Dodaj do ulubionych

testosteron

14.04.06, 10:54
dziewczyny chyba 2 lata temu zrobiłam badanie testosteronu wynik był:0 (?)
nie wiem czy to była pomyłka,ale pokazałam wynik gin. a on powiedział że to
nic złego i zaczął się śmiać że jestem 100 % kobietą...od kiedy jestem na
forum to jakoś zaczęłam mieć co do tego wyniku wątpliwości...wczoraj
wyczytałam w ELLE że nie jest dobrze kiedy mamy niski testosteron bo hamuje
się libido.a ja właśnie tak mamsadbrałam tabletki anty przez 5 lat.)może są
jakieś metody na podwyższenie testosteronu? i czy jego brak może mieć wpływ
na niepłodność?jaśli cos wiecie na tene temat napiszcie. będę Wam ogromnie
wdzięczna smile
Obserwuj wątek
    • dagps Re: testosteron 14.04.06, 14:05
      kiedys w jakims watku kociaczka pisalam o tym, cos znalazalm, ze jak jest za maly testosteron, to jakies tam bialka sie nie lacza, czy cos i to ma jakis wplyw. ale to badanie sprzed dwoch lat, zapomnij o tym wyniku, zrob nowy jak cie interesuje. ) to nie jest dobry wynik. ale powtorz, nie bierz pod uwage takich starych badan.
      • jola733 Re: testosteron 14.04.06, 14:27
        wiem że jest stare.teraz będę robić wszystkie hormony ale napisałam to z
        ciekawości,ponieważ ten wynik wydawał mi się jakiś dziwny.gdybyś co na ten
        temat wyszperała to proszę daj znaćsmile bardzo Ci dziękuję smile
        • dagps Re: testosteron 14.04.06, 14:35
          ni8e moge znalezc tamtego, powiem kociakowi zeby poszukal, znalazalm tylko ze za niski testosteron jest w wyniku uszkodzenia watroby, w anoreksji, lub jako jej skutek, w pierwotnej lub wtornej niewydolnosci jajnikow - ale to bys sie kapnela po innych badaniach i w przypadku leczenia estrogenami. jak robilas to badanie wczesniej niz 3 miesiace po dostawieni antykoncecji to mozesz przestac sie juz zupelnie martwic.
          • jola733 Re: testosteron 14.04.06, 14:47
            kochana ,ja rok temu sama od siebie dałam sobie zbadać hormony sad lek. gin.
            zawsze mi mówił że nie jest mi to potrzebne ponieważ mam owulację i że wszystko
            jest w porządku (?) miałam 3 miesiące temu roboine usg i sprawdzaną też wątrobę
            ( jest wszystko dobrze) nigdy nie chorowałam na anoreksję jedyne co mogło by
            mnie dotyczyć to niewydolność jajników. .ale o takim czymś żaden z gin. (
            odwiedziłam ich w ciągu 6 lat leczenia kilku)nie wspominał.a testosteron
            badałam chyba po 2 latach po odstawieniu anty.
            • dagps Re: testosteron 14.04.06, 15:05
              trzeba go powtorzyc. jakie masz ostatnie fsh i lh?
              ja nie pamietam, co u ciebie w ogole znalezli?
              • jola733 Re: testosteron 14.04.06, 15:10
                u mnie podejrzewali endometriozę leczyli mnie danazolem przez pół roku. miałam
                2 laparoskopie ( torbiele- najpierw czekoladowe, a póżniej po przestymulowaniu
                clo )lh 1,83 a fsh 5,97 ( 3 dzień cyklu)to wynik z maja zeszłego roku od
                przyszłego cyklu robię cały zestaw od początku smile
                • dagps Re: testosteron 14.04.06, 15:18
                  to dobrze beda nowe. az dziw ze tarczyca i prl sa ok.
                  a nadnercza badalas? bedziessz? chodzi mi o dheas.
                  • jola733 Re: testosteron 14.04.06, 15:25
                    nie wiem czy są dobresad odkąd jestem na forum dowiedziałam się tylu rzeczy o
                    których wcześniej nie miałam pojęcia ,że może dlatego jestem tak bojowo
                    nastawiona do szukania przyczyny mojej niepłodnosci smiletak prawde mówiąc
                    podejrzewano tą endomeriozę ,żarłam danazol robili monitoringi, ja testy Lh z
                    apteki i niby wszystko dobrze owulacje były a ciąży nie..sad żaden fachowiec nie
                    kazał zrobić hormonów !żadnych badań na antyciała ( sama zbadałam
                    antyplemnikowe wynik wyszedł negatywny) jajowody mam drożne ( badane w zeszłym
                    tyg. )teraz wiem ze kupa badań przede mną o których nigdy wcześniej nie
                    słyszałam sad
    • dagps Re: testosteron 14.04.06, 17:03
      zawsze jak jest plan to chyba latwiej, wiadomo co jeszcze mozna robic.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka