Dodaj do ulubionych

CLO i Bromergon

25.08.05, 16:06
Pisze w imieniu kolezanki.
Od kilku cykli bierze bromergon 1/4 tab na noc ale tylko do 25dc- dla mnie to
dziwne bo ja bralam caly cykl- czy to normalne ?? robila ostatnio badanie
prolaktyny i w normie.
CLO. Ginek zapisal od 5-10dc to rozumiem ale dlaczego na usg kazal przyjsc po
3 miesiacach ?? czy nie powinna miec monitoringu ???

Kolezanka ma problem z forum dlatego zakladam nowy watek i podam jej ten link
wiec prosze o odpowiedzi surprised)
Dziekuje i zycze wytrwalosci surprised)
Obserwuj wątek
    • annalalik Re: CLO i Bromergon 25.08.05, 16:10
      Bromek powinno sie brac caly cykl. Jesli prl jest w normi i nie blisko górnej
      granicy to bromek jest niepotrzebny.
      Dlaczego ma przepisane CLO? Ma problem z owulacja?
      Przy clo musi byc monitorowana w kazym cyklu. Wystarczy w sumie raz w okolicy
      owulacji, ale najlepiej usg powtórzyc przed kolejna partia clo.
      • asiulka1976 Re: CLO i Bromergon 25.08.05, 16:12
        przy ostatniej wizycie owulacji nie miala, ginek stwierdzil ze ma z nia problem.
        • paula08 Re: CLO i Bromergon 25.08.05, 16:18
          Ja rowniez uwazam, ze Bromek powinien byc brany caly cykl, nie powinno sie go
          odstawiac, bo prolaktyna moze gwaltownie podskoczyc. Jesli chodzi o wysokosc
          prolaktyny-ja mialam troche powyzej normy, ginka powiedziala, ze do zaciazenia
          woli, aby poziom byl blizej dolnej granicy. Przy clo moim zdaniem powinien byc
          koniecznie monitoring, trzeba sprawdzic ile pecherzykow uroslo, czy w ogole
          urosly, czy nie za duzo, potem czy nie ma torbieli.
    • kruszyna75 Re: CLO i Bromergon 25.08.05, 16:15
      Bromergon bierze się cały cykl, bo inaczej może zacząć "skakać" co nie jest
      wskazane. Pierwszy raz słyszę, żeby lekarz dał takie zalecenie.
      Co do brania clo bez monitoringu, choć nie jestem tu ekspertem bo nie brałam to
      jednak nie robienie monitoringu wydaje mi się lekko rzecz ujmując chybionym
      pomysłem, bo po pierwsze trzeba sprawdzać czy pęcherzyki rosną, czy dominujący
      pęknie i generalnie dziewczyny zawsze pisały, że łatwo przestymulować jeżeli
      monitoring nie jest robiony. Ja bym jeszcze skonsultowała się z innym lekarzem.
      • klara_76 Re: CLO i Bromergon 25.08.05, 18:01
        Poza tym CLO ma sens chyba dopiero, kiedy na bromku PRL spadnie do normy. No i
        koniecznie monitoring. Ja co prawda jestem przed pierwszym cyklem z CLO, ale
        juz mam powiedziane, kiedy sie zglosic na pierwsze usg.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka