Dodaj do ulubionych

lomre, co u ciebie, jak sie czujesz??

31.07.06, 10:51
daj znac. Ja ide w srode do lekarza.
Obserwuj wątek
    • ljena do Lomre 31.07.06, 20:29
      hej lomre,male sprostowanie, z tego co sie dowiedzialam to jest mozliwe ze twoj
      m mial chlam a ty nie. Ty jezeli wczesniej bralas jakies antyb dopochw czy
      doustnie to one mogly Cie wyleczyc. chl jest bardzo podstepna moze przetwac
      uspiona przez wiele lat i nie dawac zadnych objawow. smilesmileCo wiecej zdarza sie
      ze kobieta ma negatywny wynik z wymazu z pochwy, szyjki i cewki bo a ma np
      zainfek jajowody .dowiedzialam sie tego z opracowania naukowego, moj maz mial
      zajecia na swojej specjalizacji z venerologii.
      • lomre Re: do Lomre 31.07.06, 23:30
        Nie wiem, dalej tej sprawy nie sprawdzałam. M wziął summamed, ale może powinnam
        zrobić badania jeszcze raz? Jak myślisz?
        Mam trochę ograniczony dostęp do kompa, bo mam dzieci na wakacjach
        • ljena Re: do Lomre 01.08.06, 21:57
          hej Lomre, zarowno opracowania naukowe, forum dla ginekologow i lekarz z ktorym
          romawialam sugeruja ze powinno sie robic dwa testy na chlamydie, wazne zeby
          metody byly rozne wiec jak mialas pobierane wymaz to powinnas zrobidc jszcze
          badanie serologiczne ( badanie krwi na obecnosc przeciwcial W polsce
          najczesciej oznacza sie IgG i IgA) . zdarza sie ze badanie wymazu bedzie
          negatywne (jest kilka roznych metod badania wymazu i nie daja one 100%
          czulosci) a badanie serologiczne pozytywne. Nie mowie ze tak musi byc w twoim
          przypadku ale czasem sie po prostu zdarza i zeby miec stuprocentowa pewnosc
          niektorzy lekarze zlecaja dwa testy. Takze nie stresuj sie za bardzo, wiem ze
          jstes w ciazy i tym bardziej nie chce Cie stresowac. Nawet jakby co to jest
          bezpieczny antybiotyk do wziecia w czasie ciazy,. wiec glowa do gory. Nie
          potrafie Ci polecic zadnego laboratorium bo ja mieszkam teraz za granica. W
          ogole chcilam Cie zapytac jak sie miewasz. Napisalas ze masz u siebie dzieci
          teraz, to pewnie masz zejecie od rana do wieczora. smilesmile Pozdrawiam
          • lomre Re: do Lomre 01.08.06, 23:30
            Dzięki za wiadomości. Zapytam o to lekarza. Nie wiesz czym chlam. grozi w ciąży?
    • ljena Re: lomre, co u ciebie, jak sie czujesz?? 02.08.06, 09:38
      Chlamydia moze zwiekszac ryzyko porodu przedwczesnego i powodowac zapalenie
      spojowek u dzidziusia po porodzie. Nie powoduje wad . Takze nie przerazaj sie.
      Zeby wyelimonowac zbedne ryzyko i upewnic sie ze jest ok po prostu zrob
      badanie krwi na obecosc przeciwcial. Pozdrawiam goraco mame i dzidziusia w
      brzuchu. smilesmilesmile MAm nadzieje ze i ja sie doczekam. MAm podejrzenie
      niedroznosci jajowodow, reszta badan wzorowa. No i niedroznosc jest czesto
      spowodowana zrostami po zapaleniu chlamydia, stad moje zainteresow to bakteria.
      Wlasnie czekam na moje wyniki, wymazu i krwi. Potem to juz tylko laparo. milego
      dniasmile
      • lomre Re: lomre, co u ciebie, jak sie czujesz?? 02.08.06, 10:04
        Ja wcześniej miałam laparo a po poronieniu i w sumie po roku o niej miałam już
        niedrożne jajowody, więc może to paskudztwo u mnie żyje. Tym zagrożeniem
        porodem przedwczesnym mnie zaintrygowałaś. Napisz jakie wyniki u ciebie
        • lomre Re: lomre, co u ciebie, jak sie czujesz?? 02.08.06, 10:05
          No i żeby wszystko szczęśliwie się skończyło, trzymaj sie
          • ljena Re: lomre, co u ciebie, jak sie czujesz?? 02.08.06, 10:56
            dzieki, wyniki wymazu juz w piatek ale na przeciwciala czekam do przyszlego
            tygodnia. ja robie te badania bo sie obawiam ze jak zrobie laparo i nawet jak
            mi je udroznia to jesli mam ta bakterie to udroznienie bedzie tymczasowe.
            sciskamsmile tez trzymam kciuki zeby twoje przeciwciala byly ujemne.smile dlugo sie
            zastanwialm czy ci napisac o tym zebys je zrobila bo nie chcialam Cie sresowac
            dodatkowo, i tak juz wiele przeszlas na swojej drodze , ale wiem ze jak
            przeciwciala bylyby dodatnie to lek i po klopocie, inaczej mialabym poczucie
            zaniedbania, n o to tez trzymaj sie smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka