gosiasz0 jaki progesteron w 19 dniu cyklu? 29.06.06, 10:29 Lekarz kazał mi zrobić badanie progesteronu w 19 dniu cyklu ( 28 cykl) około 14- 15 dnia owulacja.Wynik mam 137,1 nmol/l. Dzwoniłam do gin powiedziała ,że dobry ale nie wiem w jakim sensie dobry. Proszę o sugiestie. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: jaki progesteron w 19 dniu cyklu? 29.06.06, 14:29 niestety, nie mam pojęcia ale nie martw się na zapas Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa majorka79 29.06.06, 14:32 A co u Ciebie, jak tam Torbiel - mam nadzieje, ze zostalo po niej tylko wspomnienie!! Pozdrawiam Aga Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: czesc:) 29.06.06, 14:35 miło Cię słyszeć nie wiem jeszcze co z trobielą, bo jeszcze nie skończył mi się cykl, będę wiedziała za tydzień, bo wtedy idę do gin. A u Ciebie? Rozumiem, że nie będzie lipcowej IUI, tylko przygotowujesz się do laparo? a miałaś hsg? Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re: czesc:) 29.06.06, 14:44 Nie bedzie IUI, ani naturalnych starań - przyplatał mi sie jakis stan zapalny i jestem na antybiotykach. I nawet nic bym z tego nie wiedziała, gdyby nie wczorajsa wizyta w celu pobrania cytologii i posiewu... W tej sytuacji moja laparoskopia z histeroskopią (tak wstepnie ustaliliśmy z lekarzem prowadzącym ) nawet w sierpniu stoi pod znakiem zapytania. Teraz musze pozbyć sie tego g... - wszystko okaze się za tydzień. Póki co lato mnie rozleniwia i myśle o wakacjach i o "uzywaniu życia". Zaczynam powoli miec dosyc zycia od usg do owu, od owu do @, od wizyty do wizyty... chyba rzeczywiście muszę gdzieś odpocząć pod palmami w słonku ;D Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
julcia2222 Re: majorka79 30.06.06, 11:02 witaj! Majorka podzielam Twój los... od dziś biorę tabletki anty i ten miesiac odpada, bo zrobiła mi się torbielka- ma 4 cm. Kurcze, więc najwczesniej inseminacja byłaby w sierpniu... Lekarz sam się dziwi, że to tak dziwnie idzie, ale cóz.. Więc narazie jestem z Tobą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 witaj towarzyszko niedoli 30.06.06, 20:31 oby nam sie te torbiele pochwłaniały. nie mam zupelnie ochoty brac tych tabletek. okropnie mnie bola po nich piersi - caly miesiac praktycznie. boje sie, zeby te torbiele nie wracaly po stymulacji... trzymaj sie dzielnie Odpowiedz Link Zgłoś
julcia2222 Re: witaj towarzyszko niedoli 30.06.06, 23:35 Mniw narazie bola piersi, bo mam okres, ale jeśli tak bedzie dalej, to nie wiem jak to wytrzymam. U lekarza się rozpłakałam, w sumie nie wiem dlaczego... Kiedy kończysz brac tabletki? Z tego co pamietam w lipcu bedziesz miałą inseminację? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re:(((( 29.06.06, 19:47 Ja odpadam dziewczyny (( niestety nie udalo sie. Odpowiedz Link Zgłoś
otylkaa Re:(((( 29.06.06, 19:55 Tak mi przykro, wiem co czujesz (( Ale będzie lepiej, zobaczysz .... Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re:(((( 29.06.06, 21:17 kasiaaa85, przykro mi bardzo... a jaki jest wynik bety? czy te 5 , które miałaś, oznacza, że coś się zaczęło dziać? Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re:(((( 29.06.06, 22:16 Dzieki dziewczyny.Plakac mi sie chce... Dzis beta 2 a ta z wtoeku 5.58.Wogole tego nie rozumiem??Czy mozliwe jest ze cos zaczelo sie dzic czy co?? Odpowiedz Link Zgłoś
szkrabek78 wynik iui 30.06.06, 08:12 tak więc dzisiaj zgodnie z planem przyszła @ i nie ma już nadziei że coś może się zagnieżdziło dają sobie spokój z tymi lekarzami i tabletkami na wakacje ma trochę dość pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: wynik iui 30.06.06, 20:32 przykro mi szkrabku odpocznij troche, dobry pomysl kasiaaa85 nie wiem co z tą Twoją betą było. nie chcialabym insynuować. więc zapytaj najlepiej lekarza. przytulam Cie mooooocno. nie poddawaj sie. jestes o krok blizej. Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: wynik iui 30.06.06, 23:18 Majorka slonko Ty moje!!!Dziekuje Ci ze o mnie myslisz.Ja rowniez o Tobie mysle i trzymam kciuki zeby jak najszybciej Ci sie udalo! Powiem Ci ze bardzo sie boje podchodzic do 3 IUI.Bo jak nie wyjdzie to pozostaje in-vitro a przed nim kolejna laparo w celu usuniecia jajowodu z wodniakiem (( Teraz czuje sie okropnie nie dostalam jeszcze @ ale bardzo,bardzo bola mnie jajniki(( mam takie bole ze prawie mdleje.Czekam do poniedzialkowej wizyty. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Do Majorka79 01.07.06, 22:22 Majorka mam nadzieje ze stworzysz watek IUI lipcowy!!!Jak tak to ja sie pisze! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Do Majorka79 02.07.06, 09:46 oj, chyba nie stworzę po pierwsze dlatego, że mam wrażenie, że te moje wątki są jakieś lekko pechowe. a po drugie dlatego, że będę miała trochę ograniczony dostęp do komp. w lipcu. Ale mam pomysł: Ty załóż ten wątek! zobaczymy co z niego wyniknie. będę Cię wspierać, obiecuję Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Do Majorka79 02.07.06, 11:47 Po pierwsze nie gadaj bzdur!!!O zadnym pechu.Wcale nie jestes pechowa!!!Ja bardzo chetnie bym stworzyla ten watek ale zaraz po IUI wyjezdzamy z M na urlop nad morze i tez mnie nie bedzie.Takze szukamy chetnej do stworzenia watku! Odpowiedz Link Zgłoś
lucy310 Re: Do Majorka79 02.07.06, 21:16 Ja równiez czekam na lipcowy wątek iui Jestem dzisiaj świeżo po 2 iui na dwóch jeszcze nie pekniętych pecherzykach i z radością czekam na watek. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Czesc 03.07.06, 17:19 Dziewczyny, nie marudzić mi tu i zakłądać nowy lipcowy wątek! chyba mogę mieć miesiąc urlopu? PS> witamy lucy310 i trzymamy kciuki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalep Mój wynik pierwszej IUI 04.07.06, 07:50 niestety negatywny jedna załosna kreska, zresztą u mnie tak zawsze, mam dosyć nie wiem co robić dalej czy ma sens robienie kolejnych IUI a może lepiej od razu szykowac się do in vitro? Nie wiem, ale pozostałym dziewczynom życzę oczywiście wymarzonych II kreseczek Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Mój wynik pierwszej IUI 04.07.06, 11:13 przykro mi spójrz na to z tej strony, że na prawdę trzeba MIEĆ DUUUże szczęście, żeby się udało za I razem. nie poddawaj sie. Odpowiedz Link Zgłoś
marzenalep Re: Mój wynik pierwszej IUI 04.07.06, 11:30 może i masz rację ale po 5 latach bezowocnych starań kiedy wszystkie badania sa ok każdy liczyłby choc na odrobinę szczęścia Odpowiedz Link Zgłoś
gosiasz0 Re: Czerwcowe IUI...Czary mary... znowu porażka 16.07.06, 22:05 Nie udała się 2 inseminacja. Po wyniku testu wyjechalismy z M nad morze. Teraz wróciłam. Chyba potrzebowalismy takiej odmiany i odpoczynku. Nie wiem co dalej...chyba robie przerwę chociaż jeden cykl. Mam już dośc. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
majorka79 Re: Czerwcowe IUI...Czary mary... znowu porażka 17.07.06, 18:54 gosiasz0 strasznie mi przykro.... nie załamuj się, odpocznij chwilę, spróbuj zająć się czymś innym niż myśleniem "o tym". nie wiem na ile będzie to skuteczne, ale dla psychiki na pewno zbawienne... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kasiaaa85 Re: Czerwcowe IUI...Czary mary... znowu porażka 17.07.06, 21:51 Gosiasz bardzo mi przykro((Trzymaj sie jakos.Nastepnym razem napewno sie uda!!! Odpowiedz Link Zgłoś