Dodaj do ulubionych

ech, zycie...

11.08.05, 19:22
Jestem w ciazy.... tylko ze najprawdopodobniej pozamacicznej sad
Tydzien temu wielka radosc, bo po dwoch bladych kreskach wyszla w koncu wyrazna. Kilka dni
pozniej zaczelam plamic na brazowo. Lekarz nic nie widzi niepokojacego na usg, ale jest
mozliwosc ze to jednak pozamaciczna. Beta w ciagu 48h wzrosla z 298 na 370, a wiec
nieprawidlowo... Dupa blada! Dzidzi znow raczej nie bedzie i to jakos przeboleje, ale panikuje ze
moj stan przejdzie w ostry i wyladuje w szpitalu. Nic tak nie pragne jak dostac teraz normalnej
zwyczajnej @ (ironia losu, bo zawsze mialam nadzieje ze nie przyjdzie)... Prawda ze przyjdzie w
najblizszych dniach?
Z tego wszystkiego musielismy odwolac planowany od dawna wyjazd, bo lekarz jest zdania ze
jest za duze ryzyko. Ech, fajne wakacje... siedze w domu i obgryzam paznokcie! Wrrr!!!
Obserwuj wątek
    • beatrice73 Re: ech, zycie... 11.08.05, 19:26
      wlasciwie to brak jakichkolwiek slow w takiej chwili
      ale chyba zawsze trzeba wierzyc ze bedzie dobrze, inaczej po co bylaby ta nasza
      walka
      trzymam mono kciuki zeby wszystko dobrze sie skonczylo, cokolwiek to w tej
      chwili mialoby znaczyc, najwazniejsze zeby skonczylo sie dobrze
      pozdrawiam
    • magdamajewski Re: ech, zycie... 11.08.05, 21:18
      przepraszam ale ja ci nie napisze, ze jeszcze nic nie stracone i jeszcze na
      przekor lekarzowi beta zacznie rosnoc prawidlowo, bo ja juz w takie cuda nie
      wierze.
      Niedawno przeszlam przez to samo. Tylko ze ja bylam po ivf. Blade kreski na
      sikancu a beta tylko 29 potem 67 3dni pozniej 207 niby prawidlowo przyrastala
      ale caly czas mialam plamienia i tydzien pozniej beta juz tylko 24 i pozniej
      juz normalne bardzo obfite krwawienie.
      Odczekaj jeszcze kolejne 48 godzin i powtorz bete. Bierzesz cos na
      podtrzymanie? W ktorym tygodniu jestes? Mnie lekarz wyslal na jakies
      specjalistyczne badanie do kliniki ktra miala super nowoczesny i czuly sprzet
      zeby wlasnie wykluczyc ciaze pozamaciczna. Co tobie lekrz powiedzial, co masz
      robic? Siedziec i czekac? Koniecznie powtorz bete najlepiej 2 razy w przeciagu
      48 godzin i wtedy bedziesz wiedzial konkretnie co jest grane. W razie wiekszych
      krwawien albo boli wal na pogotowie bo to nie przelewki.
      Trzymaj sie
      Magda
      • pascalle Re: ech, zycie... 12.08.05, 09:09
        Bete mialam robiona w poniedzialek i srode, dzisiaj bedzie kolejna. Nie wiem jak powinien wygladac
        progesteron, ale badanie wykazalo ze spadl z 13 do 11.
        Wedlug ostatniej miesiaczki bylby to koniec szostego tygodnia. Lekarz mowi, ze moze to byc
        ciaza tylko ze raczej miedzy 3 a 4 tyg., nie wydaje mi sie to mozliwe bo na 95% jestem pewna, ze
        owulacja byla normalnie, tzn. 17 dc.
        Nie biore nic na podtrzymanie. Lekarz mowi, ze trzeba obserwowac bete i czekac, a w razie
        ostrego ataku - na pogotowie tak jak napisalas.
        No to czekam... W ciaze nie zachodze latwo....Ponad pol roku temu poronilam, mialam nadzieje, ze
        teraz bedzie juz dobrze....

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka