Dodaj do ulubionych

Bromegon ???

IP: 217.11.133.* 23.12.02, 13:35
cześć dziewczyny !!! mój problem polega na tym że mam znacznie podwyższony
poziom prolaktyny ..od dłuższego czasu biorę norprolac i muszę powiedzieć że
czuję się po nim całkiem dobrze ale niestety ten lek trochę
kosztuje ...dowiedziałam się że odpowiednikiem norprolacu jest bromegon
podobno parę razy tańszy ... może któraś z was przyjmowała właśnie ten
lek ..jeśli tak to bardzo proszę o kontakt i odpowiedź na pytanie jak sie po
nim czułyście i czy pomaga ...
z góry dziękuje monika
Obserwuj wątek
    • agniecha3 Re: Bromegon ??? 23.12.02, 15:47
      Moniko, bromergon rzeczywiscie jest niedrogi, a na pewno skuteczny. Kilka lat
      temu bralam go przez 3 miesiace, nie mialam zadnych skutkow ubocznych (czasem
      dziewczyny sie skarza na nudnosci - mnie to ominelo smile ), a prolaktyna wrocila
      do normy. Tak wiec ze swego doswiadczenia moge polecic smile
      • burygoniek Re: Bromegon ??? 03.01.03, 10:38
        Witam Cię,
        Bromergon biorę od trzech miesięcy.Nie wiem jeszcze czy moja prolaktyna wróciła
        do normy ale napewno widzę efekty we wzroście temperatury mojego ciała. Już w
        drugim cyklu mój wykres wyglądał niemalże jak książkowy - wyraźnie dwufazowy
        cykl. Jezeli chodzi o cenę to opakowanie które starcza na 15 dni(2x1) kosztuje
        około 6zł. Natomiast co sie tyczy moich reakcji na ten lek, to myślę że mogło
        byc gorzej. Na początku brania leku przez dość długi okres(około 3 tyg) miałam
        rano bardzo mocne bóle głowy, ale myśle , że wiazało się to także z brzydką
        pogodą. Później był okres bardzo spokojny, jedynie senność była uciżliwa(jak
        wiesz lek obniża cisnienie i czasami trudo powstrzymac sie od spania).Teraz po
        3 mies, przyswajam ten lek duzo lepiej niz na początku: senność minęła, ból
        głowy zniknął, jedynie co pozostało to zawrtoty głowy.
        Życzę powodzenia i szybkich rezultatów
    • Gość: asiaw Re: Bromegon ??? IP: proxy / 212.160.138.* 23.12.02, 15:48
      Ja nie mam za dobrych doswiadczeń z Bromergonem nie mogłam po nim oddychac,
      straszne wymioty, zawroty głowy generalnie tragedia brałam parlodel ale też
      dtrasznie drogi w porównaniu z Bromergonem.
    • grazy Re: Bromegon ??? 23.12.02, 16:16
      Moniko! Znajdz troche nizej watek PODWYZSZONA PROLAKTYNA,
      od postu Gulnary jest o bromergonie. Pozdrawiam. gr.
    • ariana_ Re: Bromegon ??? 23.12.02, 16:40
      Ja też miałam nieprzyjemne doświadczenia z bromergonem: zawroty głowy i silne
      mdłości.Do zażywania mobilizował mnie jedynie fakt,że może mi on pomóc w
      zajściu w ciążę.Na szczęście mogłam go odstawić po 3 m-cach , bo okazał się
      b.skutecznym lekiem w połączeniu z clostylbegytem smile
    • dorek3 Re: Bromegon ??? 23.12.02, 22:49
      Ja biorę bromergon ponad pół roku. Jedynie co obserwowałam to trochę mdłości
      przy dawce 1 x 1 tbl. w tej chwili biorę 0,5 tabletki i nie abserwuję żadnych
      sensacji. Prolatyna też na przyzwoitym poziomie, ale u mnie norma nie była
      znacząco przekroczona. Bieżna noc,a prześpisz wszystko co nieprzyjemne smile)
    • gulnara1 Re: Bromegon ??? 23.12.02, 23:11
      Ja wlasnie zmienilam Bromergon na Norprolac (po B. nie bylam w stanie normalnie
      funkcjonowac). Od paru dni biore 1 tab. N., ale tez jakos mi niewyraznie, czuje
      sie ospala, ale moze to sprawa pory roku. Ale z cala pewnoscia jest lepiej niz
      po 1 tab Bromergonu, tylko ta cena. Czy Ty tez bierzesz 1 tab Norporolacu ?
      pozdr
      • Gość: monika Re: Bromegon ??? IP: 217.11.133.* 30.12.02, 12:20
        witam serdecznie i dziękuje za tyle odpowiedzi !!!! biorę norprolac po 1
        tabletce dziennie oczywiście na noc .. jeśli chodzi o bromergon to mam jeszcze
        jeden problem ..jak zaczęłam go brać parę lat temu to wystąpiło u mnie łysienie
        plackowate ..lekarze nie wiązali tej choroby z przyjmowaniem leku ale również
        tego do końca nie wykluczyli. Oprucz finansowego aspektu sprawy ten też jest
        bardzo poważny ..nie chcę już przez to przechodzić 2 raz ale niestety norprolac
        jest strasznie drogim lekiem ... moze któraś z was przeszła przez taką chorobę
        jak ja i ma jakieś informacje na ten temat
        pozdrawiam monika

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka