pandziksa 07.09.05, 15:32 A tym razem ja zacznę!! Ale się cieszę założyłam nowy wątek!!!A to stary: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=191&w=27242585 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
damda Re: Szczecinianki cd. 07.09.05, 22:15 Hej dziewczyny !!! Chciałam tylko dodać ,że nadal nie dam @ ale byłam już u lekarza i robiłam usg. Powstała znowu ta wredna torbiel tak jak myślałam . Fajnie ,że sobie odpoczywacie teraz jest piękna pogoda wykożystajcie to i relaksujcie się. Pozdrawiam was wszystkie bardzo gorąco. Dziewczyny dajcie znać co u was. PS. Ja ide do szkoły heheheheheh i zobaczymy co z tego wyjdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Szczecinianki cd. 08.09.05, 08:06 Witam na nowym wątku U mnie trwają intensywne przygotowania do wyjazdu na upragniony urlop. Już nie mogę się doczekać. Pozdrawiam wszystkich cieplutko w ten gorący dzień. Odpowiedz Link Zgłoś
bacardi2003 Re: Szczecinianki cd. 08.09.05, 09:14 ja po diagnozie (tylko ICSI) porządkuję sprawy finansowe w celu zbierania pieniążków, jak nic się nie zmieni to może w okolicach przyszłej późnej wiosny lub początku lata, zobaczymy... przede mną jeszcze wizyta u dr Niedzielskiego, kilka badań, no i najważniejsze wybór kliniki, dobrze że mam tyle czasu bo mam taki mętlik w głowie, słyszę tyle różnych opinii...oj ciężko będzie no i jeszcze urlop do wykorzystania, może październik pozdrawiam Was wszystkie! Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Szczecinianki cd. 08.09.05, 12:00 Wczoraj mnie bolało i poszłam do lekarza. Okazało się, że prawdopodobnie będzie u mnie możliwe tylko pozaustrojowe i to zaraz po trzecim zastrzyku Diphereliny. Gdzieś mi wcięło lewy jajnik, a przy prawym jajowód niedrożny Jutro jadę do tego co mnie operował - niech mi to wyjaśni. Pogadam z nim o laparoskopii w celu udrożnienia tego jajowodu. Powiedzcie mi coś o pozaustojowym zapłodnieniu. Tylko tak ogólnie - jakie są metody, a ja już sobie wyszukam w necie. Acha i do kogo Wy chodzicie. Ja byłam wczoraj u Kurzawy. Co o nim sądzicie? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Do leila78 08.09.05, 12:06 Przykro mi z powodu takich kiepskich wieści u Ciebie. Większość z nas chodzi do dr Bielewicza. O kurzawie różne słuchy chodzą, jak chyba o każdym lekarzu. Jeśli chodzi o pozaustrojowe zapłodnienie to jest in vitro i ISCI. To są najczęściej stosowane metody zapłodnienia. Co do kliniki to musisz sama wybrać, albo Białystok, Warszawę, Łódź... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Do leila78 08.09.05, 12:11 A ten Bielewicz to gdzie przyjmuje i kiedy? To co w Szczecinie nie warto robić tego zapłodnienia? Jezu! Nic nie wiem - zaraz świra dostanę! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Do leila78 08.09.05, 12:20 Dr Bielewicz przyjmuje na Obrońców Stalingradu 24. Nie wiem dokładnie w jakie dni, bo miało się to zmienić po jego urlopie. Podam Ci nr do rejestracji i tam się wszystkiego dowiesz co i jak: 602 111 640. Ceny są do przyjęcia. Z tego co wiem jest dużo tańszy od Kurzawy. Ja jestem z niego bardzo zadowolona Co do in vitro w Szczecinie nie będe się wypowiadała, bo nie wiem. Wiem, że robią na Unii, ale nawet dr. B odradza. Na bocianie jest wątek szczecinianek, które robią ten zabieg na Unii. Nie świruj, masz jeszcze czas. Nie rób nic w pośpiechu. Tu jedna ze szczecinianek robiła in vitro w Białymstoku. W archiwum znajdziesz jej wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Do leila78 08.09.05, 12:26 Pracuje w Klinice w Policach. A tu masz linka na bocianowe szczecinianki: www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&t=17386 W razie pytań wal jak w dym. Do niedzieli jestem w domu, bo potem wyjeżdżam Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Do leila78 08.09.05, 12:38 Dodam tylko, że telefon do rejestracji jest teraz inny: 607 727 671 i jest stacjonarny: 489 64 17. Komórka pon. -pt 10-20, stacjonarny w dni przyjęć od 16 do 20. A przyjmuje od wtorku do czwartku od 16 do 20. To juz wszystko co miałam do dodania Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Ale zmiana 08.09.05, 12:41 ooo, tego to nie wiedziałam. Czyli tamten tel. kom. jest już na 100 % nieaktualny? Musze sobie zapisać. Dzięki mea. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
mea8 Re: Ale zmiana 08.09.05, 12:59 No raczej nieaktualny. Na ostatniej wizycie dostałam nową wizytówkę z nowymi danymi, tylko telefon samego doktorka został ten sam. Pozdrawiam gorąco Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Ale zmiana 08.09.05, 13:02 wiecie co - zadzwoniłam do dr, ale termin ma dopiero na 22.09! Powiedzcie mi jeszcze czy można odetkać zatkany jajowód? bo nie wiem czy mam chcieć laparoskopię teraz (jutro idę do Starczewskiego). Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Do leila78 08.09.05, 13:42 Niestety, dr B wrócił niedawno z urlopu i dlatego są do niego takie koleiki Co się tyczy jajowodu, to czy da się go odetkać zadecyduje lekarz podczas laparoskopii. Ja miałam niedrożny lewy jajowód i udrożnili mi go właśnie podczas zabiegu więc polecam Ci laparo. Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: nareście !!! 08.09.05, 22:30 Hej dziewczyny ogłaszam ,że dostałam @@@ po 70 dniach szok. Nareście zaczynam nowy cykl.Może zaczne pić ziółka od jutra. Trzeba chyba ponownie zrobić nowe badania nasionek . Pozdrawiam ,halo stare foremki a co z wami gdzie wy się podziewacie ? Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Do damdy :) 09.09.05, 07:59 Madzia, no nareszice! Gdzie planujesz badać nasionka? Ja tez o tym myślę, ale nie wcześniej jak w połowie października. Nie wiem czy robić w Art Medice czy u Kurzawy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Do damdy :) 09.09.05, 11:48 Ja robiłam, znaczy się mój robił w SEMINIE (polecił mi Starczewski) i można było dowieść nasionka. To jest tylko jeden facet, który teraz będzie badał też na Unii. Jakby co służę telefonem. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Do damdy :) 09.09.05, 11:55 Co to jest za gość? Jak się nazywa? Ile kosztuje badanie i czy jest pełne jak w Art Medice? Czy można "załatwić to" na miejscu? Sa tam jakies warunki do tego? Ile się czeka na wyniki? Czy on je interpretuje? Dzięki za wszelkie info. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Do damdy :) 09.09.05, 12:23 to jest facet, który pracował kiedyś na Unii a teraz jest na rencie. Potem nastał Bączkowski, ale jest go za mało i chcą znów ściągnąć tamtego. Podaję namiary: Pracownia Seminologiczna SEMINA p. Zgolik tel. 0601 468 238 Gabinet ma na Reduty Ordona mojego przyjmował w domu (mieszka na Gumieńcach), bo mój się uparł, że nie chce tam się "bawić" Chyba można też na miejscu - zadzwoń i zapytaj. Pan bardzo miły i gaduła. Co do pełności badań, to nie wiem czy pełne. Opiszę Ci co jest na wyniku: - ilość ejakulatu, - upłynnienie, - ph, - odchylenia w konsystenci, zapachu, barwie, ciągliwości, - liczba plemników w 1 ml, - ruchliwość - 3 - 2 - 1 - 0 - test eonzynowy, - przeżywalność - morfologia plemników w rozmazie barwiowym: - plemniki o bud. praidłowej - ------------- Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Do leili 09.09.05, 12:26 Dzięki za info Gdzieś już słyszałam o tym Zgoliku. Porównam w domu z badaniami co robiliśmy w Art Medice. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
aga2831 Re: Do damdy :) 10.09.05, 22:39 Jestem dziewczyny, jestem !!!Nie codzennie , ale bywam ! Damda co to za badania , krew itd.?????? Ja badania na tokso robilam w Policach w laboratorium, nie pamiętam juz ile płacilam! Okazalo się ze jestem dodatnia z tendencją spadkową (wcale mnie to nie żdziwilo, bo jestem starą kociarą , no i mięskiem surowym (tatar, metka itd.) też nie pogardzę!! U mnie nic noowego , poza tym ze pracuję z dziećmi od września (ale o tym Wam opowiem)no i męczę pracę!! No i że nieuchronnie zbliżam się do magicznej 30-stki!!!!!!!((((Ale co tam , uważam że to piękny wiek na zostanie matką !!!No i nią zostanę bo pora najwyższa na mnie !! zreszą na was też !!! ciekawe co tam słychać u ASIAKU! Pozdrawiam wszystkie cieplo i caluje!! Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Szczecinianki cd. 09.09.05, 23:04 A my dziś byliśmy w klinice genetycznej zapisałam sie do kolejki he,he,he. Wiecie na kiedy dopiero wezma naszą krew do zbadania uwaga: 20.02.2006 nieźle co !!! Ale pan był bardzo miły powiedział mi wszystko co i jak dowiedziałam sie paru ciekawych rzeczy. A teraz tylko czekać to jeszcze sobie poczekam aż mi się śmiać chce z tego. Powiedzieli mi też, że powinnam zrobic badanie na chlamydie i toxoplazmoze. Czy ktos z was robił i gdzie i za ile ? Pozdrowionka i dozobaczenia . PS. A nasze foremki wypoczywają już bo tu taka cisza. Gdzie sie podziały Myszka,Aga2831 i cała reszta. Ciężarówki a co u was jak tam wasze brzuszki rosną ? Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Szczecinianki cd. 09.09.05, 23:42 Magda to może ja Ci dam namiary na ten Gorzów. Bedzie szybciej. Po prostu termin jest koszmarny!!! Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Badania w Seminie 10.09.05, 00:19 Jak byłam w szpitalu na HSG to jedna z dziewczyn miała badanie z tej seminy. Najpierw myślałam, że to z Unii ale logo było inne. Jednym słowem jest to to samo a nawet układ strony i wydruku identyko. Także polecam. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Szczecinianki cd. 10.09.05, 11:53 czesc dziewczynki, podgladam was systematycznie, ale przed komputerem moge wytrzymac kilka minut a i tak odkupuje to fatalnym samopoczuciem, licze ze niedlugo przejdzie brzuszek przypomina bardziej waleczek tluszczu niz brzuch ciezarowki, no ale... zagladam tu jak pisalam czesto i wyczekuje kolejnych dobrych wiesci co slychac u asiaku? dawno nie pisala, mam nadzieje ze czuje sie dobrze!! trzymam kciuki za wszystkie szczecinianki i... uciekam bo juz mi ....... ((((( serdecznie pozdrawiam bea Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Szczecinianki cd. 12.09.05, 15:12 Nowy tydzień zaczynam z lepszym humorem! Dr K. niepotrzebnie mnie tak nastraszył. Jajnik może się schować, woda widoczna na usg nie musi oznaczać wodniaka jajowodu, a na in vitro mam jeszcze czas. Więc się relaksuję, może zrobię remont, a nawet skoczę na wakację. Dopiero w grudniu laparoskopia kontrolna i wtedy dalsze decyzje. Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Szczecinianki cd. 15.09.05, 08:52 Dziewczyny ale spadłysmy co z wami ? Nie ma Agat78 i nikt już nie pisze he,he,he. U mnie narazie zmiany zajełam się czymś innym moja głowa nareście odpoczywa od problemów ze staraniami. Dowaliłam sobie jeszcze więcej zajęć poszłam do szkoły i teraz na razie nie powinnam zachodzic w ciże,ale w życiu jest różnie często na odwrót. Zobaczymy co przyniesie czas.To tak tyle o mnie w skrócie. Pozdrawiam was serdecznie kto jeszcze może niech wypoczywa. Może w październiku zorganizujemy jakieś spotkanie albo pod koniec września wiem ,że nie łatwo nam się wszystkim zgrać ale może już coś zaplanujemy. Gorące pozdro dla cieżarówek dajcie też czasami znać jak wasze dzieci rosną ! Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Halo spadamy 16.09.05, 11:31 Witam !!! Podnosze nasz wątek. Nic się u was nie dzieje ? Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Halo spadamy 16.09.05, 11:40 No to ja się pojawię, skoro taka tu cisza... Powoli zbieram się do tego, żeby znowu zacząć coś działać. Tym razem postanowiłam korzystać z usług szpitala przy Unii, bo mam dosyć wydawania tak wielkich pieniędzy na prywatne leczenie, które do tej pory nic nie dało. Może mi się odwidzi i pójdę do Bielewicza, ale póki co mam termin wizyty na 10 listopada (!). Do tego czasu zbadam prolaktynę i nasionka męża (tzn nie ja je zbadam) i będę zmierzać do laparoskopii. Mimo, że absolutnie żadnych objawów endo nie mam, to jednak muszę mieć pewność, że żadna cholera we mnie nie siedzi. I to by było na tyle w tym momencie. Niedługo minie rok od mojej ostatniej wizyty u Gina! Pozdrawiam Gosia Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: NIE GŁOSUJMY NA PIS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 16.09.05, 14:29 media.wp.pl/kat,8172,wid,7929877,wiadomosc.html?rfbawp=1126857890.053 Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pesteczki Szczecinianki 17.09.05, 11:47 Cześć Dziewczyny. Dawno nie zaglądałam, bo sama myśl o siedzeniu choćby jeszcze przez minutę mnie osłabia. Wczoraj np siedziałam na d.. 12 godzin!Aż mi się w kwadrat zrobiła Wpadłam więc tu tylko na chwilę, by przypomnieć,że ciągle jestem z Wami myślami i sercem. Trzymam za Was wszyskie kciukasy (również na nogach) i na ręczkach i nóżkach mojego 10 tygodniowego szczęścia ______________ Pozdrawiam -była nie_mama Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Szczecinianki cd. 19.09.05, 08:06 Witajcie !!! Gdzie wy jesteście he,he,he nic się nie dzieje. Spadamy .Ja nie będe głosować na nikogo bo i tak nic się nie zmieni. Pozdrawiam i życze miłego dnia. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m MELDUJĘ SIĘ PO WAKACJACH. 19.09.05, 14:10 Przeczytałam zaległe wiadomości i jedno Wam napiszę - moje życzenia (przynajmniej niektóre)się spełniają Życzyłam sobie przeczytać dobre wieści po powrocie - i są!!! Kochane Dziewczyny - bardzo serdecznie gratuluję Tym, którym się udało. Przyznaję, że wiadomość od Asiaku najbardziej mnie rozrzewniła... Asiu - tak się cieszę Doczekałaś się... Jestem po fantastycznych wakacjach, w czasie których po raz pierwszy od dawna nie liczyłam dni cyklu. To naprawdę boskie uczucie. Wypoczęłam, odstresowałam się, zapomniałam o wszystkim. Chcę ten stan jak najdłużej utrzymać, dlatego nie planuję żadnych wizyt, badań. Mam dość nierównej walki z naturą. Pewnie nieczęsto będę tu zaglądać, ale tak właśnie teraz czuję. Życie w stresie z powodu niezachodzenia w ciążę kompletnie mi nie pasuje, a skoro stres nam nie pomaga to znaczy, że muszę to zmienić. Nie znaczy to oczywiście, że nie wpadnę na spotkanie - bardzo bym chciała Was zobaczyć Tyle ode mnie. Pozdrawiam wszystkie, zwłaszcza starą gwardię. Całusy M-M Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Melduje się i...... 20.09.05, 10:24 w zdwojonej postaci!!!! Dzis 35 dc i 2 testy pokazały mi 2 piękne, grube krechy!!!! Ale faza!!!! Przesyłam Wam, ciążowe fluidki ****************************** Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Re: Melduje się i...... 20.09.05, 11:07 BRAK MI SŁÓW ))))))))))))))))))))))))))))))))))) Gratuluję Aga. M-M Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Melduje się i...... 20.09.05, 12:01 Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A kiedy ja? Buuuuu Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Melduje się i...... 20.09.05, 12:06 Po tych waszych kajaczkach zaszły już dwie ! Kolej na myszkę i damdę. Następnym razem też chcę z Wami jechać!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
akinomi Re: Melduje się i...... 20.09.05, 12:27 GRATULACJE !!!!!!!!!!!!!!! Super, super, super. Jednak opłaciła sie laparoskopia i trzy miesieczne leczenie endometriozy. Pozdrawiam, jeszcze 2 w 1. Zostały mi 4 tygodnie :} Monika Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Melduje się i...... 20.09.05, 12:27 Aga!!!!!!!!! HURRRAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ale nowiny))))))) Czy to może moje fluidki zadziałały???? Przekazuj dalej) Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Melduje się i...... 20.09.05, 12:36 Dzięki wielkie Sama nie moge w to uwierzyc jeszcze. Równe 2 lata się staraliśmy. Tyle badań, HSG, laparo, leczenie endometriozy i CUD. W tym cyklu nic nie brałam oprócz folika. Obracałam się wśród koleżanek ciężarówek a jedną nawet głaskałam po brzuszku i może od niej sie zaraziłam hihihi. Przesyłam całą mase fluidków. Na każda przychodzi pora Odpowiedz Link Zgłoś
paris4 Re: Melduje się i...... 20.09.05, 13:56 Aga, Prawie spadłam z krzesła REWELACJA. Wszystkiego dobrego. Ale się cieszę. Jakbyś miała jakieś pytanka to wal na priva Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Akcja na Bocienie!!!!!!! 20.09.05, 14:40 michal.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewtopic&p=674268 Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Melduje się i...... 20.09.05, 16:55 Aga!!! Aż mi ciarki po całych plecach chodzą...Ogromnie się cieszę!!!! I Asia i Ty!!!! Czyli wszystkie mamy szansę... Gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: Melduje się i...... 20.09.05, 17:14 Witam dziewczyny, chyba mnie jeszcze pamiętacie ??? Zaglądam tu od czasu do czasu, ale super nowinki. Ogromnie się cieszę i gratuluję !!! To ile Was jeszcze zostało... ? U mnie OK , za 2,5 tygodnia termin porodu. Pozdrawiam Julia i 38 tyg. synek. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 ale suuuuper :)) 21.09.05, 11:18 ale pieknie!!! rany jak sie ciesze ) oby watek szczecinianek na zawsze zszedl z forum nieplodnosci ) agatku tak baaaaaaaaardzo sie ciesze!!! serdecznie gratuluje !!! ogromniascie Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Melduje się i...... 21.09.05, 13:10 Gratulacje!!! Fantastyczna wiadomość. Chyba nawet nasionek nie zdążyłaś zbadać Ja tam cały czas wierzę, że nam wszystkim się uda. Co prawda jestem z Wami od niedawna, ale i tak jesteście mi bliskie - i to nie tylko ze względu na miejsce zamieszkania Oby było więcej takich wieści!!! Proszę masowo wysyłać fludki!!! Obowiązkowo! Ja nie piszę bo u mnie nic się nie dzieje. Dziś ostatni zastrzyk Diphereliny!!! A potem tylko czekanie na @... albo lepiej - wogóle się jej nie doczekać tylko załapać wiruska. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Melduje się i...... 21.09.05, 15:54 Damda i Myszka - ja tu też jeszcze jestem! Rok na forum i ponad 3 lata starań... Będzie dobrze! I na nas przyjdzie pora. Odpowiedz Link Zgłoś
gajesiaa Re: Szczecinianki cd. 20.09.05, 20:25 Hip Hip Huuurrraa to super wiadomość!Wspaniale ogromne gratulacje.Nagroda była warta poświęceń!Wszystkiego dobrego dla ciebie i fasolki. Ja już prawie finiszuje uufff zostaly mi jeszcze 2 tyg. Pozdrawiam Monika i 38 tyg.Marcelinka Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Siostra wielkie GRATULACJE 20.09.05, 21:14 Aguś nareście Ci się udało to super. Bardzo się ciesze a widzisz jednak modlitwy pomogły i to jest twój czas. Wiesz czego Ci życze spokojnej ciąży . No cóż dziewczyny zostałam sama tak mi przykro,ale ciesze się waszym szczęściem . Teraz odchodze już z tego forum to nie mam co tu szukać he,he. Pozdrawiam was gorąco i jeszcze raz ogromnie wszystkim GRATULUJE . Mówiłam ,że to płodny rok a Aga pamiętasz wróżke zajdziesz późnym latem i co miła racje. 3majcie sie i do zobaczenia kiedyś . Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Re: Siostra wielkie GRATULACJE 21.09.05, 12:47 Damda!!! Zapomniałaś o mnie? Nie jesteś sama. Nie ukrywam, że strasznie zazdroszczę Dziewczynom. Przecież nie możemy jeszcze bardziej się smucić, tylko dlatego że jest nas na tym forum coraz mniej... Nos do góry! Pozdrawiam M-M Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Szczecinianki cd. 20.09.05, 23:10 Ale mam dziś doła!!!!!!!!!!!!!! Mega dół - no gigant!!!!!! My tu z damdą takie samotne zostałyśmy. Chyba pójdę na kapustobranie. Może coś znajdę w tej kapuście? Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Szczecinianki cd. 22.09.05, 08:40 Dziewczyny nie poddawajcie się. Będzie dobrze!!! Ja 2 lata czekałam na ten CUD. W sierpniu 2004 miałam HSG-wyniki: niedrożny lewy jajowód. Piłam zioła ale nie pomogły. W styczniu 2005 zdecydowałam się na laparoskopię i to była dobra decyzja. Jajowód mi udrożnili, znaleźli niewielkie ogniska endometriozy. Przez 3 miesiące brałam diphereline na wywołanie sztucznej menopauzy. Jak juz mi @ powróciła przeszłam 1 cykl z CLO. Rewelacyjnie na niego zareagowałam, ale ciązy nie było. No i teraz CUD. Naturalny cykl, bez leków, tylko na foliku i taka niespodzianka Kochane nie poddawajcie się, walczcie!!! Cuda się zdarzają. Będę Was wspierać i dopingować. Zauważcie, że co miesiąc zachodzi jedna szczecinianka Już niewiela Was zostało: damda, myszka, marghe78, aga2831, pandziksa i leila. Przesyłam Wam całą masę ciążowych fluidków *************************************************** Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Szczecinianki cd. 22.09.05, 10:35 Ja już na CUD nie czekam. Przy 2 milionach i morfologii 0% cuda się nie zdażają. Jestem umówiona na państwową wizytę u Sienkiewicza na 24 listopada. Szybko nie? Będziemy myuśleć co robić. Narazie czekam na wyniki genów, ale to jeszcze miesiąc. Odpowiedz Link Zgłoś
owocowa1 na gajesie przyszla pora:)))))))))) 22.09.05, 10:36 Dzis rano udala sie do Polic.W oczekiwaniu na swoj cudRankiem odeszly jej wodyTrzymajcie kciuki Odpowiedz Link Zgłoś
aga2831 RDo AGAT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 14.10.05, 14:10 Agusia cieszę się niesamowicie, ale mam ciarki na plecach!!!!!!!!!!!!!!!!!!! łał!!!Asiaku i Ty ! SUPER! Gratuluję !!! Uwazaj na siebie i fasolkę!!!!!Damda , Myszka i nam się w końcu uda!!!!!!!!Ja w to coraz bardziej wierzę!! Ba a nawet jestem pewna!Całuję Was wszystkie bardzo mocno ! I pozdrawiam Dla Asiaku też wielkie buziaczki no i dla już pewnie sporej fasolki i trzymajcie się ciepło dziewuszki te zaciążone, te niezaciązone i te jeszcze nieświadome ( może takie są )!!! Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Szczecinianki cd. 22.09.05, 11:30 W moim przypadku jest trochę inaczej niż u Was. Ja się nawet nie zaczęłam jeszcze starać - poprostu poszłam do lekarza bo się źle czułam i proszę niespodzianka - endo IV st. i operacja. Starać zacznę się za jakieś dwa tygodnie. W sumie nie planowałam jeszcze ciąży (wiecie praca, praca i jeszcze raz praca, acha i jeszcze kasa...), ale jestem zadowolona, że los tak ze mną zagrał - raz jeden w życiu podjęłam szybką decyzję i jestem jej pewna. Zobaczymy tylko jak wyjdzie z realizacją. Na razie jestem po dipherelinie i lada dzień wybiorę się do apteki po testy owulacyjne, a potem - jakby to ująć - jazda. Co ma być to będzie. A właśnie a'propos testów owu proszę o radę, bo nic o nich nie wiem - jakie kupić? Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Szczecinianki cd. 22.09.05, 12:26 Trzymamy kciuki za gajessie i szczęśliwy poród. leila ja testy owu zamawiałam przez allegro od ewy.analityk. Jej reklamy sa na górze na niepłodności. Ona ma najtańsze i pełną instrukcję. Polecam je gorąco. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Szczecinianki cd. 22.09.05, 12:29 Dziękuję i trzymam za WAS kciuki. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Szczecinianki cd. 22.09.05, 18:13 Leila mam 6 testów owulacyjnych w szufladzie. Kupiłam je od Ewy analityk miesiąc temu. Jeszcze tu na forum się skarżyłam, ze nie zdążyłam wykorzystać bo Ewa nie pospieszyła sie z przesyłką. A tymczasem już byłam w ciąży)) Te testy cos w sobie mają) Chętnie Ci je oddam. Szczerze mówiąc planowałam dać je Adze przy najbliższej sposobności. No i już jej także niepotrzebne. Więc może są to testy, które tak pomiędzy nami powinny krążyc niewykorzystane)) Dziewczyny strasznie mi przykro czytać Wasze wiadomości, że dołujecie. Jeszcze w sierpniu sama tak pisałam po widomościach beatrice i nie mamy. Zobaczcie, to nasze szczęście przychodzi wtedy kiedy się najmniej tego spodziewamy. Jestem starsza o kilka lat od większości z Was. Miałam operowana tarczycę. Miałam dwukrotnie operowane jajniki. Endo IV stopnia. Nikt nie wierzył, że moje jajowody będą drożne, a jednak. Prolaktyna skakała jak chciała. Morfologia u M 3%. Ruchliwość chłopaków tez obniżona. No i udało się!!! I Wam tez się uda!!! Bardzo w to wierzę. Magda a dla Ciebie mam menopur jak tylko zdecydujesz się na stymulację, monitring. Może IUI??? Myszko tak trzymaj!! Nasze donre samopoczucie i psychiczne oderwanie trochę od tematu to jednak jest największy sprzymierzeniec. Cały czas trzymam mocno kciuki za następne szczecinianki. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Szczecinianki cd. 23.09.05, 10:04 Rewelacja! Bardzo chętnie - powiedz tylko gdzie, kiedy i ile pieniążków przygotować! Boże, ja nawet nie mam pojęcia co i kiedy z tymi testami robić. Jeszcze jestem zablokowana po tej dipherelinie i nie mam pojęcia kiedy to się zacznie zmieniać. A ja nie lubię siedzieć bezczynnie, to i potestować bym już sobie chciała, ale chyba jeszcze za wcześnie. Może mocie jakieś doświadczenia w tej materii? Pozdr. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Re: Szczecinianki cd. 23.09.05, 10:09 Asiaku!!!! Poproszę o jeden szczęśliwy test owu Plizzzzzzzz.... Podzielcie się ze mną )) Właśnie jestem po owu i mam taki plan, że ten test okaże się niepotrzebny. No i wtedy przekażę go następnej i tak dalej... Co Wy na to? Miłego dnia i duużo słońca tej jesieni, M-M. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Szczecinianki cd. 23.09.05, 10:16 Kurcze, to ja też ustawiam się w kolejce po ten test. Nie ma co! Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Ja tez mam na zbyciu... 23.09.05, 10:23 5 albo 6 testów i tez nie używanych z lenistwa hehehe. A były przeznaczone na ten cykl, w którym się udało W dodatku zarażonych wiruskami. Z chęcią tez oddam Wam na szczęście. W Szczecinie będę 12.10, bo tak mam wizytę u dr. B. Jutro będzie u mnie Madzia, więc moge jej przekazać a ona poda Wam dalej. Pozdrawiam cieplutko PS. Czy ktoś cos wie o gajessi czy już urodziła? Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Ja tez mam na zbyciu... 23.09.05, 10:33 No dobra Dziewczynki - to jak się podzielimy? Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Ja tez mam na zbyciu... 23.09.05, 11:24 Jestem tu nowa - nie znamy się osobiście, więc proszę o jakieś info w temacie szczęśliwych testów. Z góry dzięki. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Może spotkanie? 23.09.05, 11:34 Może się w końcu spotkamy? Pewnie znowu nie uda się dograć terminu tak, aby wszystkim pasowało, ale spróbujmy! Ja bym prosiła do 3 października lub po 11 października. (jestem w międzyczasie na wakacjach). A jak Wam pasuje? Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Re: Może spotkanie? 23.09.05, 12:07 W przyszły weekend pewnie wyjadę i dlatego proponuję środek tygodnia. Najbliższa środa, po południu/wieczorem, kawka w Fanaberii? Co Wy na to? Nie odkładajmy tym razem bo im później tym trudniej... M-M Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Może spotkanie? 23.09.05, 12:43 jeśli można to się dołączyć - to mi pasuje. Tylko gdzie jest fanaberia? Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Może spotkanie? 23.09.05, 13:06 Ja oczywiście nie mogę! Szkoda kurcze. Miałam być dziś w Szczecinie ale będę w poniedziałek. Więc pewno zobaczę się tylko z Magdą - i to jak dobrze pójdzie. Odpowiedz Link Zgłoś
asiaku Re: Może spotkanie? 23.09.05, 15:52 Mi też środa pasuje) A jak nie środa to może dwunastego jak Aga bedzie w Szczecinie...? Mi pasuje kazdy termin)) I oczywiscie się piszę razem z moimi testami, hehe) Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Szczecinianki cd. 23.09.05, 10:31 Monika jeszcze nie urodziła. Właśnie dzwonił do mnie jej mąż hehehe. To był fałszywy alarm Odpowiedz Link Zgłoś
gajesiaa Re: Szczecinianki cd. 23.09.05, 16:34 AGA jestem juz w domu.Mała sie nie spieszy .W Policach spedzilam jedna noc,ale co sie nasluchalam krzyków (za sciana byl blok porodowy) brrrr boje sie. Pozdrawiam href="tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20051005/dt/2/k/1b38 /preg.png">Moja córeczka</a> Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m SPOTKANIE? 26.09.05, 17:10 Hej! No i co ze środowym spotkaniem? Są chętne? Jestem godzinowo dyspozycyjna w środę, więc czekam na propozycje bardziej zajętych. A poza tym - jestem po mega - owu. W życiu mnie tak brzuch nie bolał. No chyba, że to po szalonym przytulanku Pozdro, M-M. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: SPOTKANIE? 26.09.05, 17:53 Myszka, ja też jestem chętna w środę. Dysponuję czasem między 17.00 a 22.00 Lista: Ja (marghe78) Myszka Asiaku Leila78 ??? Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Gajesiaa urodziła 27.09.05, 08:23 Marcelinka ma 55 cm i waży 3390. Mówi, że było ciężko, ale jest bardzo szczęśliwa. PS. myszka bierz koniecznie testy od Asi na spotkaniu. Mam przeczucie, że teraz Ty do nas dołączysz. Trzymam mocno kciukaski i za Ciebie i za wszystkie dziewczyny. A ja przełożyłam sobie wizytę o tydzień wcześniej i będe w Szczecinie 05.10. Poza tym fatalnie się czuję. Pozdrawiam Was wszystkie cieplutko Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Brawo Gajesiaa ! Spotkanie... 27.09.05, 13:20 Ale fajnie - pozdrów nową Mamę Dzięki Agat za dobre myśli, mam nadzieję że kiepskie samopoczucie potrwa u Ciebie bardzo krótko Trzymaj się!!! Jeżeli chodzi o spotkanie - będę w Fanaberii ok 18:30 i mam nadzieję, że spotkam tam Szanowne Koleżanki. Pozdrowienia, M-M. Odpowiedz Link Zgłoś
leila78 Re: Brawo Gajesiaa ! Spotkanie... 27.09.05, 13:25 Przyłączam się do gratulacji! To co z tym spotkankiem - potwierdzamy 18.30? I jak was poznam? Czekam na info. Pozdr. Asia Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Brawo Gajesiaa ! Spotkanie... 27.09.05, 16:51 Poznasz nas, poznasz, nie martw się. Żadko kiedy siedzi tam takie zbiorowisko babek. Mam nadzieję, że jeszcze ktoś dojdzie, np z zaciążonych. Asiaku??? Liczymy na WAS!!! Kto się jeszcze pisze? Damda? Ty zawsze możesz przybyć. Bądź!!! 18.30 - okey Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Brawo Gajesiaa ! Spotkanie... 27.09.05, 16:52 Gajesiaa....Oczywiście wielkie gratulacje!!!! Pamietam Cię ze spotkania a Fanaberii, miałaś piękny kostium Solar i byłaś przed lub zaraz po stymulacji - tej, która przyniosła Ci szczęście! Cudownie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 gratulacje dla gajesi :)))) 27.09.05, 13:22 serdeczne gratulacje dla gajesi )) Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: DAMDA WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO!!!! 27.09.05, 19:37 Nasza Madzia wyczytałam na boćku ma dziś imieniny. Więc wszystkiego najlepszego, dużo szczęścia pomyślności i fasolki w tym roku!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Dzięki ale to pomyłka 27.09.05, 22:38 Hej dzięki Aniu ale ja dziś nie mam imienin . Dziękuje za pamięć. Co do spotkania to ja nie będe bo w środy jestem w szkole do 21. Bawcie się dobrze miłego spotkania. Gratulacje dla Moniki Gajesi dużo szczęścia. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Damda sto lat! 28.09.05, 08:57 Wszystkiego naj z okazji urodzin. Dużo zdrówka, szczęścia, miłości i czułości oraz wiele radości. No i oczywiście szybkiego zafasolkowania. Całuję Cię mocno "Siostra" Odpowiedz Link Zgłoś
pandziksa Re: Damda sto lat! 28.09.05, 09:54 No właśnie coś tam Magda miała źle wpisane w boćku. Dzis ma urodziny. Madziu jeszcze raz składam ci najserdeczniejsze tym rzem urodzinowe życzenia. Dużo zdrowia szczęścia pomyślności, fasolki, zdania tego egzamniu z ręki. I jeszcze paru innych rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
myszka-m Damda sto lat! 28.09.05, 11:10 Z całego serca życzę Ci spełnienia marzeń najskrytszych... M-M Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pesteczki Do Agat 28.09.05, 15:41 Dawno mnie tu nie było i co widzę??!! Gratuluję!Mam nadzieję,że moje fluidki też tu coś zadziałały Pozdrawiamy my nie_mama i 11tygodniowe maleństwo Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 spotkanie... 28.09.05, 18:04 No i niestety nie dojdę do Was Przykro mi bardzo, ale nie wyrobiłam się z robotą... Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: do Damdy 28.09.05, 19:27 Z okazji Urodzin szczęścia, zdrowia i słodyczy tego Ci Julia30bb życzy. Odpowiedz Link Zgłoś
julia30bb Re: Gratulacje Gajesiaa 28.09.05, 19:32 Samych szczęśliwych chwil z Marcelinką. Julia i 39 tyg. synek. Odpowiedz Link Zgłoś
damda Re: Dzięki dziewczyny 28.09.05, 20:33 Witajcie !!! Bardzo dziękuje za życzenia. Ps.Miałam tu nie zaglądać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
mytest Re: Dzięki dziewczyny 29.09.05, 10:10 Hej ! Nikt jeszcze nie napisał jak było na spotkanku ??? To ja donoszę ! Było bardzo fajnie, było nas cztery babki plus piąta bardzo malutka fasolka u Asiaku. Obgadałyśmy sobie mnóstwo tematów kończąc na egzotycznych podrózach jakie warto w międzyczasie...Okazuje się że wszystkie na forum biedne musimy przez to samo przechodzić, fajnie tak sobie podawożyć z osobami o podobnych problemach, szczególnie że problemy się kiedyś w końcu kończą. Żałujcie że nie byłyście bo Asiaku rozdawała teściki z fluidkami! Ja mój dopiero za miesiąc mogę wykorzystać, przygotowuje się do IUI Odpowiedz Link Zgłoś
gajesiaa Re: Jesteśmy już z Marcelinką w domu 30.09.05, 19:28 27 września o 2 50 przyszloa na swiat w bólach i pocie czoła moja córcia Marcelinka.Poród był męczący,ale jaka nagroda!Od wczoraj jestesmy w domku z rodzinką w komplecie ,poczatki są trudne (piszę na stojąco ,bo wszystko boli),ale dla takiego cudu można znieść każdy ból. Dziękujemy za gratulacje i pozdrawiamy wszystkie brzuchatki i jeszcze nie mamy (czekajcie cierpliwie , w życiu jak zwykle nic za darmo ,ale ta nagroda jest warta wszystkich poświęceń) Monika i 4 dniowa Marcelinka Odpowiedz Link Zgłoś
agat78 Re: Jesteśmy już z Marcelinką w domu 02.10.05, 13:19 Gratuluję raz jeszcze Napisz mi w wolnej chwili na prv lub gg, jak juz odpoczniesz i dojdziesz do siebie, gdzie w końcu rodziłaś? Jak było? Rodziłaś sama czy z mężem? Życze szybkiego powrotu do zdrowia i szczęśliwych chwil z córcią A ja jestem na zwolnieniu przez 2 tyg. a może i dłużej. Pozdrawiam wszystkie dziewczyny. Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: Jesteśmy już z Marcelinką w domu 02.10.05, 17:31 jeszcze raz serdecznie gratuluje. domyslam sie ze w domu niemal siodme niebo ) bardzo sie ciesze! szybkiego powrotu do formy i samych radosci z Marcelinki Odpowiedz Link Zgłoś