Dodaj do ulubionych

Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwonił

11.05.06, 10:37
Zadzwonił do mnie dr Ślusarki
Powiedział, że wykona ten zabieg troszke inczaczej, ale da radę. Mamy być w
spódniczkach, bo będziemy musiały przejść z pokoju do pokojusmile
Jak powiedziałam że na Krakowskim 450, to stwierdził, że nam pomoże bo to
okropne zdzierstwo.
Cena u Niego 280zł
Dokładne dane
ul. Jana Pawła 35/m44
Tel. 6203964
Dr. Ślusarski
Dziewczyny! w końcu się do nas szczęście usmiechnęło. Przynajmnie wiem, że u
Niego nie boli i nie stosuje on tego cholernego kulociągu tylko malutki
cewniczek
Anik - jesli dasz radę to zrezygnuj z tej wizyty na Krakowski i dzwoń do
Niego.
Jojo - daj znac jak tam @.
Obserwuj wątek
    • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 11:08
      Wczoraj tam dzwoniłam, tak na wszelki wypadek, ale powiedzieli że tego nie
      robią bo nie mają kontrastu. Zadzwoniłam tez na Krakowskie Przedmiescie, ale
      oni robią tą drożność solą fizjologiczną. Rozmawiałam z lekarzem z medicover i
      on mi powiedział że sól to tylko przeleci i nie pokaże w których miejscach jest
      sklejone. Dziś zadzwonię o 13 na konsultację do Novum do dr. Sowińskiej i sie
      dowiem czy rzeczywiście nie robić tego solą. Sama już nie wiem. Na razie nawet
      okresu nie dostałam.
      A jak u Ciebie?
      • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 11:35
        Jojo
        To prawda z tą solą tak powiedział Ślusarski
        On dzwonił do mnie dzisiaj, przed chwilą
        Zadzwoń i poproś konkretnie Jego
        Ja przygotowałam Go na telefony od innych dziewczyn

Ha
        U mnie 35dc i @ nie ma!
        Czekam
        • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 11:45
          no a czym on bedzie to robił?
          • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 11:49
            Tak dokładnie i fachowo mi to opowiedział, że aż nic nie zrozumiałamsmile
            W każdym razie jakims podobnym kontrastem
            Dla mnie to nie ma znaczenia
            Jakoś Mu ufam i wiem, że zrobi to fachowo
            Strasznie się cieszę
            Tym bardziej, że Ksara jest juz w ciąży po badaniu u Niegosmile
            • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 12:03
              A ja sie cieszę, że Ty znów jesteś pozytywnie nakrecona, bo martwiłam sie o
              Ciebie ostatnio czytając Twoje posy. Musisz myśleć pozytywnie i być pełna wiary
              inaczej się nie uda. My w pażdzierniku wprowadzamy się do nowego domy, teraz go
              remontujemy. Niby się cieszę, ale nie do końca - wiesz czemu...
              • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 12:14
                No tak
                Ale czemu @ nie ma?
                • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 12:22
                  Czerkwicki przepisując mi ten orgametril powiedział że miesiaczka może się
                  opóźnić do tygodnia - wiec czekamy dalej. Mnie nawet nic nie boli,na nic sie
                  nie zanosi a tez już się nie mogę doczekac- jak nigdysmile
                  • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 12:45
                    Cholera mnie tez jak nigdy nic nie boli
                    Nawet jedna pierśsmile
                    Ale złosliwość, jak na nią czekamy to nie przyjdzie, a jak jej nie chcemy to
                    przyłazi złośnicasmile
                    • ap77 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 18:54
                      ja mialm u niego, bylo super, ma fajny sprzet, baloniki mini cewniczki, nic nie
                      boli, tylko ciut dziwne jest to "majstrowanie" w kroczu smile
                      Tez placilam 280 zl. Ale w zeszlym roku.
                      • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 19:23
                        Oj tam
                        Majsterkowanie wytrzymamsmile
                        Dlatego tak bardzo sięcieszę
                        Oddzwonił do mnie, rozmawiał ze mna ok 10 minut, wszystko dokładnie tłumaczył,
                        usmialiśmy się
                        Póki co byłam w "jego gabinecie" ale jego osobiście nie widziałam
                        Wystarczyła mi rozmowa przez telefon i to, że do mnie zadzwonił
                        W ogóle się nie bojęsmile
                        • szyszka39 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 11.05.06, 22:34
                          Cześć dziewczyny, przypomnijcie mi z jakiego miasta jesteście? Gdzie przyjmuje
                          ten dr? i o co chodzi z tym hsg " innym" Ja panicznie boje sie tego normalnego-
                          bylam wczoraj u gin. i chcialam z nia porozmawiac, jak wyglada taki zabieg, o
                          znieczuleniu itd. Odpowiedziala mi ze ona nie widzi potrzeby znieczulenia bo
                          zabieg jest bezbolesny i czule sie lekki ucisk w dole brzucha! I co wy na to!!!
                          W zyciu sie nie zdecyduje na zabieg u tej baby!!!!
                          • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 07:49
                            My jestesmy z Warszawy
                            Możemy mieć hsg i hycosy
                            HSG polega na wstrzyknięciu kontrastu przy użyciu kulociągu w
                            celu "przyciągniecia szyjki" i wykonaniu zdjęcia rentrenowskiego.
                            Hycosy to równiez badanie drozności jajowodów, ale przy użyciu innego środka
                            kontrastowego i bez konieczności stosowania kulociągu (stosowany jest cewnik).
                            Zamiast zdjęcia gin minotoruje przepływ kontrastu usg.
                            Z tego co wiem hycosy sa znacznie mnie bolesne. Zresztą wybieram się do dr.
                            Ślusarskiego ponieważ robiło tam badanie kilka forumowiczek i nic nie bolało.
                            Niestety hsg wykonywane w szpitalu zazwyczaj jest bolesne, a przynajmniej
                            nieprzyjemne.
                            Jesli chcesz namiary na tego lekarza odezwij się.
                            Wszystko Ci podam.
                            • szyszka39 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 21:27
                              Jeśli można to poproszę o namiary do niego, to naprawde niewiele kosztuje w
                              porownaniu z hsg pod narkozą. Jeszcze jedno pytanie, czy lepiej teraz sie
                              decydowac? Pytam, bo czytalam na forum ze ten kontrast sie konczy! Czy u tego
                              lekarza jest go pod dostatkiem i moge spokojnie poczekac do czerwca.
                              • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 21:35
                                Zadzwoń do Niego On Ci wszystko wytłumaczy
                                Dr Ślusarski ul Jana Pawła 35/m 44
                                Tel 6203964
                                Echowist juz w ogóle nie jest dostępny, On robi czymś podobenym, nie wiem
                                dokładnie bo tak się ucieszułam że nie zrozumiałam.
                                W każdym razie nie jest to sól fizjologiczna

Zdecydu sie teraz z tego wzgędu, że On nam"idzie na ręke" - nie wiem co będzie
                                w czerwcu
                                Ja przygotowałam Go na to,że będa dzwoniły tez inne dziewczyny!
                                Nie bój sie
                                Rozmawiałam z Nim i tyle mi wystarczyło - ufam Mu
                                • szyszka39 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 13.05.06, 08:05
                                  Zadzwonie do niego, najbardziej by mi pasowalo dzisiaj. Mam okolo 400 km do
                                  Warszawy sad( a dzisiaj jest moj 8 dc tylko czy mnie przyjmie? Nie wiem czy w pon
                                  nie bedzie za pozno. Dzieki za szybka odpowiedz!!!!
                                • szyszka39 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 13.05.06, 09:35
                                  Dzwonilam, niestety dzisiaj dr nie przyjmuje i nie moglam z nim porozmawiac.
                                  Mam zadzwonic w pon o 14, a moze wiecie w kt. dniu cuklu to sie robi? Albo od
                                  do kt dc?
    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 08:54
      Jojo
      I jak @?
      Bo u mnie cholera nic!
    • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 09:09
      U mnie dalej cisza i dalej nic nie boli. Tragedia.
      Wczoraj rozmawiałam z Sowińską i powiedziała mi że wolałabym żebym zrobiła HSg
      z kontrastem a nie z solą fizjologiczną, bo to lepiej widać na usg, ona później
      bedzie miała lepszą dokumentację. Musze zadzwonić do tego lekarza i pogadać z
      nim czym on to robi.
      • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 09:19
        Bardzo dobrze zrobisz
        On Ci wszystko dokładnie wytłumaczy. Wiem, że nie korzysta z soli, bo sam jest
        temu przeciwny.
        Byłam tak szczęsliwa, że mi ten zabieg wykona, że poprostu nie pamiętam co On
        wpuszcza do jajowodów, ale napewno będzie to badanie wiarygodne.

Mnie tez nic nie boli. Strasznie mi się cykl wydłużył. U mnie już 36dc. I
        pewnie jeszcze poczekam do przyszłego tygodnia.

Jak zadzwonisz to odezwij sie do mnie
        Ok?
        A może badanie wykonamy w tym samym dniusmile
        I pamietaj o spudniczcesmile
        • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 09:33
          Jezu - spódnica a nie chodzę w żadnych kieckach! No ale będę musiała sie
          przeprosić - to żaden problem, Zadzwonię do niego w poniedziałek, bo liczę że w
          weekend od razu się umówie
          • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 09:36
            Ja tez stawiam na poniedziałeksmile

Mam jedna spódnicę - tez w nich nie chodzę
            Pojadę w gaciach, a spudnica będzie w torbie i trzeba będzie to ja wykorzystam:-
            )
            • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 09:37
              Ale byksmile
              Spódnica oczywiściesmile
              Tak nie lubie w nich chodzic, że az nie umiem poprawnie napisac tego słowasmile
    • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 09:40
      ja jeszcze bede musiała poleciec do Novum w 3 dc, aby sprawdzić czy nie ma
      torbieli żadnej po ostatnim nie pękniętym pęcherzyku. Ty pewnie zresztą też.
      • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 09:49
        Oczywiście, że tak
        Między 3-5dc sprawdzic czy jej nie ma,a później clo i pregnym 10tys
        Ciekawe co mi to wszystko da?
        A u Ciebie co w tym cyklu lekarka planuje?
        • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 10:04
          no jesli bedzie dobrze z jajowodami to biore tamoxifen od 3-6 dc później
          pregnyl dawka jak u ciebie. Jesli nie zajde w ciąże to później 3 - 4inseminacje
          i in vitro. Albo czekanie na cud. A jesli okaże sie, ze jednak sa niedrożne to
          przygotowania do invitro, bo podobno udrażnianie jajowodów, które sa niedrożne
          nic nie daje - powiedziało mi tak 4 lekarzy.
          • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 10:17
            U mnie później dojdą gonadotropiny (jesli pęcherzyk nie peknie)i tak do sierpnia
            Jesli w ogóle nie pęknie do tego czasu to gin powiedział o in vitro

A jeśli jajowody sa niedrożne to sama nie wiem, co zrobię. Nie mam pieniędzy na
            in vitro - nawet mozliwości pozyczki, bo nie będzie z czego spłacać. No i mąż
            jest przeciwny in vitro.
            Nawet nie chce o tym mysleć. Z jednym drożnym mozna próbować inseminacji.
            Także licze chociaz na jeden.

Do sierpnia na tych prochach to ja sie wykończę. Skutki uboczne sa niekiepskie:-
            )
    • amanda_s Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 11:05
      To super, że znalazłaś kogoś takiego. Szczerze mówiąc to też w trakcie zabiegu
      zstanawiałam się dlaczego nie stosują cewnika tylko muszą wyciągać szyjkę
      kulociągiem. Chyba, żeby było wygodniej lekarzowi. W końcu w trakcie
      inseminacji też wprowadzają cewnik do macicy tylko zakładając wziernik i nic
      nie boli. Nie chiałam cię straszyć, ale ja po hsg na Waryńskiego do dziś jak
      sobie przypomnę to to aż się wzdrygam. Potraktowali mie tam jak mięso leżące na
      stole i jeszcze zanim zdążyłam założyć majtki już położyli kolejna pacjentką. A
      ten idiota lekarz, gdy tydzień wcześniej wybrałam się tam zapytać o to, czy
      zabieg boli powiedział, że nie i że przecież panie wychodzą uśmiechnięte. Co za
      kretyn. Ale i tak weź Diclofenac i No-Spę.
      • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 12.05.06, 11:19
        Ja tez się strasznie ciesze.
        Pewnie, że wezmęsmile
        Nie zaszkodzi
    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 13.05.06, 16:02
      Jojo
      Melduje grzecznie, że u mnie od 5 rano jest 1 dcsmile
      Wczoraj nic nie bolało, tak nagle przyszła
      W środe do Novum aw ponedziałek dzwonie do Ślusarskiego i umawiam się na piątek
      Nie mów, że będe pierwsza?
      • szyszka39 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 14.05.06, 11:00
        Czesc dziewczyny, zastanawialam sie co zrobic, czy jechac do was do Warszawy czy
        robic hsg w mojej miejscowości. Poszlam na NFZ do ginki po infornacje. Jak to u
        nas wyglada. Po pierwsze stwierdzila ze nie widzi potrzeby aby pacjentka
        znieczulac, bo to jest zabieg bezbolesny trwa tylko 2 min. ( przy tym wywalila
        wielki usmiech,ale co mnie dziwi ze po tym bezbilesnym zabiegu trzeba zostac 2
        dni w szpitalu!) Po 2 musialabym od poczatku robic u niej badania, czyli czekac
        na kolejke zeby zrobic cytologie, potem moze odczekac pare miesiecy i probowac z
        mezem naturalnie.Nastepnie nowe badania meza ( 100zl). Po czym moze by mi cos
        przepisala, no a jak nie bedzie wychodzic to zleci hsg. Czyli czekaj tatka
        latka i cierp a ja mam to w dupie, ze ci sie spieszy. A o hykosie to wogole nie
        slyszala. Wkurzylam sie i zadzwonilam prywatnie do ginki z innego miasta. Proste
        pyt-czy zrobi mi hykose. Ona nie wie czy sa takie kontrasty dostepne,a wogole to
        ona ma teraz pacjetke i nie bedzie ze mna przez tel gadala. Mam przyjechac ( i
        wywalic koleja 100 zl ) zeby uslyszec ze hsg nic nie boli i mam sie niczego nie
        bac, ale zrobi mi ja dopiero po cytologi i innych badaniach za kt. rowniez bede
        musiala zaplacic!!!!! Rece mi opadly!!! Stwierdzilam ze na razie nic nie
        robie,poczekam na wizyte u mojego gina, w koncu musze komus ufa i wierzyc ze
        mnie dobrze prowadzi. Pojde na 2 IUI i w trakcie zapytam sie co zrobic jak nie
        wyjdzie moze on mi kogos poleci na miejscu. Zadzwoni ze jestem od niego zeby sie
        do tylu nie cofac!!!!Powiedzcie mi czemu oni nas tak traktuja?
        • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 14.05.06, 12:30
          Hycosesmile
          Ponoć wszędzie mówią, że hsg nie boli - prawda jest inna. No i to przetrzymanie
          w szpitalu.
          Dlatego tak bardzo "walczyłam" o hycosy u Ślusarskiego.
          Każda dziewczyna po zabiegu u Niego twierdzi, że nie bolało no i same są w
          stanie zaraz po wrócic do domu.
    • anik771 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 14.05.06, 19:15
      Kociaczku!
      Dzięki za info! To świetna wiadomość. Dzwonie wiec jutro do niego z rana smile na
      Krakowskim Przedmieściu mam umówiony zabieg na 14. Moze uda mi sie do niego
      dodzwonić. Nie wchodziłam kilka dni na forum bo intensywanie pracowałam a tu
      takie wieści! Dzięki jeszcze raz! Zadzwonie tam jutro i jak się da to nawet
      jutro to zrobie (jak doktor bedzie mogl oczaywiściesmile Pozdrawiam
      Anik
    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 08:26
      Jojo
      A co u Ciebie??????????
      Jest @?
      • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 08:58
        Kurczę myślałam o Tobie cały weekend. Jak tam u Ciebie? U mnie zaczyna cos się
        dziać: wszystko mnie boli i plamię na bordowo, ale to nie jest jeszcze w pełni
        to na co czekamy. A co u Ciebie?
        • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 09:02
          U mnie @ sie kończy
          Dziś idę na usg, bo mozna od 3dc do 5dc
          Chyba zadzwonie do Ślusarskiego i umówie się na czawrtek
          Wiesz cholera że przed @ pomyliłam sie i zamiast bormka wzięłam closmile
          Ciekawe, czy nie nabroiłam sobie z cyklemsmile
          • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 09:08
            Ale Ci dobrze! To już w czwartek będziesz wiedziała na czym stoisz. Ciekawe czy
            w sobote on tez przyjmuje czy nie? Bo ja już też chciałabym wiedzieć co dalej z
            moją ciążą.
            A odnośnie bro i Clo - to nie mam pojęcia.
            A Ty jeszcze nie robiłaś tego PCT? Może poproś czerkwickiego, aby Ci zrobił w
            tym miesiącu.To bedziesz już miąła komplecik informacji
            • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 09:09
              PCT to test po stosunku na wrogość śluzu?
              Ile to kosztuje?
              I jak sie to robi?
              • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 09:27
                zamiast clo bierzesz od 3 do 6 dnia tamoxifen i chodzisz normalnie na
                monitoring, póżniej jak bliza sie ovu - musicie sie z meżem posexować i po 8 do
                10 godzin idziesz do lekarza, który pobiera próbkę (jak przy cytologi) i
                idziecie do labolatarium i pod mikroskopem oglądasz czy plemniki są ruchliwe. U
                nas były i to bardzo. Badanie trwa tyle to cała wizyta, a kosztuje 75 zł.
                Standardowo dostajesz też pregnyl. Nic nie boli.
                Teraz z perspektywy czasu żałuję ze PCT i drozności nie zrobiłam w jednym
                miesiacu przynajmniej "zoszczedziłabym" jeden cykl
                • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 09:33
                  Czy po tym leku normalnie ma sie jajeczkowanie?
                  Czy cykl jest stracony?
                  Bo po drożności nie jest stracony, jak najbardziej wtedy może sie udać
                  • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 09:38
                    nie jest stracony. Mi rosną piękne pęcherzyki i śluzówkę też mam boską - tak
                    mówi dr Sowińska, ale co z tego..... Po clo śluzówkę mam brzydką. Ja już 3 cykl
                    biorę tamoxifen tj ten bedzie trzeci. Tylko nie przeraż sie bo na ulotce jest
                    napisane że lek podownay jest przy nowotworach itp o jajeczkach chyba nie ma
                    tam ani słowa....
                    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 09:42
                      Zaraz dzwonie do Novum - pewnie dzis mnie przyjmą
                      A jutro zadzwonie do Ślusarskiego
                      No to trzymam kciuki za Twoją @, co by sie rozkręciła na dobresmile
          • amanda_s Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 13:08
            Kociaczek, a czy ty jesteś pewna że to HSG z solą jest miarodajne? Moze zapytaj
            jeszcze ginekologa, bo jak masz wydać 280 PLN na jakiś dziwny zabieg, to może
            szkoda pieniedzy?
    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 09:45
      Mąż mi podpowiada, żeby poczekac z tym testem do następnego cyklu
      Chyba ma racje, bo w końcu zgłupiejesmile
      W tym cyklu skupie sie na drożności i silniejszym pregnylu
      Znajde odpowiedź na pytanie, czy jajowody drożne no i czy silniejszy pregnyl
      działa
      U mnie największy problemem moga okazać sie te niepękające pęcherzyki
    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 10:14
      Do dupy
      Nic sie nie da przyspieszyć
      Nie ma na dziś wolnych miejsc do żadnego lekarza
      Umówie się dopiero na środę na usg
      Trudno
    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 10:31
      Ha
      Dzwoniłam drugi raz i mam farta
      Zwolniło się miejsce dzis na 18
      Czyli dzis usgsmile
      • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 11:27
        Kociaczku - ja zawsze umawiam sie na dodatkowe wizyty do mojej Sowińskiej i ona
        mnie pamieta i zawsze bierze na dodatkowa wizyte bez problemu.

Natomiast dzwoniłam do dr Ślusarczyka i wygląda na to że dla nas dwóch
        uruchomią te badanie.... Pani mi powiedziała że jestem drugą zainteresową
        osobą - rozumiem że Ty jestes pierwsza. Dowiedziąłm sie że banie prowdopodobnie
        będa robić we wtorki (ale dziś ma mi to wszystko potwierdzić telefonicznie ok
        14) Natomiast zmartwiła mnie jedą rzeczą - hsg robią solą fizjologiczną, bo
        twierdzą że nie ma tego kontrastu w hurtowniach. I już zgłupiałam. Zapytaj sie
        jak bedziesz dziś na tym usg w Novum co oni na to. Czy wpuszczają nas w maliny
        czy to jest prawda. Ja jeszcze może podjade do Sw Zofii, albo zadzwonię.
        • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 11:35
          Ja mam gdzieś
          Niech mi robi czymkolwiek
          W końcu cos tam zobaczysmile
          Mnie Czerkwiński powiedział, że wszystko jedno, czy hsg czy hycosy
          Ale zapytam

Tylko we wtorki?
          To ja w przyszły wtorek bede miała 11dc, jeszcze zdąże, ale tak późno!!!!!!!!!!
          • jojo58 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 11:42
            ja już zaczynam się denerwoac, a nawet okresu jeszcze nie mam. Dzwoniłam do
            Zofii i kosztuje 200 zł i robią z kontrastem a nie solą. Dają też pyralginę i
            coś tam w zastrzyku jako przeciwbólowy. Upewnij się jeszcze czy może być sól
            fizjologiczna jak bedziesz dzisiaj. Normalnie wpadam w panikę
            • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 11:48
              Zapytam go.
              Ja do Św Zofii nie pójdę.
        • lolilo Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 17:09
          hej dziewczyny, czegos nie rozumime. dlaczego kontrastu- jelsi nie ma go w
          hurtownie nie mozna kupic bezposrednio u producenta?
          znalazlam:

medikament.be/O_187.php
          nie wiem, czy sol fizjologiczna widac na usg? czy tylko stwierdza sie droznosc-
          posrednio po obecnosci w plynu w zatoce douglasa?

potwierdzam, ze bol przy hycosy- jest porenywalny do tego przy @, i byl raczje
          po niz w trakcie. minal po buskopanie.

a tutaj- jak to wyglada. po niemiecku co prawda, ale obrazki ladne sa.

www.praxis-tauber.de/spektrum/hycosy.htm
          ps. jestem juz po. pokrojona, pocieta, poszyta i obolala. wycieto mi 7
          miesniakow, najwiekszy mial 7 cm (na usg- widac bylo tylko 5,5 cm); taka
          gruszka i 6 sliwek. w sumie male wiaderko tego sie zebralo. widzialam na
          wlasne oczy.
          gdzie mi to wszystko uroslo?
          poza tym wszytko podobne ladne.
          a na kontrolnym usg po op. widzialam taki sliczny 23 mm, swiezo pekniety (bo
          otoczka byla troche pofaldowana, a tak to byl prawie okraglutki) pecherzyk.
          i endometrium- nawet prof. sie bardzo spodobalo- 10 mm. az zal.
          a tu szlaban - 6 mies. do listopada (zaczne juz w pazdzierniku, a co mi tam!).
          ciekawe ile z Was do tego czasu tu jeszcze bedzie?
          zycze Wam, abym za pol roku- jesli tu zajrze nie spotkala ani jednej starej
          twarzy tzn starego nikasmile)) no chyba ze zerkajacego w stare katy z sentymentusmile
          a sobie zycze, bym zagladnela tu tylko w celu poinformowania ze wlasnie...no
          dalej same wiecie co.
          a ogolnie- to apeluje- dziewczyny , uwazjacie na miesniaki, one rosna
          podstepnie jak baobaby. smile
          chociaz zdaje sie ze na tym forum malo dziewczyn ma z tym problem. pewnie na
          staraniach i na trudnej ciazy wiecej. no ale skoro juz tu trafilamsmile

pozdrowka

lilka
    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 12:07
      Jojo
      Tak na chłopski rozum
      Nawet jesli jest to sól, jak można na usg nie zobaczyć zrostów
      To co sie widzi w takim razie
      Chyba coś płynie, albo się zatrzymuje
      Wtedy widać zatrzymanie płynu no i chyba cos nas zaczyna boleć, jak jest blokada

Jeśli nie przepływ soli to co on widzi na tym usg?
    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 12:40
      Jojo
      Jak skontaktuje się z Tobą ktos od Niego to poproś żeby Cie połączyła z
      doktorem i zapytaj go czy to prawda ,że sól nie wykarze zrostów i co w takim
      razie ona wykarze, bo juz nic nie rozumiem
      Ja chyba nie wytrzyma i zadzwonie do swojego gina po 13 (ma wtedy dyżur
      telefoniczny)i zapytam o ta sól
      Znowu mi się świat zawalił
      Cholera!!!
    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 13:58
      Nigdzie się dodzwonic nie można!Dzwoniłam do Novum do któregokolwiek lekarza z
      tym pytaniem. Straciłam 10zł i nic!!!!!Cholera Tylko melodyjka

Ale zaraz zadzwoni do mnie Ślusarski
      Juz ja się wszystkiego dopytam!
    • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 14:31
      Jojo
      Ja juz dzwoniłam do Novum - dowiedziałam się, że wszystko zalezy od
      doswiadczenia lekarza, który wykonuje zabieg.
      Przed chwila dzwonił do mnie Ślusarski, absolutnie mnie przekonał. Wierzę Mu i
      zapisałam sie na jutro.
      Czekam tylko na informację, na która mam przyjść.
      Nie ma to jak męska decyzjasmile
      • szkrabek78 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 15.05.06, 15:03
        Czesc dziewczyny ja miałam robione HSG w piątek w szpitalu św Zofii sam zabieg
        jest bardzo nieprzyjemny i bolący ale warto sie poświęcić ja teraz wiem że
        wszystko mam drożne. Tak więc życzę powodzenia w robieniu badania
        • duda102 Do szkrabek78 15.05.06, 15:14
          a ile to kosztuje w sw. zofi i dlugo trzeba czekac na ten zabieg ?? jest jakas
          kolejka itp?

dzieki

• szkrabek78 Re: Do szkrabek78 15.05.06, 15:27
            Zabieg kosztuje 200 złotych robią codziennie od godziny 13 zapisy są w tedy
            kiedy ty dostaniesz okres w tedy się do nich dzwoni i ustala termin wyznaczają
            zazwyczaj do 10 dnia cyklu aby wszystko było w porządku. Trzeba mieć ze sobą
            badania wymazu szyjki, grupe krwi, i podpaskę oraz dłuższą bluzeczkę nie
            przechodzi się z pomieszczenia do pomieszczenia ale tak się lepiej czuje.
            • jojo58 Re: Do szkrabek78 15.05.06, 15:39
              Kociak - ja zapisałam się i do św Zofii i do dr Slusarskiego na przyszły
              tydzień na wtorek. w czwartek będę w Novum i omowię wszystko z Sowińską. Liczę
              tez na Ciebie i Twoją dzisiejszą wizytę.
              A ty już jutro idziesz do Ślusarskiego? Ale Ci zazdroszczę że juz bedziesz po.
              • kociaczek22 Re: Do szkrabek78 15.05.06, 15:51
                Tak ja ide jutro
                Mnie uspokoił Ślusarski, bardzo mądrze mi to wytłumaczył
                Zreszta sama tez tak myslałam
                Do mnie taki tekst, że po cierpieniu kobiety widać czy jajowody sa drozne nie
                przemawia
                A cos takiego usłyszałam przez telefon od gina z Novum
                Jak są powazne zrosty to żaden kontrast, a ni sól ich nie usunie - jak sa
                malutkie to można je taże sola przepchnąć I taka jest prawda
                W kazdym razie jutro wszystko opowiem
                Swojego juz nie będe pytać, wizyta umówiona i nie chce juz nikog słuchać
            • kociaczek22 Re: Do szkrabek78 15.05.06, 15:42
              Ja jestem zapisana do dr. Slusarskiego na jutro na 10
              Trzymajcie kciuki dziewczyny
              Mam nadzieje, że nie zwiejęsmile
              • asiunia555 Kociaczek 15.05.06, 15:46
                będziemy na pewno wszytskie trzymać kciuki. całe forum będzie z Tobą myślami.
                powodzenia!!!! i samych dobrych wiadmości!
              • jojo58 Re: Do szkrabek78 15.05.06, 15:46
                jestem pewna że wszystko bedzie dobrze. Tylko odezwij sie od razu jak wrócisz.
                Trzymam kciuki
                • szyszka39 Re: Do szkrabek78 15.05.06, 17:58
                  Czesc dziwsczyny, wlasnie wrocilam od mojego gina. Rozmawialam z nim o hycosie
                  i o mozliwości zrobienia tego w Warszawie( on tego nie robi)Odradzil hsg
                  obojetnie z jakim kontrastem. Twierdzi ze to strata czasu,ze lepiej isc na
                  laparoskopie, no i od razu ( jak trzeba) mozna cos wyciac czy przepchnac. Mowi
                  ze tak malych zrostow nie widac, kontrast sie przedostaje,a jajeczko nie. Nie
                  wiem ile kosztuje laparoskopia no i na razie jeszcze sie na to nie decyduje ale
                  to co on mowil mialo sens.
    • anik771 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 16.05.06, 09:38
      Kociaczku,
      ja mam chyba hycosy u dr. Slusarskiego tuż po Tobie! Mnie zapisali na dzisiaj
      (16-go) na 11.45. Mam okropnego stresa - bardziej przed wynikiem niż przed
      bólem. Daj znać jak wrócisz ja się też odezwę. Powodzenia
      Anik
      • kociaczek22 Re: Jojo, Anik - w sprawie HSG!Dr. Ślusarski dzwo 16.05.06, 11:16
        Anik
        A może widzieliśmy się gabineciesmile
        Ty równiez sie odezwij po badaniu
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka