jagoda1234 09.09.05, 20:51 Witam! ja mam termin na 20.09. Pozdrawiam gorąco! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
alizeis Re: kto się wybiera na laparo? 09.09.05, 22:05 Ja mam laparo 15 wrzesnia. Nie jestem z tego powodu zbyt szczesliwa, ale moze na dluzsza mete pomoze to mojemu organizmowi cos wreszcie zdzialac. Powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
ivonne76 Re: kto się wybiera na laparo? 09.09.05, 22:09 Mnie czeka laparo, ale jeszcze nie wiem kiedy - wykryta endometrioza IV stopnia. Jestem dopiero po pierwszym szczepeiniu na zółtaczkę, drugie 7 października i dopiero po tym terminie bęę mieć ustalany termin na laparo. tez się boję, ale cóż.... tak musi być. Pozdrawiam Iwona Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: kto się wybiera na laparo? 11.09.05, 18:21 Mam pytanie: w którym dniu cyklu zalecana jest laparo? Jeśli dzisiaj mam 5 dc to mam szansę w tym cyklu na laparo? Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda1234 Re: kto się wybiera na laparo? 11.09.05, 19:26 Witam mi lekarz mówił, że 10-11 dc (podobno przed owulacją), ja sama będę miała w 14 dc. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: kto się wybiera na laparo? 11.09.05, 19:31 Czyli mam sznase... a czy wcześniej są niezbędne jakieś badania? Ponoć trzeba zrobić wymaz. To prawda? Odpowiedz Link Zgłoś
monek26 Re: kto się wybiera na laparo? 12.09.05, 08:26 witajcie, ja bede miala laparo w CZMP , ide do szpitala 3 października, a jutro ide na badania własnie na wymaz, cytologie. Trzeba sprawdzic czy nie ma bakterii i czy wszystki jest okej. I od razu dostane skierowanie na zabieg. Boje sie troszke ale nie mam chyba wyjscia, w ogole sama nie miesiaczkuje, nie mam owu, slabo reaguje na CLO a wlasciwie w ogole , o dzidzie staram sie 14 cykl. Mam PCO. Podczas laparo bede miala spradzona droznosc jajowodow i przekluwana gruba otoczke jajnikow czy cos takiego nie wiem jak to sie fachowo nazywa. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kmalczyk Re: kto się wybiera na laparo? 12.09.05, 10:46 witam Was. ja juz odciagam laporoskopie 3 msc ale to praca i wogole wakacje ale wkoncu ide pod konec wrzesnia mam zrosty i chca sprawdzic i potwierdzic staramy sie juz 14 cykl narazie przestalam o tym wsztkim myslec luzuje.pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: kto się wybiera na laparo? 12.09.05, 10:49 A ja, naiwna, myślałam, że pójdę na laparo w tym tygodniu...ha!ha!ha! Pierwszy raz stwierdziłam, że nie idę do gina prywatnie, tylko państwowo do kliniki leczenia niepłodności. I mam termin wizyty!!! Na 10 listopada. To sobie poczekam... Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Marghe 12.09.05, 12:57 Będę w szpitalu w Szczecinie na Unii Lubelskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
aga7 Re: Marghe 12.09.05, 23:32 Marge, czemu sie wybierasz na Unię? Ja za tydzień idę do Polic, tam nie czeka się na termin.CZytałam, że tam jest dobra obsada - ja leczę się u dra Bielewicza - jak większość dziewczyn na tym forum ze Szczecina. Odpowiedz Link Zgłoś
marghe78 Re: Marghe 13.09.05, 07:47 Wiem, że większość z Was leczy się u Bielewicza, ale mnie po trzech latach prywatnego leczenia nie stać już na wizyty prywatne... A Bielewicz przyjmuje prywatnie (pewnie państwowo też w Policach i czeka się tak samo długo). Na Unii na samą laparo pewnie też się długo nie czeka, tylko na samą wizytę u lekarza. Może jeszcze zmienię zdanie, ale jak sobie pomyślę o wizytach u Głaza... tyle szmalu!!! I nic. Odpowiedz Link Zgłoś
jagoda1234 badania 12.09.05, 12:02 ja miałam zlecone bad. ogólne moczu, morfologię, OB, czas krzepnięcia krwi, grupę krwi i elektrolity, poza tym robiłam wymaz z szyjki macicy w kierunku chlamydii. No to chyba tyle. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
sikorkab Re: kto się wybiera na laparo? 12.09.05, 12:18 Ja mam termin na 26 września. Będę miała robione w Nowym Sączu. Będzie to mój 20 dc. Lepiej robic przed owulacją ale tylko dlatego, że jest szansa w tym samym cyklu. U mnie był taki termin i bedę musiała czekać do kolejnego cyklu. Obym tylko nie dostała plamień, które mam zawsze przed @. Teraz leczę chlamydię, na szczęście jeszcze tylko 4 dni. Oprócz tego przyplątała mi się anemia (ale byc może dlatego że morfologię miałam robioną w 2 dc) w związku z która dostaję zastrzyki z żelaza. Poza tym mam zrobic takie badanka: mocz, morfologia, grupa krwi, poziom cukru, APTT, rentgen, EKG, HVC. I to chyba tyle Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś