olasas 13.09.05, 11:03 Czy po takiej szczpionce trzeba robić przerwę w staraniach o dziecko??? Jeżeli tak to jaką długą??? Dziękuję bardzo za informacje. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agusia713 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 12:44 Z tego co ja się oriętuję, to conajmniej trzy miesiące. Odpowiedz Link Zgłoś
dyzia81 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 13:24 Z tego co wiem to 3 miesiące to po szczepieniu na różyczkę. Mój gin twierdzi że szczepionka na grype niczemu nie przeszkadza i że mam sie szczepić i starac, starac, starac.... Odpowiedz Link Zgłoś
neja Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 13:34 Słyszałam obydwie wersje tzn 3 miesiace ale i że można od razu. Do mnie przemowił argument że kobiety w ciąży też sa szczepione jeśli zajdzie taka potrzeba. Na pewno postaram sie zapytać o to podczas pierwszej wizyty w klinice w piątek Odpowiedz Link Zgłoś
martyna35 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 22:34 ja pracuję w przychodni i tydzień temu przyszło pismo od Głównego Inspektora Sanitarnego,że zaleca się szczepienia p/grypie kobietom w ciąży!W życiu bym się nie zaszczepiła,wszystkim chcą wypchnąc te szczepionki.Co do starań to ja bym jednak odczekała,najlepiej zaszczepić się na początku cyklu,a w następnym się już starać.Mnie to nie dotyczy,mimo,że na codzień mam kontakt z chorymi to nigdy nie chorowałam na grypę,wirusy nmnie nie biorą,brzydzą się czy co? Odpowiedz Link Zgłoś
marta003 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 22:42 Mój M pracuje we firmie która promuje szczepionki na grypę i mówi że kobiety w ciąży moga się szczepić a wręcz powinny. Mnie też namawia na szczepienia a nie narażałby EWENTUALNEJ przyszłej ciąży no nie? Pozdrowionka Odpowiedz Link Zgłoś
marmon29 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 22:52 no to jak ? szczepić się czy nie? u mnie w pracy narzucają to szcepienie żeby później nie chodzili ludzie na zwolnienia, płacą itp duperele. i bądź tu mądry, mam mieć szczepienie 22 IX to będzie około 8dc i co??? pomijając to że szef namawia, to w sumie bym się zaszczepiła, zawsze lepiej nie chorować, a czuję że się nie zaszczepię a w ciążę znowu i tak nie zajdę, i tak ze wszystkim co się wiąże z planowaną ciążą Odpowiedz Link Zgłoś
martyna35 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 23:06 wskazania do szczepień powinny być analizowane indywidualnie.Jeśli ktoś choruje na grypę i przechodzi ją ciężko,jest sens się szczepić/szczepienie w ciąży jednak naprawdę odradzam/,jeżeli już to przed.Ja już widziałam powikłamia po szczepieniach/nie chodzi tylko o grypowe/,szczepienia to wielkie dobrodziejstwo naszych czasów,ale zarazem to taki kij co ma dwa końce.Naprawdę trzeba podchodzić do tego z rozwagą. Odpowiedz Link Zgłoś
olasas Re: szczepionka przeciwko grypie... 14.09.05, 14:58 Dziękuję bardo za informacje tylko nadal nie wiem co mam robić. Szczepić się czy nie??? Zdania są podzielone a moja ginekolog na wczasach...Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś