Dodaj do ulubionych

Co przed Hsg

30.08.06, 16:29
wiem że należy wykonać wymaz z szyjki macicy na obecność bakterii,czy coś
jeszcze w ramach przygotowania do Hsg? Czy Hsg można wykonać w cyklu z Clo? A
jak ze staraniami,czy jak badanie jest robione pod kontrolą RTG to
przypadkiem cykl nie idzie na straty?
Obserwuj wątek
    • kacperka211 Re: Co przed Hsg 30.08.06, 17:01
      Oprócz czystości, miałam mieć aktualną cytologię,wyniki mykoplazmy, ureopalzmy
      i chlamydii. Na resztę pytań nie umiem Ci odpowiedzieć, bo clo nie brałam, hsg
      miałam robione inną metodą bez rtg.
      • doko4 Re: Co przed Hsg 30.08.06, 18:12
        Ja przed Hsg musiałam zrobic bad. na czystosc pochwy, ob a mąż nasienie.Po HSg
        lekarz zalecił ten miesiac odpoczac ze wzgledu na napromieniowanie przy
        badaniu. Acha clo brałam miesiac przed badaniem.Życze powodzenia i nie bój sie
        to nie az takie straszne
        • alinka761 Re: Co przed Hsg 30.08.06, 18:29
          Tak też myślałam że cykl pójdzie na straty zwłaszcza jak będzie pod kontrolą
          RTG. Jak ktoś jeszcze ma coś ciekawego do napisania na ten temat to prosze
          bardzosmile))
          • doko4 Re: Co przed Hsg 30.08.06, 18:34
            JA tez byłam zawiedziona ze cykl na straty , ale teraz juz czekam na okres a
            potem do dzieła. a jak Dr mi powiedzial ze to moze zaszkodzic dziecku to sie
            juz nie zastanawiałam czy dac se luz w tym cyklu. ale cierpliwosci to musimy
            miez ze Hoho
            • alinka761 Re: Co przed Hsg 30.08.06, 18:44
              wiadomo że zdrowie przyszłego dziecka najważniejsze.Na razie czekam na @ i może
              nie przyjdzie wtedy hsg nie będzie już potrzebnesmile)
              • stauros1 Re: Co przed Hsg 31.08.06, 13:43
                Moze zapytaj lekarza jakie masz zrobić badania zanim pójdziesz na hsg... Ja np.
                robiłam tylko czystość pochwy i nic więcej. Najpierw zgłosiłam się na hsg bez
                tego badania i mnie odesłali z kwitkiem. Zapytali o wyniki męża. Mi nic lekarz
                ni mówił, że cykl na straty. Może dlatego, że nie miałam robionych zdjęć, tylko
                nagrywaną płytkę.
                • sun32 Re: Co przed Hsg 31.08.06, 14:15
                  Ja miałam tylko czystość pochwy. W tym samym cyklu się starałam. Lekarz
                  powiedział, że jeśli zajdę w ciążę to będzie po hsg więc nie ma znaczenia czy
                  zrobię przerwę czy nie. Wręcz zalecał staranie się od razu po. Wielu
                  dziewczynom to badanie pomaga.
    • alinka761 Re: Co przed Hsg 01.09.06, 11:58
      Dzięki dziewczyny,napewno mój gin o wszystkim mnie poinformuje ale chciałam
      uzyskać trochę info z pierwszej rękiwink
    • ksarra Re: Co przed Hsg 01.09.06, 13:29
      ja mialam hycosy nie hsg, zrobilam to w 6 dniu, a w tym samym cyklu zaszlam juz
      w ciaze,
      dziewczyny, jak moge co sdoradzic- nie robcie hsg tylko hycosy, bo przeplukaja
      wam delikatnie jajowody pod kontrola usg, a nie na sile przepchna przy
      rtg,uszkadzajac co sie da, ja postapilam wg rady mojego gina,bardzo
      obiektywnego i mam efekt,

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka