Dodaj do ulubionych

Czy to możliwe...

23.11.05, 13:56
że częste zapalenia pęchcerza moczowego, a co z tym sie wiąże zażywanie
Furaginu lub Palinu(antybiotyk), powoduje powstanie nieregularnych cykli,
moze nawet brakiem owulacji, przeciez te dwa układy sa ze sobą połączone,
zapomniałam spytac mojego gina podczas ostatniej wizyty. Sama nie wiem co
powoduje u mnie brak ciazy, biorę juz pod uwage rozne ewentualności, moze to
jest problemem. Jajniki mam w porządku nie monitoruje jeszcze pęcherzyków bo
nie wpadam w panike. Wciąż czekam
POMOCY
Pozdrawiam wszystkie czekajace i szczesliwe mamy.
Obserwuj wątek
    • rafulka Re: Czy to możliwe... 24.11.05, 07:53
      Też mam problem z pęcherzem moczowym i jak twierdzą specjaliści - taka już moja
      uroda. A ponieważ Furagin nie jest zalecany w pierwszym trymestrze ciąży (a ja
      ciągle wierzę, że może jednak jakiś mały cud!) - nie biorę leków, ale - sok
      żurawinowy. Jak jest wyjątkowo źle - tak jak dzisiaj - łykam dwa hausty
      koncentratu i po 45 min. problem z głowy. Dobrze go pić codziennie. Jest drogi
      (herbapolu 0,5 l ok. 20 zł), ale uwierz warto. Bakterie w pęcherzu nie lubią
      kwaśnego środowiska, a wit. C w żurawinie bardzo długo "zalega" w pęcherzu.
      Skutkuje. Miej zawszze butlę na podorędziu i popijaj, a problem nie będzie tak
      dokuczliwy
      • eve_23 Re: Czy to możliwe...c.d 24.11.05, 11:34
        Rafulka dziekuje za kilka rad a jednocześnie witaj w klubie, wszystkim
        chorującym na pecherz poleca sie picie maślanek lub jogurtów najlepiej
        codzinnie, maślanka i temu podobne produkty jest kwaśna i faktycznie bakterie
        znajdujące sie w pęcherzu nie lubią tego i szybko sie wypłukują, o żurawinie
        nie słyszałam ale dzieki, na pewno wypróbuje, na razie mam spokój.Odpukać...
        Dalej jednak nie wiem czy ma to jaks wpływ na cykl menstruacyjny-częste
        zapalenie moze go przedłuzac, jak to sie ma do ustalenia dni płodnych.Proszę o
        radę
        Pozdrawiam
        • rafulka Re: Czy to możliwe...c.d 24.11.05, 11:38
          Z tego co mi wiadomo, to nie powinno mieć żadnego wpływu na cykle. Zdecydowanie
          nie powinno się zażywać w pierwszym trymestrze. Być może rozregulowanie twoich
          cykle leży po stronie zapalenia dróg rodnych. A co mówi Twój gin.?
    • to-ja-007 Re: Czy to możliwe... 24.11.05, 12:16
      Ja tez czesto uzywalam furagin ale nie zauwazylam zeby powodowal powstawanie
      nieregularnych cykli.

Czeste zapalenia pecherza moczowego to nie jest normalna rzecz. Powinnas miec
      posiew - moze masz jakas uparta bakterie na ktora palin i furagin nie dzialaja?
      Poza tym polecam szczepionke urovaxom - nie wiem czy mozna ja jeszcze kupic w
      aptekach.

• eve_23 Re: Czy to możliwe... 24.11.05, 12:56
        do rafulka
        nie wiesz jakie są objawy zapalenie dróg rodnych?
        W poniedz. byłam u gina, bo troche mnie to niepokoi przy zdrowym trybie zycia
        cykl przedłuza mi sie o tydzien, dwa, a ostatnio o prawie 4 tyg. Zróbił usg
        jajników ale nic nie wykazało, przez to nie moge dojsc kiedy mam dni płodne,
        kiedy sie starac o maluszka. Taka bezradnosc, a lekarz powiedział zeby jeszcze
        poczekac jesli przez nastepnych kilka miesiecy nic sie nie unormuje i nie zajdę
        w ciąze bedzie mnie leczył. Czułam ze mnie troche olał,a ja gdzies w głebi
        serca czuje ze cos jest nie tak, ale nie chce panikowac. Szkoda mi troche
        czasu, bo chciałabym juz wiedziec na czym stoje, no ale to on jest lekarzem
        chyba wie co robi.
        Co wy na to?
      • eve_23 Re: Czy to możliwe... 24.11.05, 13:01
        do jakiego lekarza zgłosić sie po badanie na posiew, czy NFZ to refunduje? i
        troche wiecej inf. na temat tej szczepionki.
        Jestem wdzieczna za porady
    • rafulka Re: Czy to możliwe... 24.11.05, 13:05
      na pewno powinien ci pobrać wymazy z pochwy i szyjki macicy. Zależy gdzie
      chodzisz do gin. - jeśli prywatnie, to za badania lab. zapłacisz. Nie są to
      oszałamiające kwoty. Winnaś się zmieścić w 100 zł.
      • eve_23 Re: Czy to możliwe... 24.11.05, 14:01
        wydaje mi sie ze to on powinien wpasc na ten pomyłs, czy wypada zebym sama
        sugerowała przeprowadzenie badań, te przedłuzające sie cykle jednak o czyms
        swiadczą, a mnie to martwi tym bardziej ze malucha jak nie było tak nie masad((
        Chodze do gin. Z NFZ-tu ale prywatnie tez przyjmuje, tyle ze jezeli bym sie
        zdecydowała na prywatne wizyty to raczej nie u niego, znam go kilka lat, ale ma
        zbyt duzo pacjentek i mało sie przejmuje ich dolegliwościami.
        • rafulka Re: Czy to możliwe... 24.11.05, 14:09
          to znajdz sprawdzonego gin. prywatnie. i z dobrym sprzętem do usg dopochwowym.
          to ważne później w monitoringu pęcherzyka. A najlepiej to umów sie na wizytę w
          którejś z klinik... Co do posiewu, to bez wizyty u gin. pobiorą ci materiał do
          analizy np. w Sanitasie tudzież innej przychodni wielospecjalistycznej.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka