Gość: nika IP: *.stacje.agora.pl 21.02.03, 12:58 dziewcyzny, czy ktoras ma ten problem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Trudzia Re: brak sluzu IP: *.gdynia.mm.pl 25.02.03, 15:19 Cześć Nica! Myślę, że mam podobny problem - w czasie owulacji nie obserwuję tego charakterystycznego, płodnego śluzu. Mój lekarz stwierdził, że śluz jest ale mało - dlatego nie wypływa(monitoruje poszczególne cykle, pęcherzyk jest, owulacja też). Miałam robiony PCT (2x)i ostatnio wyszedł kiepskawo, dlatego dobrym pomysłem jest inseminacja (HSG - wyszło ok). Czekam na odpowiednie dni. Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia tobie i sobie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aleksandra3 Re: brak sluzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.03, 14:51 Sporo dziewczyna ma ten problem... Ja też neistety. Czytuję również Bociana i jeden z ekspertów na Forum wypowiedział się, że brak śluzu może być wynikiem nieprawidłowej/braku owulacji albo problemami z gruczołami go widzielającymi. Zgłębiam jeszcze ten temat pod kątem przeciwciał w śluzie, ale niewiele na razie mogę powiedzieć. Istnieje parę domowych sposobów na polepszenie jakości śluzu, poza bardziej drastycznymi środkami (podanie lekarstw hormonalnych czy inseminacja) A są to - łykanie drażetek z olejem wiesiołka, picie soku z grejfruta, picie syropu na kaszel (Guajazyl albo Robistusin - chyba nie przekręcam nazwy...), picie soku z marchewki, podobno aspiryna w małych dawkach (80 mg) też jest pomocna (?). A taki najbardziej dziwny to białko jajka kurzego. Zachęcam autorkę postu, aby poczytała na Bocianie, bo ja nie chcę niczego przekręcić. Wszystkie te sposoby mają na celu spowodować zwiększoną produkcję śluzu i uczynić go bardziej przenikliwym. Ma też znaczenie ilość spożywanych płynów w ogóle. Ja dostałam Ovestin (lek zawierający estriol), ale mimo, że wierzyłam w jego spektakularne efekty - nic takiego się nie wydarzyło. ;-(((( Chętnie się dowiem jeszcze o czymś. Pozdrawiam Aleksandra Gość portalu: Trudzia napisał(a): > Cześć Nica! > Myślę, że mam podobny problem - w czasie owulacji nie obserwuję tego > charakterystycznego, płodnego śluzu. Mój lekarz stwierdził, że śluz jest ale > mało - dlatego nie wypływa(monitoruje poszczególne cykle, pęcherzyk jest, > owulacja też). Miałam robiony PCT (2x)i ostatnio wyszedł kiepskawo, dlatego > dobrym pomysłem jest inseminacja (HSG - wyszło ok). Czekam na odpowiednie dni. > Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia tobie i sobie. Odpowiedz Link Zgłoś