Dodaj do ulubionych

Czerwcowe IUI...Czary mary...

• gosiasz0 jaki progesteron w 19 dniu cyklu? 29.06.06, 10:29
      Lekarz kazał mi zrobić badanie progesteronu w 19 dniu cyklu ( 28 cykl) około 14-
      15 dnia owulacja.Wynik mam 137,1 nmol/l. Dzwoniłam do gin powiedziała ,że dobry
      ale nie wiem w jakim sensie dobry.
      Proszę o sugiestie.
      pozdrawiam
      • majorka79 Re: jaki progesteron w 19 dniu cyklu? 29.06.06, 14:29
        niestety, nie mam pojęciasad ale nie martw się na zapassmile
    • otylkaa majorka79 29.06.06, 14:32
      A co u Ciebie, jak tam Torbiel - mam nadzieje, ze zostalo po niej tylko
      wspomnienie!!
      Pozdrawiam
      Aga
      • majorka79 Re: czesc:) 29.06.06, 14:35
        miło Cię słyszećsmile
        nie wiem jeszcze co z trobielą, bo jeszcze nie skończył mi się cykl, będę
        wiedziała za tydzień, bo wtedy idę do gin.
        A u Ciebie? Rozumiem, że nie będzie lipcowej IUI, tylko przygotowujesz się do
        laparo? a miałaś hsg?
        • otylkaa Re: czesc:) 29.06.06, 14:44
          Nie bedzie IUI, ani naturalnych starań - przyplatał mi sie jakis stan zapalny i
          jestem na antybiotykach. I nawet nic bym z tego nie wiedziała, gdyby nie
          wczorajsa wizyta w celu pobrania cytologii i posiewu... W tej sytuacji moja
          laparoskopia z histeroskopią (tak wstepnie ustaliliśmy z lekarzem prowadzącym )
          nawet w sierpniu stoi pod znakiem zapytania. Teraz musze pozbyć sie tego g... -
          wszystko okaze się za tydzień.
          Póki co lato mnie rozleniwia i myśle o wakacjach i o "uzywaniu życia". Zaczynam
          powoli miec dosyc zycia od usg do owu, od owu do @, od wizyty do wizyty...
          chyba rzeczywiście muszę gdzieś odpocząć pod palmami w słonku ;D
          Pozdrawiam
      • julcia2222 Re: majorka79 30.06.06, 11:02
        witaj! Majorka podzielam Twój los... od dziś biorę tabletki anty i ten miesiac
        odpada, bo zrobiła mi się torbielka- ma 4 cm. Kurcze, więc najwczesniej
        inseminacja byłaby w sierpniu... Lekarz sam się dziwi, że to tak dziwnie idzie,
        ale cóz.. Więc narazie jestem z Tobą. Pozdrawiam
        • majorka79 witaj towarzyszko niedoli 30.06.06, 20:31
          oby nam sie te torbiele pochwłaniały. nie mam zupelnie ochoty brac tych
          tabletek. okropnie mnie bola po nich piersi - caly miesiac praktycznie. boje
          sie, zeby te torbiele nie wracaly po stymulacji...
          trzymaj sie dzielnie
          • julcia2222 Re: witaj towarzyszko niedoli 30.06.06, 23:35
            Mniw narazie bola piersi, bo mam okres, ale jeśli tak bedzie dalej, to nie wiem
            jak to wytrzymam. U lekarza się rozpłakałam, w sumie nie wiem dlaczego... Kiedy
            kończysz brac tabletki? Z tego co pamietam w lipcu bedziesz miałą inseminację?
    • majorka79 szkrabek78 a co z Tobą? 29.06.06, 17:53
      • kasiaaa85 Re:(((( 29.06.06, 19:47
        Ja odpadam dziewczyny sad(( niestety nie udalo sie.
        • otylkaa Re:(((( 29.06.06, 19:55
          Tak mi przykro, wiem co czujesz sad((
          Ale będzie lepiej, zobaczysz ....
        • majorka79 Re:(((( 29.06.06, 21:17
          kasiaaa85, przykro mi bardzo...
          a jaki jest wynik bety? czy te 5 , które miałaś, oznacza, że coś się zaczęło
          dziać?
          • kasiaaa85 Re:(((( 29.06.06, 22:16
            Dzieki dziewczyny.Plakac mi sie chce...
            Dzis beta 2 a ta z wtoeku 5.58.Wogole tego nie rozumiem??Czy mozliwe jest ze
            cos zaczelo sie dzic czy co??
            • szkrabek78 wynik iui 30.06.06, 08:12
              tak więc dzisiaj zgodnie z planem przyszła @ i nie ma już nadziei że coś może
              się zagnieżdziło dają sobie spokój z tymi lekarzami i tabletkami na wakacje ma
              trochę dość pozdrawiam
              • majorka79 Re: wynik iui 30.06.06, 20:32
                przykro mi szkrabkusad odpocznij troche, dobry pomyslsmile

kasiaaa85 nie wiem co z tą Twoją betą było. nie chcialabym insynuować. więc
                zapytaj najlepiej lekarza. przytulam Cie mooooocno. nie poddawaj sie. jestes o
                krok blizej.
                • kasiaaa85 Re: wynik iui 30.06.06, 23:18
                  Majorka slonko Ty moje!!!Dziekuje Ci ze o mnie myslisz.Ja rowniez o Tobie mysle
                  i trzymam kciuki zeby jak najszybciej Ci sie udalo!
                  Powiem Ci ze bardzo sie boje podchodzic do 3 IUI.Bo jak nie wyjdzie to
                  pozostaje in-vitro a przed nim kolejna laparo w celu usuniecia jajowodu z
                  wodniakiem sad(( Teraz czuje sie okropnie nie dostalam jeszcze @ ale
                  bardzo,bardzo bola mnie jajnikisad(( mam takie bole ze prawie mdleje.Czekam do
                  poniedzialkowej wizyty.
                  Pozdrawiam
                  • kasiaaa85 Re: Do Majorka79 01.07.06, 22:22
                    Majorka mam nadzieje ze stworzysz watek IUI lipcowy!!!Jak tak to ja sie pisze!
                    Pozdrawiam
                    • majorka79 Re: Do Majorka79 02.07.06, 09:46
                      oj, chyba nie stworzęsad
                      po pierwsze dlatego, że mam wrażenie, że te moje wątki są jakieś lekko pechowe.
                      a po drugie dlatego, że będę miała trochę ograniczony dostęp do komp. w lipcu.
                      Ale mam pomysł: Ty załóż ten wątek! zobaczymy co z niego wyniknie. będę Cię
                      wspierać, obiecujęsmile
                      • kasiaaa85 Re: Do Majorka79 02.07.06, 11:47
                        Po pierwsze nie gadaj bzdur!!!O zadnym pechu.Wcale nie jestes pechowa!!!Ja
                        bardzo chetnie bym stworzyla ten watek ale zaraz po IUI wyjezdzamy z M na urlop
                        nad morze i tez mnie nie bedzie.Takze szukamy chetnej do stworzenia watku!
                        • lucy310 Re: Do Majorka79 02.07.06, 21:16
                          Ja równiez czekam na lipcowy wątek iui smile Jestem dzisiaj świeżo po 2 iui na
                          dwóch jeszcze nie pekniętych pecherzykach i z radością czekam na watek.
                          Pozdrawiam smile
    • majorka79 Czesc 03.07.06, 17:19
      Dziewczyny, nie marudzić mi tu i zakłądać nowy lipcowy wątek! chyba mogę mieć
      miesiąc urlopu?smile

PS> witamy lucy310 i trzymamy kciuki!!!
      • marzenalep Mój wynik pierwszej IUI 04.07.06, 07:50
        niestety negatywny jedna załosna kreska, zresztą u mnie tak zawsze, mam dosyć
        nie wiem co robić dalej czy ma sens robienie kolejnych IUI a może lepiej od
        razu szykowac się do in vitro? Nie wiem, ale pozostałym dziewczynom życzę
        oczywiście wymarzonych II kreseczek
        Pozdrawiam
        • majorka79 Re: Mój wynik pierwszej IUI 04.07.06, 11:13
          przykro misad
          spójrz na to z tej strony, że na prawdę trzeba MIEĆ DUUUże szczęście, żeby się
          udało za I razem. nie poddawaj sie.
          • marzenalep Re: Mój wynik pierwszej IUI 04.07.06, 11:30
            może i masz rację ale po 5 latach bezowocnych starań kiedy wszystkie badania sa
            ok każdy liczyłby choc na odrobinę szczęścia sad
    • gosiasz0 Re: Czerwcowe IUI...Czary mary... znowu porażka 16.07.06, 22:05
      Nie udała się 2 inseminacja. Po wyniku testu wyjechalismy z M nad morze. Teraz
      wróciłam. Chyba potrzebowalismy takiej odmiany i odpoczynku. Nie wiem co
      dalej...chyba robie przerwę chociaż jeden cykl. Mam już dośc. Pozdrawiam
      • majorka79 Re: Czerwcowe IUI...Czary mary... znowu porażka 17.07.06, 18:54
        gosiasz0 strasznie mi przykro....
        nie załamuj się, odpocznij chwilę, spróbuj zająć się czymś innym niż
        myśleniem "o tym". nie wiem na ile będzie to skuteczne, ale dla psychiki na
        pewno zbawienne...
        pozdrawiam
        • kasiaaa85 Re: Czerwcowe IUI...Czary mary... znowu porażka 17.07.06, 21:51
          Gosiasz bardzo mi przykrosad((Trzymaj sie jakos.Nastepnym razem napewno sie
          uda!!!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka