w główkach to buedne nie wiedzą co robić. Prodszę o
informację, jesli ktoś miał podobne wyniki...co zrobił? Pozdrawiam
serdecznie smile
Obserwuj wątek
    • monikakika Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 27.07.05, 16:44
      ale z błędami napisałam - mam nadzieję, że mimo tego czytelnie smile- wszystko
      przez to że się spieszę i biegam między kompem a kuchenką smile.
      • wiktoria33 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 28.07.05, 12:02
        pewnie ze ma szanse!! tutaj gdzies na forum dziewczyna ktora zaszla przy 18%
        ruchliwych
        • monikakika Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 28.07.05, 14:48
          nadzieja wzrasta. Zaraz jadę na Rakowiecką odebrać wyniki badań na
          przeciwcaiałą antyplemnikowe z krwi. Ciekawe co na mnie czeka w kopercie...A
          jeśli są? Nie podchodzić do IUI...Same pytajniki
          • samanta25 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 28.07.05, 22:37
            Fragment artykułu o IUI"

W nasieniu po „wypłukaniu” powinno być minimum 1-3 mln ruchomych plemników.
            Jest jednakże wiele danych wskazujących na to, że rozsądny odsetek ciąż (tzn.
            taki dla którego stosunek skuteczności do poniesionych kosztów dla inseminacji
            jest bardziej korzystny niż dla zabiegu in vitro) uzyskuje się dopiero przy 5-
            10 mln ruchomych plemników. Skuteczność wynosi wtedy 10-15 %.

44 cykl starań i właśnie teraz będę w ciąży wink)

www2.fertilityfriend.com/home/samanta
            • marijohanna SAMANTA 29.07.05, 13:14
              samanta25 napisała:

> Fragment artykułu o IUI"
              >
              > W nasieniu po „wypłukaniu” powinno być minimum 1-3 mln ruchomych pl
              > emników.
              > Jest jednakże wiele danych wskazujących na to, że rozsądny odsetek ciąż (tzn.
              > taki dla którego stosunek skuteczności do poniesionych kosztów dla inseminacji
              > jest bardziej korzystny niż dla zabiegu in vitro) uzyskuje się dopiero przy 5-
              > 10 mln ruchomych plemników. Skuteczność wynosi wtedy 10-15 %.
              >
              > ********
              > 44 cykl starań i właśnie teraz będę w ciąży wink)
              >
              > www2.fertilityfriend.com/home/samanta

mozesz podac, gdzie to wyczytalas??? wlalas troche nadziei w serce moje..
              • samanta25 Re: SAMANTA 01.08.05, 12:31
                Przepraszam dopiero teraz przeczytałam Twoje pytanie
                Podaję link do strony:
                www.forumginekologiczne.pl/txt/a,1991,
                44 cykl starań i właśnie teraz będę w ciąży (testuję 13.08) wink)

www2.fertilityfriend.com/home/samanta
          • wiktoria33 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 29.07.05, 10:34
            gdyby wyszły (odpukac) to trzebaby chyba isc do ginka przed IUI, ale slyszalam
            ze chyba wtedy dają jakis encorton i clexan
            pozdrowienia
            • monikakika Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 29.07.05, 10:43
              Wczoraj popołudniową porą odebrałam z invimedu wyniki (90 zł za badanie) na
              szczęście nie stwierdzono przeciwciał przeciw plemnikom. Dzisiaj mam pęcherzyk
              23 mm i 8 endo...jutro kolejne USG zobacyzmy czy co podrosło i ewentualne IUI.
              Zyczcie mi powodzenia smile
              • wiktoria33 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 29.07.05, 10:47
                trzymamy kciuki !!!
                ja miałam wczoraj 9dc ale pecherzyk najwiekszy mial juz 17mm!! pan doktor
                powiedzial ze on tu zadnego pco nie widzi i ze mam piekne jajniki i piekne
                pecherzyki ( pije ziólka o. Sroki moze od tego tak mi wypiękniałysmile))
                A pco mi zdjagnozowali po laparoskopii 4 lata temu - wiec albo sie naprawiło
                albo głupia diagnoza.
                ale sie ucieszylam , jak głupia smile))
                moze peknie
                • madzia762 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 29.07.05, 10:54
                  Ja wcześniej nigdy nie miewałam owulacji ale odkąd zaczełam pić ziołaO.Sroki
                  wszystkie cykle są z owulacją "książkową" jednak dzidzi nie ma.
                  Bardzo polecam pijcie dziewczyny ziółka O.Sroki jeśli macie cykle bezowulacyjne.
                  Można je kupić w Żywcu miejscowość Rychwałd a przy okazji odpocząć nad pięknym
                  jeziorem.
                  Pozdrawiam.
                  • wiktoria33 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 29.07.05, 10:59
                    Madzia , a ile czasu pijesz te ziólka??
                    Ja zaczełam dopiero pare dni temu wiec nie spodziewam sie natychmiastowych
                    efektów ale po tej wizycie u ginka pojawila sie nadzieja na poprawe sytuacji smile)
                    Musimy pic i czekac smile
                    sama wiesz ze u niektórych nawet calkowicie zdrowych i "niezablokowanych
                    psychicznie" par trwa to kilka miesiecy
                    wiec czekajmy
                    pozdrawiam
                    • madzia762 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 29.07.05, 12:34
                      Ja piję dobre pare lat.
                      U nas występuje niepłodność idiopatyczna. Teraz zaczełam specjalistyczne
                      leczenie bo przez kilka lat nie zostałam prawidłowo zdiagnozowana.
                      Jak pije zioła zawsze mam owulacjie ( miałam monitoring).
                      Siostra zaszła po 1 miesiącu picia a nie miała 6 lat dzidzi.
                      Zastanawiam się nad inseminacją.
                      Pozdrawiam
                      • madzia762 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 29.07.05, 12:37
                        Do Wiktorii.
                        Czy lekarz poda ci pregnyl teraz skoro tak ładnie ci rosną?
                        • wiktoria33 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 29.07.05, 12:41
                          nie bede miala pregnylu bo koniecznie chcemy stwierdzic (ja i lekarz) czy
                          pekają naturalnie, w tamtym cyklu nie rosly dobrze a czy pekly nie wiem bo
                          bylam na wakacjach, ale w tym powiedzial ze rosną b. ładnie.
                          Jesli nie peknie sam w przyszlym bede miala pregnyl
                          • madzia762 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 29.07.05, 12:53
                            Mnie podano pregnyl w zeszłym cyklu- pękły , przytulanie jak kazał gin i nic!
    • monikakika Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 01.08.05, 13:44
      i już po II IUI w sobotę rano na 26 mm pęcherzyk i z tymi procentami co w
      temacie smile. Znowu czekanie. Pozdrawiam
      • naka1 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 01.08.05, 13:45
        nienawidze tego czekania. ty pewnbie też. ale cóż - tzreba. pwieidz czy
        podchodizłąś na cyklu naturalnym?
        • monikakika Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 01.08.05, 19:03
          tak, na naturalnym, lekarze - a mam ich 3 (który akurat jest wolny - nie wiem
          czy to dobrze) zgodnie twierdzą, że nie ma potrzeby podawać mi jakichkolwiek
          leków. Tym razem lekarz dał mi duphaston. Przedtem po IUI nic nie dostałam. Nie
          dostaję też leków na pęknięcie. Całkowita natura. Mąż ma nasionka nie
          najlepsze - ale tez lekarze twierdzą, że na IUI to aż nadto. Nie wiem czy
          naprawdę tak mój śluz jest wrogi, że nie można go pokonać, czy też jeszcze inne
          nieodkryte sprawy krzyżują nam życiowe marzenia. czekam sobie a muzom...bo kto
          chciałby uczestniczyć w takim czekaniu...
          • naka1 Re: czy przy 28% prawidł. i 20% szybk.IUI ma szan 01.08.05, 19:05
            hej! ja słyszałam ze dobre efekty mozna tez mieć stsoujac pzrez kilka miesiecy
            prezerwatywy aby się organizm kobiety odzwyczaił. bardzo wielu się tak udało?
            probowaliście? chyba, ze nasionka są za słabe na naturę
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka