Dodaj do ulubionych

estradiol....

24.07.06, 17:50
na poziomie 20.2... czy to oznacza ze bede miała problemy z ciaza...? taki
winik u 27 kobiety...ponoc oznaka przedwczesna menopauze... no i wtórny zanik
okresu przez 6-mcy "leczony" przez barana-gin. jasmin...
czy któras z Was ma jakies doswiadczenia z regulowaniem/leczeniem tego typu
zaburzen?
prosze o opinie i pomoc...
z góry dziekuje...
Obserwuj wątek
    • dagps Re: estradiol.... 24.07.06, 17:57
      zalezy w jakim dniu cyklu ten estradiol taki. nie przesadza o przedwczesnej menopauzie, warto go interpretowac razem z fsh, ja mam taki poziom estradiolu a nie mam (jeszcze) menopauzy zadnej. tez nie mam miesiaczki - wywoluje duphastonem (lub innym progesteronem). leki antykoncepcyjne, yasmin czy jakiekolwiek inne nie lecza problemu, tylko maskuja na jakis czas, po odstawieniu problem nadal jest. nie jest powiedziane tez ze wylecza go progesteron albo estrogeny - inny sposob na regulacje. zalezy jaki jest powod, leczy sie przyczyny, jesli sa uleczalne, a nie wyniki badan.
      • k.osma Re: estradiol.... 24.07.06, 19:30
        dagps napisała:

> zalezy w jakim dniu cyklu ten estradiol taki. nie przesadza o przedwczesnej men
        > opauzie, warto go interpretowac razem z fsh, ja mam taki poziom estradiolu a ni
        > e mam (jeszcze) menopauzy zadnej. tez nie mam miesiaczki - wywoluje duphastonem
        > (lub innym progesteronem). leki antykoncepcyjne, yasmin czy jakiekolwiek inne
        > nie lecza problemu, tylko maskuja na jakis czas, po odstawieniu problem nadal j
        > est. nie jest powiedziane tez ze wylecza go progesteron albo estrogeny - inny s
        > posob na regulacje. zalezy jaki jest powod, leczy sie przyczyny, jesli sa ulecz
        > alne, a nie wyniki badan.
        >
        • dagps Re: estradiol.... 24.07.06, 19:47
          no to teraz sprawa wyglada inaczej. skoro jajniki sa ok, to juz jedna dobra wiadomosc. druga dobra jest taka - estradiol badany w byle jakim dniu cyklu, mniej niz 3 miesiace od odstawienia pigulek nic nie mowi - nie jest diagnostyczny w ogole. a ze dali skierowanie do szpitala to bardzo dobrze, bo tzreba porobic badania i sprawdzic jak to chudniecie - i czy tylko ono wplynelo na twoj cykl. a razie sie nie marwt o jakas menopauze, nieplodnosc itd. idz grzecznie do szpitala, a dalej sie okaze.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka