neja 26.08.05, 10:52 cykl na CLO z zastrzykami z clexane w brzuch i acardem nie udało się po raz kolejny. Beta w 12 dpo 1,09 i plamię. Kogo polecacie w Novum jeśli w ogóle zdecyduję na dalsze leczenie. Nie mam swojej owulacji + wrogi śluz. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ada80 Re: III IUI nieudana 26.08.05, 11:05 A gdzie do tej pory się leczyłaś? Ja mam wrogi sluz i barak owulacji. Lecze się w Novum. Po III IUI, byłam 1,5 roku temu w ciąży. Od wrzesnia zaczynam od nowa. Osobiście przeszłam wielu lekarzy w Novum i tylko dr Taszycka jest moją idolką. Tylko raz zrobiła mi IUI i juz byłam w ciąży. Z tą dr jest taki problem, że ona przyjmuje tylko rano. Ja miałam ją jako lekarz prowadzącą, a na wszystko inne typu monitoring chodziłam do innych lekarzy. Z nią jest o tyle fajnie, że jak ma plan działania to zapisuje w karcie co i jak i nawet jak idziesz do innego lekarza to on wie co by dalej zrobiła Taszycka i tego się trzyma, a jak się nie trzyma do dzwonisz do dr Taszyckie i pytasz się co dalej i nie ma z tym żadnego problemu. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
iwa303 Re: III IUI nieudana 26.08.05, 11:09 To bardzo przykro, że się nie udało tym razem Ja byłam pacjętką Novum, ginka Starosławska. Podchodziłam tam do jednej IUI. Tak jak pisałam na 4 dominujących pęcherzykach, super nasionkach i po 18 godzinach wszystkie 4 pękły. Niestety nie wyszło. Brałam 5 cykli clo i zawsze były przynajmniej 2 pęcherzyki. Na początku było ok zadnych skutków ubocznych, później miałam problemy z endo. Podczas owu zaledwie 7 mm. Teraz jestem po pierwszym cyklu bez chemii tylko bromek. Słyszałam tez dobre opinie o Taszyckiej i Lewandowskim. Mają mnóstwo pacjentek i wielu pomogli, więc warto spróbować. Ja się trochę uprzedziłam do Novum, ale to mój przypadek i sama musisz zobaczyć jak tam jest. Może nie będziesz miała okazji przekonać się, że czasami się zapominają i traktują nas przedmiotowo. Pamiętaj tylko, że nie pracują w niedzielę. Ja miałam owu w niedzielę, więc nie zrobili mi 2 IUI. Gdybym była w Polsce prawdopodobnie spróbowałabym w Invimedzie ( może pomyliłam nazwę). Ale Ty chyba Neja właśnie tam się leczysz??? Odpowiedz Link Zgłoś
ronka4 Re: III IUI nieudana 26.08.05, 12:52 Strasznie mi przykro! Ja też już mam za sobą 3 nieudane IUI więc wiem jak ci smutno. Ale ściskam cie mocno i musisz sie trzymać Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: III IUI nieudana 26.08.05, 14:12 Dziękuje Wam za wszystkie podpowidzie i czekam na dalsze bo bardzo ale to bardzo mi są teraz potrzebne. Leczę się w klinice IVF w Karkowie u dr Janeczko, nie chcę robić u niego IVF bo się zwyczajnie boję. Muszę się umówić na konsultacje a z Krakowa jest mi bliżej do Novum niz do BS. Koszty mnie przerażają w Krakowie zabieg 8 tys w Warszawie jak się dowiedziałam podobno 15 - 16 tys. Jestem zrozpaczona i nie wiem jak się pozbierac i jak dalej żyć. Nie wiem co dalej.... i w kółko zadaję sobie pytanie dlaczego, bo nie mogę uwierzyć że to się dzieje na prawdę... Brak mi sił brak środków. Jedyne czego pragnę to zasnąc i się już więcej nie obudzić... Odpowiedz Link Zgłoś
ronka4 Re: III IUI nieudana 26.08.05, 14:22 Jejku neja trzymaj się. Musisz być silna, wiem że łatwo tak mówić, ale jestem w podobnej sytuacji. Tez po 3 IUI było mi strasznie ciężko, ale się pozbierałam i walczę dalej. We wrześniu będę miała 4 IUI. POZDRAWIAM CIE SERDECZNIE Odpowiedz Link Zgłoś
asiek100 Re: III IUI nieudana 26.08.05, 14:23 kochana, nie daj się takim myślom. absolutnie. wszystko będzie dobrze, zobaczysz. rozumiem, że w tej chwili jesteś zmęczona, zniechęcona, ale jutro będzie lepiej. nie wiem; wyśpij się, porycz, wypij wino z koleżanką. i nie myśl już tak. trzymam za Ciebie kciuki. ściskam mocno. Odpowiedz Link Zgłoś
paula08 Re: III IUI nieudana 26.08.05, 14:26 Neja bardzo mi przykro(( Trzymaj sie!!! Musisz bydz dzielna! A jesli chodzi o Novum to moim lekarzem prowadzacym jest dr Staroslawska- jestem bardzo zadowolona, konkretna, b.mila, dba takze o psychike pacjentki, poswieca jej tyle czasu ile potrzeba. Nie ma problemu z kontaktem telefonicznym. Jedna mini wada to to, ze pani dr czesto jest na urlopie W zastepstwie chodze do dr Taszyckiej i tez bardzo mi odpowiada. Wszystko dokladnie wyjasnia, jest mila jakbym byla jej pacjentka. Takze obie panie szczerze polecam Trzymaj sie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
1nova Re: III IUI nieudana 26.08.05, 14:34 Bardzo mi przykro . Ale, Neja, glowa do gory i ...walcz dalej. Pewnie kazda z nas zadaje sobie pytanie, dlaczego to wlasnie ja spotkalo - tyle, ze od tego cala sprawa nie posuwa sie do przodu ani troche. Spokojnie sie zastanow nad wyborem kliniki - bo to wazne, sprawdz dokladnie ceny. A na razie moze chwila odpoczynku od tego wszystkiego - czasem to pomaga, wyprobowalam. Trzymaj sie cieplutko! Nova --------------------------------------- Wazne sa tylko te dni, których jeszcze nie znamy Waznych jest kilka tych chwil, tych na które czekamy Odpowiedz Link Zgłoś
magdamajewski Re: III IUI nieudana 26.08.05, 15:33 neja, przykro mi bardzo. Zobaczysz jeszcze sie uda Odpowiedz Link Zgłoś
pepsi18 Re: III IUI nieudana 26.08.05, 16:44 Neja, sumutno mi tez z tego powodu ( Mnie teraz niedawno nie udała sie 6 , pamietasz chyba ? Musimy sie pozbierac i walczyc dalej!W Novum nie mam nikogo godnego do polecenia. Dla mnie to KOMBINAT !!!!!!!!!!!!!!!! Trzymaj si ciepło pepsi Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: III IUI nieudana 26.08.05, 17:56 Może nie Novum może gdzie indziej... co ja mam robić ... pomóżcie zupełnie nie potrafię pozbierać myśli .. Odpowiedz Link Zgłoś
habby Re: III IUI nieudana 26.08.05, 18:10 Neja!! Ty wiesz......(((((( Prosze przestań tak myśleć!! Głowa do góry!!! Zobaczysz, jeszcze będziesz patrzeć na prześliczna twarz Twojego Maleństwa i mysleć sobie ile musiałas przejść i że wart było!!!!!!!!!!! Neju Kofana!! Odpocznij, jest weekend!! Postaraj się troszkę siebie i Twojego Partnera rozpieścić, zrócie cos razem coś co naprawdę Kochacie i zróbcie to tylko dlatego że to Kochacie!! A w poniedziałek zrób poszukiwania dobrej kliniki!! I zastanów się nad Novum, bo ciągle jakieś złe pinie się czyta!! Ściska Cię mocno!! Kup winko, wypłacz się a potem uśmiechnij się i powiedz DAM RADĘ!!! Bo dasz!! Musisz być silna!! Buziaki!! Odpowiedz Link Zgłoś
morusia a moze Katowice i Provita? 26.08.05, 22:25 od razu mówię że sama jeszcze nie sprawdziłam - dopiero się wybieram ale i tu i na Bocianie było dużo dobrego o tej klinice. A autostradą raptem godzina drogi Odpowiedz Link Zgłoś
delika Re: III IUI nieudana 27.08.05, 09:15 Neja, nie poddawaj sie, nie wolno!!! Czasem sa trudniejsze dni i wszystko sie wali ale trzeba walczyc i szukac nowych mozliwosc. Kazda z nas to przechodzi ... upada ale podnosi sie i idzie dalej i znow upadek ale trzeba wstasc i isc!!! Przesylam Ci cala mase pozytywnych fluidkow zebys zebrala mysli, sily i poszla dalej, bo tam gdzies czeka cos o czym bardzo marzysz Jestem z Toba i zycze Ci z calego serca wiary ze sie uda! Delika Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: III IUI nieudana 27.08.05, 10:57 Proszę Was o radę bo co więcej głów to nie tylko nasze z M .... 1. czy robić 4 IUI ? 2. czy robić ja w Krakowie czy od razu gdzie indziej ? 3. czy robić laparoskopię przed 4 IUI ? Mam drożne jajowody, mam wrogi śluz, nie mam swojej owu - laparo wykazałaby czy mam endometriozę i może pobudziło je do pracy ? 4. I bardzo ważne gdzie się dlalej leczyć Katowice Mysłowice Warszawa Łódź ?? Bardzo bardzo dziękuję za wszystkie podpowiedzi !! Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: III IUI nieudana 27.08.05, 11:14 Dzwoniłam do Novum Taszycka ma pierwszy wolny termin an koniec października !! Co powiecie o dr Wojewódzkim ?? termin na 13 wrzesnia ... Odpowiedz Link Zgłoś