szkrabek78 15.05.06, 15:18 Mama pytanie o inseminacje tzn jak to jest z pierwszą inseminacją czy miałyście wykonaną przed czy po pęknięciu pęcherzyków Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
amanda_s Re: Pytanie o inseminacje 15.05.06, 15:33 przed pęknięciem sdy mają ok 22mm. następnego dnia sprawdza się usg cyz pękły. Odpowiedz Link Zgłoś
szkrabek78 Re: Pytanie o inseminacje 15.05.06, 15:36 Tak też myślałam ja ma dwa pęcherzyki po 21 i 20 i doktor kazałam mi wziąść zastrzyk z pregnylu i przyjść jutro na inseminacje nie wiem czy to jest dobre rozwiązanie Odpowiedz Link Zgłoś
amanda_s Re: Pytanie o inseminacje 15.05.06, 16:07 Masz super warunki pęcherzykowe do powodzenia inseminacji!! Uważaj, bo mogą być bliźniaki. Powinna być jeszcze odpowiednia grubość endometrium czyli błony śluzowej macicy, aby miały się gdzie zagnieździć. ja dziś mam 12dc i jeden marny pęcherzyk 12mm. Zobaczę w środę czy urósł i ewentualnie w piątek IUI. Też po pregnylu. Daj zać jak ci poszło. mozesz na amanda_s@gazeta.pl Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: Pytanie o inseminacje 15.05.06, 16:38 w moim przypadku IUI była na pęknięty pęcherzyk (parę godzin po) - jajeczko żyje do 36 godzin ) Odpowiedz Link Zgłoś
szkrabek78 Re: Pytanie o inseminacje 15.05.06, 21:27 Napewno dam znać ide popracować z mężem a jutro na inseminacje Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Pytanie o inseminacje 15.05.06, 21:38 Nam gin kazal wstryzmac sie z przytulaniem 2 dni przed IUI zeby bylo wiecej plemniczków. Odpowiedz Link Zgłoś
szyszka39 Re: Pytanie o inseminacje 15.05.06, 21:40 Zapomnialam dodac ze jutro tez mam IUI, zycze powodzenia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Pytanie o inseminacje 16.05.06, 09:14 Ja miałam pierwszą przed pęknięciem, a dwie następne na pęknięte. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalep Re: Pytanie o inseminacje 16.05.06, 09:42 Dziewczyny mam pytanie gdzie robicie inseminację i ile was to kosztuje ja po wczorajszej wizycie w gina jestem załamana. Jeśli któraś z Was jest z Warszawy todajcie znać Odpowiedz Link Zgłoś
mbw78 Re: Pytanie o inseminacje 18.05.06, 20:30 Ja w Provicie w Katowicach. Koszt to 450 zł nasieniem męża, 550 zł nasieniem dawcy. Odpowiedz Link Zgłoś
korlewna Re: Pytanie o inseminacje 16.05.06, 12:00 MOja pierwsza iui... 37 godzin po ovitrelle, pęcherzyk niepęknięty. Inseminacja nieudana. Druga iui... 39 godzin po ovitrelle, czesc pęcherzykow peknietych, czesc nie. Inseminacja udana. Obawiałam sie ciazy mnogiej, bo miałam zatrzęsienie pęcherzykow, ale jest jeden dzidzius. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
szkrabek78 Re: Pytanie o inseminacje 16.05.06, 12:53 Więc byłam dzisiaj na iseminacji na niepęknięte pęcherzyki ale bardzo duże i pewnie przed pęknięciem więc zobaczymy co dalej. Ja robiłam inseminacje w Novum i kosztowało mnie to 750 zł Odpowiedz Link Zgłoś
malpka_z Re: Pytanie o inseminacje 16.05.06, 20:43 Ja dzis rano mialam podany pregnyl i doktor kazal mi przyjsc za 2 dni na inseminacje. W poprzednim miesiacu mialam sie zglosic nastepnego dnia po podaniu pregnylu, martwie sie czy te 2 dni to nie za pozno (tym razem przyjal mnie w zastepstwie inny lekarz). Komorka z tego co wiem zyje 24 h, ale zdolnosc do zaplodnienia zachowuje tylko przez 12 godzin. Czyli 2 dni czekania to moze byc za pozno. Do tej pory objawy owu mialam jakies 30 h po pregnylu (nastepnego dnia popoludniu). To liczac od popoludnia 12 wychodzi nad ranem... A ja inseminacje bede miala kolo 10.00. Odpowiedz Link Zgłoś
szkrabek78 Re: Pytanie o inseminacje 16.05.06, 22:30 tak to jest waśnie z lekarzami ja też się martwiam jak to będzie ale na szczęście pęcherzyki nie pęky i inseminacja bya wykonana przed pęknięciem ja mialam inseminacje zawsze planowana na drugi dzien po podaniu pregnylu zobaczysz co bedzie jak pojdziesz i lekarz zrobi ci usg Odpowiedz Link Zgłoś
malpka_z Re: Pytanie o inseminacje 17.05.06, 19:08 jutro ide na usg i inseminacje, zobaczymy. Czytam rozne zrodla na temat owulacji u kobiet i nie ma jednoznacznej teorii jak dlugo komorka jest zdolna do zaplodnienia. Jedni podaja tylko kilka godzin, najczesciej 12-24 h po peknieciu, w jednym zrodle znalazlam nawet do 3 dni. Odpowiedz Link Zgłoś