luna2511 16.01.06, 14:25 witam. własnie dzis zakupiłam testy owulacyjne.prosze napiszcie mi jak je zrobic,tzn.kiedy,bo instrukcja ktora dostała jest bardzo zawiła,i nic sensownego w niej nie pisze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
jomale Re: testy 17.01.06, 18:42 a ilo-dniowe masz zazwyczaj cykle?? przy cyklach 28 dniowcyh owu przypada na 13-14 d.c. Ja np. mam płodny sluz to wiem ze zbliza sie owu i wtdy zaczynam. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: testy 17.01.06, 19:54 pierwszy test zrób 4 dni przed spodziewaną owulacją. Test wychodzi pozytywny dzień-dwa przed owulacją, bo wtedy wzrasta pik lh, wyłapywany przez test. Jeśli np masz cykle 28-dniowe to owulacja przypada na 14 dzień cyklu, więc lh wzrasta w 12 lub 13 dniu cyklu. Dla pewności zrób dzień-dwa wcześniej, żeby nie przeoczyć momentu. Po pozytywnym teście czekajcie grzecznie dobę-półtorej i działajcie)) Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: testy 17.01.06, 19:55 aha....nie rób testu z pierwszego, porannego moczu i żeby nmie przeoczyć...rób mniej więcej o tej samej porze dnia Odpowiedz Link Zgłoś