Dodaj do ulubionych

Clostilbegyt???

22.10.06, 20:23
Po moich wynikach okazalo sie ze mam cykle bezowulacyjne gin kazala mi brac
od 2 dc przez 5 dni clostilbegyt.Wyczytalam w ulotceze wywoluje w znacznej
czesci przypadkow owulacje czy moze ktos to bral i czy to pamaga za pierwszym
razem czy po kilku miesiacach???
Obserwuj wątek
    • lidek0 Re: Clostilbegyt??? 22.10.06, 21:29
      Na każdego ten lek działa inaczej. Ja brałam kilka miesięcy bezskutecznie, jak
      odstawiłam zaciążyłam "efektem odbicia" Oczywiście przy Clo musisz mieć
      monitorowane cykle, to podstawa.
      • alinka761 Re: Clostilbegyt??? 22.10.06, 21:45
        Ja również brałam ten lek.Mam Pco i bezowulacyjne cykle.Zaszłam w ciążę w 3
        cyklu pomimo słabej ruchliwości plemników.W trakcie cyklu koniecznie usg od 8-
        10 dc aby stwierdzić jak rosną pęcharzyki,czy pękają i kiedy aby łatwiej
        utrafić ze staraniami w owu.
        • madziula261 Re: Clostilbegyt??? 23.10.06, 09:44
          ja tez po pierwszym cyklu z CLO zaszlam w ciaze, czego i tobie zycze.
    • tymonka30 Re: Clostilbegyt??? 23.10.06, 11:55
      Clo działa różnie, mogą w ogóle nie rosnąć pęcherzyki, mogą rosnąć a się i tak
      nie zajdzie, a może być tak, ze odrazu urośnie piękny i za I razem się uda. Z
      clo można próbować pół roku pod rząd, potem przerwa i można znowu, ale jeżeli
      nie działa w ogóle to robi się przeważnie coś dalej... jeżeli nie działa mała
      dawka to się też przeważnie zwiększa... Powodzenia! Mi się udało już 2 razy po
      clo!!! Z tym, że oba starania trwały rok!
      • jabuszko26 kiedy owulacja? 23.10.06, 18:50
        dzisiaj jest moj 8dc od 2 dc przez 5 dni bralam clo to w takim razie skad mam
        wiedziec kiedy bede miala owulacje???
        • dziunia78 Re: kiedy owulacja? 23.10.06, 19:06
          Musisz przede wszystkim monitorowac cykl. Owulacji nie bedzie jak nie bedzie
          pecherzyka. Byłaś już na monitoringu? Ja przy cyklu z CLO chodzilam na USG od 8
          do 15 dnia cyklu co drugi dzien. Zacznij od tego!!
          • jabuszko26 Re: kiedy owulacja? 23.10.06, 21:19
            gin nie zlecala mi usg a ja nie kontaktuje sie z nia zbyt czesto poniewaz
            jestem z innego miasta niz mam lekarza az 130 km.
            • lidek0 Re: kiedy owulacja? 24.10.06, 06:30
              Bez monitorowania cyklu nie powinnaś brac tego leku bo może dojśc do
              przestymulowania a to z kolej może mieć groźne skutki.
            • dziunia78 Re: kiedy owulacja? 24.10.06, 09:41
              Jabuszko! Jeżeli ginekolog nie zaleca monitorowania cyklu przy braniu CLO to
              zmien ginekologa. Nie chce mi sie wierzyc aby w pobliżu twojego miejsca
              zamieszkania nie było gabinetu ginekologicznego. Do monitorowania wystarczy
              zwykłe USG dopochwowe.Pozdrawiam!
        • alinka761 Re: kiedy owulacja? 23.10.06, 19:41
          Tak jak pisze dziunia koniecznie musisz jeździć na USG w trakcie cyklu aby
          zobaczyć ile urosło pęcherzyków,kiedy i czy wogóle pękną.Inaczej branie tego
          leku nie ma większego sensu bo nawet się nie dowiesz jak na niego reagujesz.
    • roza114 Re: Clostilbegyt??? 23.10.06, 12:08
      Witam!!!
      Mnie sie udało w czwartym cyklu z Clo a pierwszym z Pregnylem!!!pęcherzyki nie
      chciały pękać i robiły się torbiele!!!Ale z Pregnylem sie udało - pękły dwa
      pęcherzyki i teraz noszę moje ukochane Bliźniaki smile))) jestem w szóstym
      miesiącu smile
      Nie poddawaj się, walcz i nie załamuj sie jeśli pierwszy czy drugi cykl z Clo
      będzie nie udany!!!
      powodzenia pozdrawiam
    • grace100 Re: Clostilbegyt??? 24.10.06, 10:11
      U mnie za pierwszym razem smile))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka