Dodaj do ulubionych

Invicta-inseminacja

15.11.06, 20:53
Dziewczyny - która z Was miała iui w invickcie? Bardzo proszę o inf jaki jest
całkowity koszt oraz ile czasu trzeba tam spędzić po zabiegu?
podrawiam
Obserwuj wątek
    • kaszubek1979 Re: Invicta-inseminacja 15.11.06, 23:26
      ja robilam juz 3 IUI w invikcie w Gdansku. calkowity koszt wychodzi ok 600-700
      zł wliczajac wszystkie wizyty i lekarstwa i zastrzyki) a sama IUI kosztuje 400
      zł. PO IUI zaraz idziesz do domu.nawet nie każą Ci leżec. a w jakim miescie Ty
      bedziesz robic?
      • bea995 Re: Invicta-inseminacja 16.11.06, 08:37
        dzięki za odpowiedź. To mój debiut na forum.
        ok 15 grudnia będę miała iui u dr Piątkowskiego w Gdańsku.

pozdrawiam
        • piegoosek Re: Invicta-inseminacja 16.11.06, 10:33
          dr Piatkowski to bardzo dobry lekarz smile
          powodzenia!
          • kaszubek1979 Re: Invicta-inseminacja 16.11.06, 10:54
            ja też chodze do dr Piątkowskiego. zaczełam chodzic do niego od kwietnia.
            jestem po 3 inseminacjach ale jak na razie nie ma efektu i nie wiadomo dlaczego.
            • piegoosek Re: Invicta-inseminacja 16.11.06, 11:06
              nalezy pamietac, ze inseminacje, to zaledwie 5% szans na ciaze uncertain nie wiadomo
              dlaczego tak malo, ale jednak malo uncertain ja mialam 6 razy... oczywiscie zakonczone
              niepowodzeniem!
            • bea995 Re: Invicta-pct 16.11.06, 22:21
              czy miałyście robiony test pct? ja miałam robiony w środe- wynik był na ekranie
              komputera "0.3" potem "158" i "0"- (w tej ostatniej tabeli) z tego wszystkiego
              to nie wiem jak to zinterpretować. czy 158 martwych i 0 żywych? nie wiem!nie
              pamiętam jak to nazwał. może to głupie ale byłam szczęśliwa gdy zobaczyłam to
              zero. jak dotąt to wszystkie nasze wyniki były ok, no i końcu coś jest nie
              tak.byłabym wdzięczna za wyjaśnienie

pozdrawiam
    • piegoosek Re: Invicta-inseminacja 16.11.06, 00:48
      kosztu nie podam, bo robilam dawno, ale po zabiegu lezy sie na fotelu z pupa do
      gory okolo 15-20 minut, pozniej idziesz do domu i normalnie zyjesz...
      • malou1 Re: Invicta-inseminacja 21.11.06, 18:06
        A ile dni po inseminacji nie wolno sie kochac??
        • piegoosek Re: Invicta-inseminacja 21.11.06, 21:09
          po inseminacji juz wolno wink w zasadzie trzeba zyc normalnie! przed lepiej
          zachowac wstrzemiezliwosc, bo szkoda wykanczac plemniki, ale po, nie ma
          przeciwskazan smile
          • malou1 Re: Invicta-inseminacja 21.11.06, 22:33
            To dobrzesmileDziekuje za info...ja mam inseminacje w grudniu,maz bedzie w Polsce
            tylko na 9dni,wiec mam nadzieje,ze jakos sie uda.Pozdrawiam
            • piegoosek Re: Invicta-inseminacja 21.11.06, 23:43
              powodzenia! trzeba wierzyc wink
          • ata76 Re: Invicta-inseminacja 22.11.06, 14:55
            o ile wiem przed inseminacją musi być przynajmniej dwa dni
            wstrzemięźliwości....u nas w każdym razie raz jak nie dostasowaliśmy się do tego
            wymogu, od razu wyszło na wynikach (były dużo gorsze niż zwykle)
    • karkarkar Re: Invicta-inseminacja 22.11.06, 10:28
      Ja miałam 3 iui w Invicta u dr. P. - pozdrawiam smile
      Po iui wstajesz z fotela i idziesz do domu (z tego co wiem po sobie i innych
      pacjentkach nie ma mowy o leżeniu w pupą do góry). Zabieg 400zł, zastrzyk 50
      zł, do tego luteina (podjęzykowa jest kilkakrotnie tańsza niż dopochwowa),
      koszty wcześniejszych wizyt (jedna 60zł), badanie LH. Przy pierwszej iui jedno
      opakowanie luteiny klinika daje w prezencie smile
      Uzbiera się tego wszystkiego jakieś 600-700zł.
      A powodzenie .....
      Nam się nie udało. Po 3 iui byłam tak zmęczona psychicznie, że dr sam
      zasugerował odpoczynek. Miałam wrócić do kliniki po 3 miesiacach, ale nie mam
      na to siły.

Powodzenia.
      • ata76 Re: Invicta-inseminacja 22.11.06, 14:48
        Karkarkar, dostałaś w prezencie luteinę przy pierwszej iui???? Jestem w szoku,
        bo w Invikcie jeszcze nic nie dostałam za darmo
        • karkarkar Re: Invicta-inseminacja 22.11.06, 15:43
          Przy pierwszej iui - w marcu br - dostałam opakowanie luteiny dopochwowej w
          prezencie. Z tego co wiem - nie tylko ja. Może to była chwilowa "promocja".
          Koleżanka też dostała - miała pierwsze iui jakoś dwa tygodnie wcześniej niż ja
          (przy 2 iui zaszła w ciążę i w lutym rodzi).

• malou1 Re: Invicta-inseminacja 22.11.06, 16:24
            tak czytam Wasze wypowiedzi i mysle sobie,ze ja to chyba wiecej place.Za sam
            zabieg 690zl w czym USG darmowe...a zastrzyki 1200zl mnie wyszly tzn puregon.
            Jeszcze do tego wizyty ,badania...ech,az sie czlowiekowi cos robi...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka