rafulka 10.03.06, 15:08 ... co u Ciebie? jak sobie radzisz dziecko? No i czy decydujesz się na te moje wysokie, niebieskooskie blondasy? Ściskam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafulka Re: Gochno 69 14.03.06, 07:52 No Gocha bo się zdenerwuję. Czy ktoś wie, co się z tą dziewczyną dzieje? Odpowiedz Link Zgłoś
gocha69 Re: Gochno 69 14.03.06, 09:14 Witam Cię Słońce!!! Rozmawiałam o tym z lekarzem. Mówiła o procedurze i kosztach. O tym, że musi się zgadzać grupa krwi i kolor oczu (jakie masz oczy)) Ale zaraz dodała, że mamy o tym nie myśleć i skupić się na mrozaczkach. 7 ich mamy cudeniek... Mam nadzieję, że dobrze się trzymają i po rozmrożeniu będą się nadawać (próba koło maja-czerwca, jak na razie - nie przyszła@, a powinna już być)... Czytałam tu pewnien post. Dziewczyna miała 14- ście i po rozmrożeniu nie nadawał się żaden. Bo wiesz, moje mrozaczki to moja (sic!)ostatania szansa. Potem to Ty będziesz miała dzieciaczka z moim cudownym M))) Wróciłam do pracy. Odpowiadam na pytania, jak tam ciąża i kiedy rodzę, i czy mam jeszcze mdłości. I wcale to nie jest łatwe. Zapewniam Cię, że to nie jest łatwe... Brzuch się zrasta, serce się zrasta i mam w sobie dużo nadziei. Chętnie się podzielę. Z Tobą i ze wszystkimi. Odpowiedz Link Zgłoś
rafulka Re: Gochno 69 14.03.06, 09:23 B RH +, oczy niebieskie i pewnie w najbliższym cyklu - stymulacja, więc będzie wiadomo. A mamą bedziesz TY i nikt więcej Odpowiedz Link Zgłoś
gocha69 Re: Gochno 69 14.03.06, 13:22 Grupa krwi OK, z oczami gorzej. Może wystarczy argument, że są piękne)) Ja mam brązowe, mąż niebieskie. Muszę zapytać, czy z nas mogłoby się narodzić dzieciątko z niebieskimi. Bo wiesz, w genetyce jest tak, że gen brązowych oczu jest silniejszy. I z nas mogłoby się nie urodzić niebieskookie. Ale muszę zapytać))) Wiesz, już tak bardzo chciałabym, żeby była wiosna. Maj, no... końcoweczka) Na razie nie ma @. A to niedobrze. Powinna przyjść 4-6 tygodni po zabiegu. A tu nic. Jeśli się nie pojawi (zawsze miałam długie cykle, nawet klikumiesięćzne), od 1 kwietnia będę się wspomagać. I to dziwne, ale mam w sobie tyle poztywnego myślenia, jak jeszcze nigdy w życiu... Paradoks. Ale może - skoro mnie nie zabiło, to mnie wzmocni) Odpowiedz Link Zgłoś
adota Re: Gochno 69 14.03.06, 13:31 > Grupa krwi OK, z oczami gorzej. Może wystarczy argument, że są piękne)) Ja > mam brązowe, mąż niebieskie. Muszę zapytać, czy z nas mogłoby się narodzić > dzieciątko z niebieskimi. Bo wiesz, w genetyce jest tak, że gen brązowych oczu > jest silniejszy. Mogłoby. Twój mąż ma dwa geny warunkujące niebieski kolor, czyli geny recesywne. Jeden z nich odda dziecku. Tymczasem Ty masz albo jeden gen recesywny (oznaczający oczy niebieskie) i jeden dominujący (ciemne) albo dwa dominujące (ciemne). Nie można tego stwierdzić po fentypie, czyli patrząc w Twoje oczy. Nawet jeśli oboje Twoi rodzice mieli brązowem, to mogłaś od jednego z nich przejąć gen warunkujący niebieskie, tyle, że sie nie ujawnił zagłuszony dominującym. I jeśli to własnie ten recesywny przekazałabyś dziecku, to po połączeniu z genem męża, musiało by mieć oczy niebieskie. Pozdrawiam, adota Odpowiedz Link Zgłoś
asiat99 Re: Gochno 69 14.03.06, 12:26 Hej to ja jestem tą dziewczyną która miała 14 nienadających się mrozaków do transferu.To zdarza się bardzo rzadko,mam nadzieję...Jestem właśnie po zastrzyku z diphereliny.Zaczynam od początku.Powodzenia.Asia Odpowiedz Link Zgłoś
gocha69 Re: Gochno 69 14.03.06, 13:18 Ufff... Mam nadzieję, że jak powiem, że to najgorsze, co może mi się przydarzyć, nie będziesz miała do mnie żalu. Przyjęła mi się fasolka po pierwszym ICSI. Byłam w niebie. Pytałam lekarza, co mogłoby mi się złego przydarzyć. Powiedziała, że przerośnięty jajnik mógłby się okręcić, ale - jak dodała - to jest najczarniejszy scenariusz. No i się okręcił, po tygodniu. Mam wieką nadzieję, że szybko Ci się uda, a dobra informacja to ilość jajeczek, które udało się Wam wyhodować... Mam w sobie dużo nadziei i chętnie się nią podzielę))) Całusy! Odpowiedz Link Zgłoś
rafulka Re: Gochno 69 14.03.06, 13:42 No Gochno - wiem na czym stoję. Przyszły cykl to monitorowanie naturalnego jajeczkowania i głównie obserwacja czy pękł (-y)... Jeśli nie - to koniec kwietnia stymulacja do IVF. Zobaczymy jak się stymuluję i czy bedę miała się czym dzielić czy też odrębnie dla Ciebie się postymuluję... Twój optymizm mówi mi jednak, że śnieżynki będą Twoje i to już wkrótce. I daj Boże abyśmy w ciąży obie były prawie w tym samym czasie... Odpowiedz Link Zgłoś
asiat99 Re: Gochno 69 14.03.06, 13:44 Nie nie mam żalu bo to co się stało jest straszne i nikomu nie życzę.Chciałabym tylko wiedzieć dlaczego tak się stało a nie wiem i to mnie męczy.Tak, udało się tyle jajeczek tylko ze ja pozniej byłam przestymulowana mocno.Teraz bede łagodniej stymulowana żeby nie dopuścić do hiperstymulacji.Również życzę sukcesu. Odpowiedz Link Zgłoś