doko4 09.08.06, 22:47 MAm pztanie czy dajecie cos i co to jest Doktorowi np. po hsg lub laparoskopi lub jeszcze cos tam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
coco17 Re: czy cos dajecie dr? 10.08.06, 00:06 hsg miałm robione w państwowym szpitalu na kasę chorych.co prawda nie czekaŁAM NA termin,bo przez znajomych załatiłam w ciągu 2 tyg.zawiozłam dr łychę.jesłi płacisz prywatnie to nie rozpieszczaj ich prezentami.panuje taki niepisany zwyczaj,ale jak nie dasz to nic się nie stanie. sa lekarze,ktorzy nie wezmą,a zdarzają sie tacy,że obrażeni za zawartość. Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: czy cos dajecie dr? 10.08.06, 08:43 im wiecej z nas bedzie dawalo, tym gorzej beda mialy te co nie daja? powiedzcie mi jaki jest cel tego dawania i podtrzymywania tego glupiego zwyczaju? czy to prywatnie czy nie - nie dalam nigdy nic i mam nadzieje utrzymac swoja postawe, to jest beznadziejnie glupie i nieodpowiedzialne to dawanie. poza tym kurcze nie mam kasy, place ubezpieczenie nie?, place za prywatne wizyty? powiedzcie, czy te z was, ktore w pracy przyjmuja ludzi, cos dostaja? ja nie przyjmuje, mam wyplate, a jaka ona jest to juz moj problem a nie ludzi ktorzy do mnie przychodza. jestem zawsze wsciekla na ten temat. lekarz ma wyplate, to nie jest meczennik, ktory robi cos dla was w zamian za prezenty. mogl zostac malpa w cyrku jak chcial w pracy dostawac prezenty. nie dalam nawet jak lekarz powiedzial "moglibysmy zajrzec co sie tam dzieje, polozylbym pania do szpitala, no ale... jak pani uwaza, mozna z tym zyc". zapytalam go tylko czy uwaza ze pacjent ktorego boli jest zdrowy. on na to "nie, no nie...", a ja "dziekuje i do widzenia". i poszlam sobie-problem jest nierozwiazany do dzis, ale nic mu nie dalam. Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: czy cos dajecie dr? 10.08.06, 09:13 witajcie JA nie chiałam rozpetac złosci Nie mysl ze jestem za dawaniem jakis łapówek tzn kasy absolutnie nie daje i nie chce dawac. Poprostu chodzi mi jakis symboliczny prezencik w podziece. ja po Hsg jestem zadowolona , dostałam sie bardzo szybko dzwoniłam w piatek a badanie w poniedziałek , przedkał mi jeden jajowód i teraz mnie nic nie boli tak wiec chyba dobrzr to wszystko zrobił a jest to móhj prywatny Gin który pracuje rózniez w szpitalu i mysle raczej o dawaniu takich rzeczy jak MERCI czy cos w ty rodzaju. POzdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dagps Re: czy cos dajecie dr? 10.08.06, 09:21 ja nie zloszcze sie z powodu twojego postu, tylko z pwoodu dawania ogolnie, twoje pisanie nie ma tu nic do rzeczy ostatnio pani w labolatorium robila mi dwa hormony gratis, ze slowami "jak ma ci kochanie byc lzej i bedziesz spala spokojnie to dawaj reke", tylko pieknie podziekowalam, zastanawialam sie nad tym, ze ludzie w takich sytuacjach daja prezenty, ale zdecydowalam ze jednak nie dam, ze jesli ta kobieta zrobila to z dobrego serca, to tez czuje sie z tym teraz bardzo dobrze, a jesli dla korzysci, to najwyzej, wiecej nie bedzie dla mnie taka mila. zaplace jak za wszystko. ciesze sie ze hsg dobrze poszlo, gratulacje dla sprawnego lekarza, dobrze wykonal swoja prace. Odpowiedz Link Zgłoś
doko4 Re: czy cos dajecie dr? 10.08.06, 09:28 wiesz ja tez do konca nie wiem czy dobrze zrobiłam bo teraz moze sie spodziewac prezentów. do konca nie wiedzialam co zrobic ale chyba przemówilo to ze byl miłyy a nie jak dr jak usówali mi ciaze pozamaciczna Odpowiedz Link Zgłoś