Dodaj do ulubionych

szczepionka przeciwko grypie...

13.09.05, 11:03
Czy po takiej szczpionce trzeba robić przerwę w staraniach o dziecko???
Jeżeli tak to jaką długą??? Dziękuję bardzo za informacje.
Obserwuj wątek
    • agusia713 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 12:44
      Z tego co ja się oriętuję, to conajmniej trzy miesiące.
    • dyzia81 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 13:24
      Z tego co wiem to 3 miesiące to po szczepieniu na różyczkę.
      Mój gin twierdzi że szczepionka na grype niczemu nie przeszkadza i że mam sie
      szczepić i starac, starac, starac.... smile
      • neja Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 13:34
        Słyszałam obydwie wersje tzn 3 miesiace ale i że można od razu. Do mnie
        przemowił argument że kobiety w ciąży też sa szczepione jeśli zajdzie taka
        potrzeba. Na pewno postaram sie zapytać o to podczas pierwszej wizyty w klinice
        w piątek
        • martyna35 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 22:34
          ja pracuję w przychodni i tydzień temu przyszło pismo od Głównego Inspektora
          Sanitarnego,że zaleca się szczepienia p/grypie kobietom w ciąży!W życiu bym się
          nie zaszczepiła,wszystkim chcą wypchnąc te szczepionki.Co do starań to ja bym
          jednak odczekała,najlepiej zaszczepić się na początku cyklu,a w następnym się
          już starać.Mnie to nie dotyczy,mimo,że na codzień mam kontakt z chorymi to
          nigdy nie chorowałam na grypę,wirusy nmnie nie biorą,brzydzą się czy co?
          • marta003 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 22:42
            Mój M pracuje we firmie która promuje szczepionki na grypę i mówi że kobiety w
            ciąży moga się szczepić a wręcz powinny. Mnie też namawia na szczepienia a nie
            narażałby EWENTUALNEJ przyszłej ciąży no nie? Pozdrowionka
            • marmon29 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 22:52
              no to jak ? szczepić się czy nie? u mnie w pracy narzucają to szcepienie żeby
              później nie chodzili ludzie na zwolnienia, płacą itp duperele.
              i bądź tu mądry, mam mieć szczepienie 22 IX to będzie około 8dc i co???
              pomijając to że szef namawia, to w sumie bym się zaszczepiła, zawsze lepiej nie
              chorować, a czuję że się nie zaszczepię a w ciążę znowu i tak nie zajdę,
              i tak ze wszystkim co się wiąże z planowaną ciążą sad
              • martyna35 Re: szczepionka przeciwko grypie... 13.09.05, 23:06
                wskazania do szczepień powinny być analizowane indywidualnie.Jeśli ktoś choruje
                na grypę i przechodzi ją ciężko,jest sens się szczepić/szczepienie w ciąży
                jednak naprawdę odradzam/,jeżeli już to przed.Ja już widziałam powikłamia po
                szczepieniach/nie chodzi tylko o grypowe/,szczepienia to wielkie dobrodziejstwo
                naszych czasów,ale zarazem to taki kij co ma dwa końce.Naprawdę trzeba
                podchodzić do tego z rozwagą.
    • olasas Re: szczepionka przeciwko grypie... 14.09.05, 14:58
      Dziękuję bardo za informacje tylko nadal nie wiem co mam robić. Szczepić się
      czy nie??? Zdania są podzielone a moja ginekolog na wczasach...Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka