monik39 01.08.06, 21:29 Dziewczyny, ile czekałyście na @ po nieudanym in vitro? Transfer miałam 12 czerwca, w 12 dpt beta=5. 2 dni po wyniku bety, a więc w 14 dpt pojawiło się krwawienie i od tamtej pory cisza. Dziś jestem w 38 dniu cyklu. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
iwa2000 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 03.08.06, 17:23 Miesiączka po transwerze przyszła regularnie 30 dni,ale następna dopiero po 38 dniu cyklu.Gonadotropiny trochę mieszają. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 03.08.06, 21:43 Iwa, dzięki za odpowiedź. Z tego co piszesz wynika, że gonadotropiny bardzo u mnie namieszały. Zwykle cykle mam 26 dniowe, a dziś 42 dzień cyklu. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 03.08.06, 21:57 Monik a testowałaś ?? Może naturals się udał )) Ciekawe kiedy u mnie się @ pojawi, dzisiaj 20 dzień pierwszego cyklu po transferze a cykle mam krótkie max 24 dni ****** 56 cykl starań czerwiec '06 ICSI - radość trwała krótko (ciąża biochemiczna) Odpowiedz Link Zgłoś
mimi282 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 05.08.06, 18:32 ja dostałam @ 8 dni po transferze. następna po 33 dniach. potem już normalnie,czyli jak u mnie @ co 26 dni. Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 13.08.06, 20:40 Witam po urlopiku. @ nadal brak- dziś 50 dc!!! Test robiłam przed urlopem no i niestety negatywny. Jutro chcę umówić się do lekarza i wszystko wyjaśnić, bo powoli zaczynam się tym denerwować. Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 14.08.06, 08:39 Monik to faktycznie dziwne, że @ się jeszcze nie pojawiła Ja mam dzisiaj już 6 d.c. kolejnego cyklu po ciąży biochemicznej ******** 57 cykl starań czerwiec '06 ICSI - radość trwała krótko (ciąża biochemiczna) Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 14.08.06, 13:08 Jeśli to był długi protokół i brałaś analog typu Dipherelina lub Decapeptyl w dawce 3.75 to na następną @ będziesz czekała, dopóki do bei przestanie działać. Działanie jest obliczone na min trzy miesiące od podania ale może być dłużej. Ja czekałam na @ od marca do połowy czerwca . Oczywiście pierwsza @ po transferze pojawiła się w trzy dni po odstawieniu leków, to na następną czekałam tak długo. Musiałam odwiedzić lekarza, żeby podejrzeć grubość endo. Jeśli endo cienkie, trzeba odtworzyć cykl hormonami jeśli grube to lekarz zdecyduje, czy czekać jeszcze na @ czy podaje pogesteron na wywołanie. MI gin powiedział, że widzi na USG już początek złuszczania endo i dostałam @ jakieś 5 dni po wizycie bez konieczności podania zastrzyku. Ale trwało to wszystko baaaardzo długo. Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 14.08.06, 16:14 Dzięki za odpowiedzi. Niestety nie udało mi się dodzwonić do lekarza, ale zostawiłam mu wiadomość na poczcie. Jesli chodzi o leki: brałam 1 szt Decapeptyl depot (na początku długiego protokołu). Ale czy po jednej dawce tak bardzo może się spóźniać miesiączka? Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 14.08.06, 17:09 No właśnie po takiej dawce tylko się spóźnia Depot tj. właśnie ta 3.75 (duża, jednorazowa dawka) więc nie sugeruj się odpowiedziami dziewczyn, które biorą dawke 0.1, bo to zupełnie inna bajka. Ile dni już czekasz? Ja dostałam dopiero po 73 dniach. Ale po 60 dniach poszłam do gina żeby sprawdzić endo i czy nie trzeba wywołać @ Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Acha 14.08.06, 17:12 i mnie ginka uprzedziła, że na następną poczekam długo - więc się do 50 dnia nie stresowałam Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: Acha 15.08.06, 12:36 Honeybeam, podniosłaś mnie na duchu, dzięki. Na @ czekam 52 dni. Mój lekarz powiedział mi abym sie nie stresowała, bo @ może pojawić się za 5 lub 6 tygodni. 52 dni to ponad 7 tygodni, stąd mój niepokój. Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Monik 16.08.06, 14:26 Jeśli nie dostaniesz do niedzieli tej 20tego, to wybierz się do gina na USG. Powinien sprawdzić co i jak. Czy trzeba odtwarzać cały cykl hormonami, czy sama przyjdzie, czy zastrzk na wywołanie. Ja w sumie dostałam sama ale byłam też u gina żeby ocenił czy są szanse na samodzielną @. Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 nadal czekam... 01.09.06, 23:51 Hej A ja nadal czekam...Dziś 69 dc- cos niesamowitego!!! Byłam u gina w zeszłym tygodniu i stwierdził że endometrium ładne i @ niedługo przyjdzie. Chciałabym aby to było już. W 10 dc mam zgłosić się na kolejny transfer. Zastanawiam się czy organizm nie jest jeszcze za bardzo rozregulowany i czy nie lepiej byłoby jeszcze trochę z tym poczekać. A jak było u Was z kolejnym in vitro? Odpowiedz Link Zgłoś
monik39 Re: przyszła @, hurra!!!! 03.09.06, 15:56 71 dc, to mój rekord w oczekiwaniu na @ (cykle 26-dniowe) Odpowiedz Link Zgłoś
samanta25 Re: przyszła @, hurra!!!! 03.09.06, 22:37 O rany jestem w szoku, że tyle musiałaś czekać Ja właśnie zaczęłam już kolejny cykl po ICSI - w sumie to 3 @ od transferu ******** 57 cykl starań czerwiec '06 ICSI - radość trwała krótko (ciąża biochemiczna) Odpowiedz Link Zgłoś
honeybeam Gratulacje ;) 04.09.06, 21:10 monik39 napisała: > 71 dc, to mój rekord w oczekiwaniu na @ (cykle 26-dniowe) No w końcu. A wiesz, że nawet kiedyś myslałam, czy przyszła do Ciebie czy nie . Nie chcę Cie martwić ale skoro tak długo czekałaś na @, to pierwsze cykle mogą być inne . Rozregulowane, bez owulacji, słabe endometrium. Ale może akurat będzie ok. Ale nie nastawiaj się zbytnio na krio w tym cyklu. A druga wiadomość, to taka że nawet jeśli cykle będą szwankować to jest sposób na obejście tego Odpowiedz Link Zgłoś