Dodaj do ulubionych

kiedy @ po nieudanym in vitro

01.08.06, 21:29
Dziewczyny, ile czekałyście na @ po nieudanym in vitro? Transfer miałam 12
czerwca, w 12 dpt beta=5. 2 dni po wyniku bety, a więc w 14 dpt pojawiło się
krwawienie i od tamtej pory cisza. Dziś jestem w 38 dniu cyklu.
Obserwuj wątek
    • iwa2000 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 03.08.06, 17:23
      Miesiączka po transwerze przyszła regularnie 30 dni,ale następna dopiero po 38
      dniu cyklu.Gonadotropiny trochę mieszają.
      Pozdrawiam!
      • monik39 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 03.08.06, 21:43
        Iwa, dzięki za odpowiedź. Z tego co piszesz wynika, że gonadotropiny bardzo u
        mnie namieszały. Zwykle cykle mam 26 dniowe, a dziś 42 dzień cyklu.
        Pozdrawiam smile
        • samanta25 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 03.08.06, 21:57
          Monik a testowałaś ?? Może naturals się udał smile))
          Ciekawe kiedy u mnie się @ pojawi, dzisiaj 20 dzień pierwszego cyklu po
          transferze a cykle mam krótkie max 24 dni

56 cykl starań
          czerwiec '06 ICSI - radość trwała krótko sad (ciąża biochemiczna)
    • mimi282 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 05.08.06, 18:32
      ja dostałam @ 8 dni po transferze. następna
      po 33 dniach. potem już normalnie,czyli jak u mnie @ co 26 dni.
      • monik39 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 13.08.06, 20:40
        Witam po urlopiku. @ nadal brak- dziś 50 dc!!! Test robiłam przed urlopem no i
        niestety negatywny. Jutro chcę umówić się do lekarza i wszystko wyjaśnić, bo
        powoli zaczynam się tym denerwować.
        • samanta25 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 14.08.06, 08:39
          Monik to faktycznie dziwne, że @ się jeszcze nie pojawiła uncertain Ja mam dzisiaj już
          6 d.c. kolejnego cyklu po ciąży biochemicznej

57 cykl starań
          • honeybeam Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 14.08.06, 13:08
            Jeśli to był długi protokół i brałaś analog typu Dipherelina lub Decapeptyl w
            dawce 3.75 to na następną @ będziesz czekała, dopóki do bei przestanie działać.
            Działanie jest obliczone na min trzy miesiące od podania ale może być dłużej.
            Ja czekałam na @ od marca do połowy czerwca sad. Oczywiście pierwsza @ po
            transferze pojawiła się w trzy dni po odstawieniu leków, to na następną
            czekałam tak długo. Musiałam odwiedzić lekarza, żeby podejrzeć grubość endo.
            Jeśli endo cienkie, trzeba odtworzyć cykl hormonami jeśli grube to lekarz
            zdecyduje, czy czekać jeszcze na @ czy podaje pogesteron na wywołanie. MI gin
            powiedział, że widzi na USG już początek złuszczania endo i dostałam @ jakieś 5
            dni po wizycie bez konieczności podania zastrzyku. Ale trwało to wszystko
            baaaardzo długo.
            • monik39 Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 14.08.06, 16:14
              Dzięki za odpowiedzi. Niestety nie udało mi się dodzwonić do lekarza, ale
              zostawiłam mu wiadomość na poczcie.
              Jesli chodzi o leki: brałam 1 szt Decapeptyl depot (na początku długiego
              protokołu). Ale czy po jednej dawce tak bardzo może się spóźniać miesiączka?
              • honeybeam Re: kiedy @ po nieudanym in vitro 14.08.06, 17:09
                No właśnie po takiej dawce tylko się spóźnia smile Depot tj. właśnie ta 3.75
                (duża, jednorazowa dawka) więc nie sugeruj się odpowiedziami dziewczyn, które
                biorą dawke 0.1, bo to zupełnie inna bajka. Ile dni już czekasz? Ja dostałam
                dopiero po 73 dniach. Ale po 60 dniach poszłam do gina żeby sprawdzić endo i
                czy nie trzeba wywołać @
                • honeybeam Acha 14.08.06, 17:12
                  i mnie ginka uprzedziła, że na następną poczekam długo - więc się do 50 dnia
                  nie stresowałam smile
                  • monik39 Re: Acha 15.08.06, 12:36
                    Honeybeam, podniosłaś mnie na duchu, dzięki. Na @ czekam 52 dni. Mój lekarz
                    powiedział mi abym sie nie stresowała, bo @ może pojawić się za 5 lub 6
                    tygodni. 52 dni to ponad 7 tygodni, stąd mój niepokój.
                    • honeybeam Monik 16.08.06, 14:26
                      Jeśli nie dostaniesz do niedzieli tej 20tego, to wybierz się do gina na USG.
                      Powinien sprawdzić co i jak. Czy trzeba odtwarzać cały cykl hormonami, czy sama
                      przyjdzie, czy zastrzk na wywołanie. Ja w sumie dostałam sama ale byłam też u
                      gina żeby ocenił czy są szanse na samodzielną @. Powodzenia
                    • monik39 nadal czekam... 01.09.06, 23:51
                      Hej
                      A ja nadal czekam...Dziś 69 dc- cos niesamowitego!!! Byłam u gina w zeszłym
                      tygodniu i stwierdził że endometrium ładne i @ niedługo przyjdzie. Chciałabym
                      aby to było już. W 10 dc mam zgłosić się na kolejny transfer. Zastanawiam się
                      czy organizm nie jest jeszcze za bardzo rozregulowany i czy nie lepiej byłoby
                      jeszcze trochę z tym poczekać. A jak było u Was z kolejnym in vitro?
                      • monik39 Re: przyszła @, hurra!!!! 03.09.06, 15:56
                        71 dc, to mój rekord w oczekiwaniu na @ (cykle 26-dniowe)
                        • samanta25 Re: przyszła @, hurra!!!! 03.09.06, 22:37
                          O rany jestem w szoku, że tyle musiałaś czekać
                          Ja właśnie zaczęłam już kolejny cykl po ICSI - w sumie to 3 @ od transferu

57 cykl starań
                        • honeybeam Gratulacje ;) 04.09.06, 21:10
                          monik39 napisała:

> 71 dc, to mój rekord w oczekiwaniu na @ (cykle 26-dniowe)

No w końcu. A wiesz, że nawet kiedyś myslałam, czy przyszła do Ciebie czy
                          nie smile. Nie chcę Cie martwić ale skoro tak długo czekałaś na @, to pierwsze
                          cykle mogą być inne sad. Rozregulowane, bez owulacji, słabe endometrium. Ale
                          może akurat będzie ok. Ale nie nastawiaj się zbytnio na krio w tym cyklu. A
                          druga wiadomość, to taka że nawet jeśli cykle będą szwankować to jest sposób na
                          obejście tego smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka