Dodaj do ulubionych

ile inseminacji??

24.09.06, 10:48
Witam. Mam pytanie, jestem po 2 inseminacji w cyklu stymulowanym, dodatkowo
nieciekawe wyniki męża. Ile inseminacji można mieć?? Ile do tej pory
inseminacji Wy mialyscie?? Kiedy invitro, pomijając kwiestie pieniędzy?
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • 56at Re: ile inseminacji?? 24.09.06, 12:45
      ja miałm 8
      • kaka154 Re: ile inseminacji?? 24.09.06, 12:55
        Witam, hmm a u Ciebie są przeciwwskazania dla invitro? Widzialam po poprzednich
        postach, że starasz się dlużej niż ja. Ja tak wlasciwie leczę się pół roku, a
        na dzidziusia czekamy ponad rok.Na razie jeszcze moge robic inseminacje. Wyniki
        męża nie sa dobre, jesli sie pogorszą tylko invitro;-( Pozdrawiam
        • kasiaaa85 Re: ile inseminacji?? 24.09.06, 14:47
          Mnie lekarz powiedzial ze zrobimy 3 IUI jak nie bedzie ciazy to podhodzimy do
          in-vitro.To ile IUI mozna zrobic zalezy od konkretnego przypadku.Z tego c
          czytam to roznie bywa.
    • malta91 Re: ile inseminacji?? 28.09.06, 13:40
      cześć

nam udała się 4 inseminacja w Invimedzie w Warszawie, mimo, ze już chyba nikt
      nie wierzył w sukces (łącznie z pania dr) , a udało się i jestem w 15tc z
      bliźniakami. u nas problemem było słabe nasienie.
      Wydaje mi się ze warto trafić do lekarza, kt. zrobi pełną diagnostykę (za
      niestety kupę forsy) zeby wykluczyć jakies powody. My ta diagnostykę zrobilismy
      u Dr Dubrawskiego w warszawie, ale inseminacje trzeba robic w specjlaistycznej
      klinince a nie u jakichs doktorkow metoda "jakos to bedzie". mysle ze wazne tez
      jest jakosc laboratorium. No i nie zalowac kasy, choc wiem jak to bolismile

powodzenia!
      • ivoral Re: ile inseminacji?? 28.09.06, 13:54
        Malta91 - gratulacje, dodalas mi otuchy.

U nas ta sama dr powiedziala najpierw, ze ksiazkowo powinno sie zrobic 5-6 iui
        przed in vitro, ale teraz chciala robic in vitro juz po 1-szej nieudanej iui
        (po laboratorium bylo w sumie tylko 17 mln plemnikow). Niestety my mamy wiecej
        powodow - czasem bardzo slabe nasienie, moja endometrioza i moj wiek (35). W
        polowie pazdziernika robimy 2-ga iui.
    • annba Re: ile inseminacji?? 28.09.06, 15:43
      mój lekarz doradza maks 6; czekam teraz na wynik 4 IUI
    • heidiklum Re: ile inseminacji?? 28.09.06, 22:37
      Ja mialam 5. Dzis sie dowiedzialam, ze 5-ta tez nieudana.
      Prof z Novum i moj gin mowili o 6-sciu, a potem in vitro.

Ale caly czas uwazam, ze brak mi pelnej diagnostyki - jak ktoras z dziewczyn
      napisala - dobry lekarz i co za tym idzie pelna diagnostyka - nawet za kase.
      Moj gin nie proponuje nic. Prof robi tylko inseminacje i z gory umawia sie na
      kolejna IUIsad(((
      • gogolina77 Re: ile inseminacji?? 29.09.06, 10:19
        Ja jestem po dwóch nieudanych IUI.Mój M.ma dosyć słąbe plemniczki.Ostatnio po
        odwirowaniu było tylko 7 mln w ruchu A ( naturalnie w ruchu A nie było wcale :-
        ( Mój dr stwierdził,że jesli teraz,przy 3 IUI,po odwirowaniu nie będzie więcej
        niż 10 mln,to podchodzę do IMSI(ulepszone in vitro).Ale jednocześnie dodał,że
        niedawno udała się IUI przy 4 mln.I bądź tu mądry.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka