Dodaj do ulubionych

brak sluzu

IP: *.stacje.agora.pl 21.02.03, 12:58
dziewcyzny, czy ktoras ma ten problem?
Obserwuj wątek
    • Gość: Trudzia Re: brak sluzu IP: *.gdynia.mm.pl 25.02.03, 15:19
      Cześć Nica!
      Myślę, że mam podobny problem - w czasie owulacji nie obserwuję tego
      charakterystycznego, płodnego śluzu. Mój lekarz stwierdził, że śluz jest ale
      mało - dlatego nie wypływa(monitoruje poszczególne cykle, pęcherzyk jest,
      owulacja też). Miałam robiony PCT (2x)i ostatnio wyszedł kiepskawo, dlatego
      dobrym pomysłem jest inseminacja (HSG - wyszło ok). Czekam na odpowiednie dni.
      Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia tobie i sobie.
      • Gość: aleksandra3 Re: brak sluzu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.03, 14:51
        Sporo dziewczyna ma ten problem...

Ja też neistety. Czytuję również Bociana i jeden z ekspertów na Forum
        wypowiedział się, że brak śluzu może być wynikiem nieprawidłowej/braku owulacji
        albo problemami z gruczołami go widzielającymi. Zgłębiam jeszcze ten temat pod
        kątem przeciwciał w śluzie, ale niewiele na razie mogę powiedzieć.

Istnieje parę domowych sposobów na polepszenie jakości śluzu, poza bardziej
        drastycznymi środkami (podanie lekarstw hormonalnych czy inseminacja)
        A są to - łykanie drażetek z olejem wiesiołka, picie soku z grejfruta, picie
        syropu na kaszel (Guajazyl albo Robistusin - chyba nie przekręcam nazwy...),
        picie soku z marchewki, podobno aspiryna w małych dawkach (80 mg) też jest
        pomocna (?). A taki najbardziej dziwny to białko jajka kurzego. Zachęcam
        autorkę postu, aby poczytała na Bocianie, bo ja nie chcę niczego przekręcić.
        Wszystkie te sposoby mają na celu spowodować zwiększoną produkcję śluzu i
        uczynić go bardziej przenikliwym. Ma też znaczenie ilość spożywanych płynów w
        ogóle.
        Ja dostałam Ovestin (lek zawierający estriol), ale mimo, że wierzyłam w jego
        spektakularne efekty - nic takiego się nie wydarzyło. ;-((((

Chętnie się dowiem jeszcze o czymś.
        Pozdrawiam
        Aleksandra

Gość portalu: Trudzia napisał(a):

> Cześć Nica!
        > Myślę, że mam podobny problem - w czasie owulacji nie obserwuję tego
        > charakterystycznego, płodnego śluzu. Mój lekarz stwierdził, że śluz jest ale
        > mało - dlatego nie wypływa(monitoruje poszczególne cykle, pęcherzyk jest,
        > owulacja też). Miałam robiony PCT (2x)i ostatnio wyszedł kiepskawo, dlatego
        > dobrym pomysłem jest inseminacja (HSG - wyszło ok). Czekam na odpowiednie
        dni.
        > Serdecznie pozdrawiam i życzę powodzenia tobie i sobie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka