Dodaj do ulubionych

Badania cytogenetyczne

25.10.06, 09:45
Dziewczyny powiedzcie jeśli chodzi o badanie cytogenetyczne to z czego się je
pobiera tzn. co oddaje sie do badania bo niestety nie wiem. i jeśli któraś z
was robiła je w Krakowie lub o okolicy to gdzie i jaki było koszt. Na NFZ
chyba długo się czeka a ja mam już dość czekania. Zdecydowaliśmy sie na ICSI
z początkiem nowego roku tylko jeszcze musimy zrobic kilka badań. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • sun32 Re: Badania cytogenetyczne 25.10.06, 10:35
      Do badań genetycznych oddaje się krew.
      My też jesteśmy przed ICSI-IMSI. Badania zrobiliśmy na NFZ w Łodzi. Czeka się
      do 8 tyg więc zdążycie na styczeń...
      Potrzebujesz skierowania dla Was obojga od lekarza z NFZu do poradni
      genetycznej. Ja oddawałam krew w Provicie, która potem została wysłana do
      Łodzi. Kosztowało nas to 50zł.
      Prywatnie badania genetyczne kosztują ok 800zł od pary - tak kiedyś czytałam.
      Może warto skorzystać z NFZ.
      Namiary na Łódz: (0-42) 611-63-11
      Labolatorium "GENOS"
      ul. Piotrkowska 204/210
      Możesz tam zadzwonić i wszystkiego się dowiedzieć.
      • edyta805 Re: Badania cytogenetyczne 25.10.06, 11:18
        Dziękuję za informacje, widze że jest spora różnica w cenie. Do Łodzi to troche
        daleko ale jak nie znajde niczego blizej to pewnie tam zadzwonie bo czasu coraz
        mniej. Powodzenia w ICSI-IMSI! Trzymam kciuki i pozdrawiam
        • sun32 Re: Badania cytogenetyczne 25.10.06, 11:27
          Edytko te 50zł to opłata za kuriera. Same badania były na NFZ.
          Gdzie się leczysz? Może Twoja klinika też przesyła do Łodzi krew?

Dziękuję smile
          • edyta805 Re: Badania cytogenetyczne 25.10.06, 13:20
            Problem w tym że leczę sie w Novum, ale mieszkam w okolicach Krakowa i zarówno
            do W-wy i do Łodzi mam kawałek do przejechania. Niestety urlopu juz nie mam
            wiele a chciałam go zostawic na późniejsze przygotowania. Jak na razie to w
            Krakowie w żadnej klinice nie znalazłam możliwości wykonania tego badania,
            jeszcze spróbuje do szpitali podzwonić a jutro ide do lekarza rodzinnego po
            skierowanie. W ostateczności to wybiore się do Novum tylko trochę to kosztue bo
            520 zł za mnie i M. Mam nadzieję że jeszcze kilka badań zrobię na NFZ ale tego
            dowiem się jutro. Dzieki jeszcze raz za info
            • elis28 Re: Badania cytogenetyczne 25.10.06, 14:05
              Edytko Również jestem z Krakowa i leczę się w NOwum. Badania cytogenetyczne
              można zrobić zw Zabrzu ( rewelacja) krótkie terminy, podaję numer 032 37 04 134
              lub 032 271 16 51 p.dr Tomaszewska. Musisz wziąść skierowanie od lekarza
              rodzinnego do PORADNI SPECJALISTYCZNEJ i z tym do Zabrza pl.Traugutta Klinika
              Położnicza. Zrobią ci kariotyp i inne- przemiła obsługa - zresztą tam jeżdżą
              chyba wszystkie invitrówki z Krakowa. Oczywiście wszystko bezpłatnie- wyniki po
              3 tygodniach. Pozdrawiam. Edytko zapraszam cię na www.nasz-bocian.pl do wątku
              POGADAJMY ( Novumowe Karolinki) na bocianie znajdziesz mnóstwo informacji (
              oczywiście jeżeli go jeszcze nie znasz)
              • edyta805 Re: Badania cytogenetyczne 25.10.06, 14:35
                Elis dzięki za info to już bliżej to Zabrze, a powiedz u kogo się leczysz??? I
                na jakim etapie jesteś??? Pozdrawiam
              • edyta805 Re: Badania cytogenetyczne 25.10.06, 15:48
                Elis byłam na bocianie i widze że byłaś w tym samym dniu i u tego samego
                lekarza co ja w nOvum. Do Zabrza próbuje sie dodzwonic od godziny na kilka
                numerów ale nikt nie odbiera. Jesli masz swoje gg i możesz mi podać to bedę
                wdzięczna bo mam kilka pytań. Pozdrawiam
                • elis28 Re: Badania cytogenetyczne 26.10.06, 00:30
                  Edytko do Zabrza dzwoń rano tj.9-10 jak ci się nie uda to podam ci numer komórkowy do dr \tomaszewskiej. Leczę się u Zamory- to była pierwsza wizyta, jechałam ze świadomością że in-vitro i się nie pomyliłam. Zaloguj się na bocku- razem zawsze raźniej. Pozdrawiam.
                • elis28 Re: Badania cytogenetyczne 26.10.06, 00:31
                  Edytko nie mam gadu gadu ale jutro postaram się założyc.
                  • edyta805 Re: Badania cytogenetyczne 26.10.06, 08:27
                    Elis wlaśnie się dodzwoniłam tylko terminy mają na 27.11.2006 do dr
                    Wawrzykiewicz, troche to późno bo na początku stycznia chcę podejść do ICSI
                    wiec jeśli nie bedzie to przeszkadzało dr Tomaszewskiej to bardzo Cię proszę o
                    nr kom tylko najlepiej jak napiszesz mi na poczte edyta805@gazeta.pl żeby nr
                    kom lekarzy nie pojawiały sie na neciesmile ja wczoraj logowałam sie na boćka
                    wczesniej tylko podczytywałamsmile to pewnie tez tam teraz zagadamsmilejak założysz
                    gg to daj znać Pozdrawiam
                    • elis28 Re: Badania cytogenetyczne 26.10.06, 16:54
                      Edytko numer wysłałam gdyby nie doszło to do mnie komórka 605 601 227 Pozdrawiam
                      • edyta805 Re: Badania cytogenetyczne 26.10.06, 18:12
                        Elis bardzo Ci dziękuję jutro spróbuję zadzwonić, a później napisze na priva.
                        Pozdrawiam
      • gosiamik5 Re: Badania cytogenetyczne 27.10.06, 16:26
        Czesc Dziewczyny,
        Czy mozecie mi powiedziec w jakim celu robi sie te badania, bo gdy spytalam
        mojego lekarza o badania cytogenetyczne powiedzial, ze na podstawie tych badan
        moze okazac sie czy nasze dziecko rowniez bedzie mialo problemy z plodnoscia
        (czy jest uszkodzony gen ktory za plodnosc odpowiada)ale to przeciez nie zmieni
        panstwa decyzji o checi posiadania dziecka, nawet jesli okazaloby sie ze ten
        gen faktycznie jest uszkodzony ????
    • klusqa Re: Badania cytogenetyczne 27.10.06, 18:31
      Pobiera się tylko krew.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka