Dodaj do ulubionych

jak szybko beta

29.08.06, 18:30
jak szybko od dnia zapłodnienia można zrobić betę i jakie sa wtedy wskaźniki??
Obserwuj wątek
    • 56at Re: jak szybko beta 29.08.06, 18:35
      ilu dniowe masz cykle?
      • woz Re: jak szybko beta 29.08.06, 18:41
        pomiędzy 27-30 dni
        • 56at Re: jak szybko beta 29.08.06, 20:37
          to możesz robic ok 27- 28dc.
          • coco17 Re: jak szybko beta 29.08.06, 23:06
            No właśnie jestem taka cienma.Miałam 3 IUI,ale czasem nie nadazam z tymi
            skrotami.Co to jest ta beta? Wiem ze po niej można sprawdzić czy jest się w
            ciązy,musi rosnąc itd,ale bada się ją z krwi?Bo jak tak to lece w
            poniedziała\ek na ta bete,bo będę pona 10 dni po IUI.
            • blizniaczki5 Re: jak szybko beta 29.08.06, 23:45
              dokładnie tak betę bada się z krwi i spokojnie w 10 dniu powinna już coć
              wykazać wartość powinna być z tego co pamiętam powyżej 5
              • 56at Re: jak szybko beta 30.08.06, 00:12
                Jeśeli miałas podany pregnyl odczekaj ok 12 dni.
                Pregnyl to własnie HCG i wynik moze byc zafałszowany.
                • woz Re: jak szybko beta 30.08.06, 08:53
                  czyli jezeli w 20 dc i 4 dniu po teoretycznym zapłodnieniu mam wynik 0,45 to
                  jeszcze za wcześnie? powinnam powtórzyć w dniu planowanej miesiączki czy można
                  wcześniej-trudno sie doczekać
                  • neshia Warto robić betę po pregnylu? 30.08.06, 12:07
                    Czy wogóle warto robić test? Lekarz mówił mi, żebym nie robiła zwykłego testu,
                    ale nic nie mówił o teście z krwi.Czy pregnyl, też fałszuje wyniki krwi? Nie
                    wiem co robić, dziś 28 dc, czekam i czekam a dni tak się dłużą sad
                    Co radzili wam wasi lekarze?
                    • aggaxx Re: Warto robić betę po pregnylu? 30.08.06, 12:23
                      Mój lekarz kazał mi zrobić hcg w 10 dniu po iui. Dwa dni wcześniej wzięłam dwie
                      ampułki pregnylu. Wynik był poniżej 1. Tak więc w moim przypadku po takim
                      okresie pregnyl nie wpłynął już na wynik badania. Ciąży oczywiście też nie było
                      mimo że kilka dni później, jak sugerowały forumowiczki ponownie zrobiłam to
                      badanie.
                    • 56at Re: Warto robić betę po pregnylu? 30.08.06, 13:28
                      Pregnyl fałszuje też oznaczenie bety z krwi.
                      • aggaxx Re: Warto robić betę po pregnylu? 30.08.06, 13:52
                        Oczywiście, że fałszuje. Przecież pregnyl zawiera ludzką gonadotropinę
                        kosmówkową czyli hCG. Jeżeli badanie zrobi się zbyt wcześnie to wynik na pewno
                        będzie wskazywał na obecność hCG co nie musi oznaczać, że doszło do
                        zapłodnienia. Jednak po 12 dniach od podania pregnylu wynik powinien być już
                        właściwy.
              • coco17 Re: jak szybko beta 30.08.06, 20:13
                czy bete robi sie na czczo?i to badanie jak sie nazywa?tak normalnie beta?zeby
                mnie laborantki nie zabily smiechem
                • aggaxx Re: jak szybko beta 30.08.06, 21:40
                  Nie musisz być na czczo. Możesz to badanie zrobić też o dowolnej porze dnia. A
                  co do nazwy: β-hCG (beta hCG) Tak piszą na skierowaniach na badania i tak
                  powiedz. Wyniki zwykle są na drugi dzień, ale jak poprosiłam to już po dwóch
                  godzinach mogłam dowiedzieć się telefonicznie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka