Dodaj do ulubionych

jak obniżyć FSH

29.11.06, 14:05
proszę o poradę czym można obniżyć FSH ( w 3 d.c 11,6 ), znalazłam na
forum,że można jeść selen czy to prawda.
Obserwuj wątek
    • aneta3021 Re: jak obniżyć FSH 29.11.06, 15:09
      Witaj,
      Nie wiem czy jest sens obniżać, bo podobno samo obniżenie nic nie polepsza. Ja
      mam FSH powyżej 12 i lekarz na razie nic nie poleca. Sprawdza mi jednie jak
      rosną jajeczka i czy pękają. A o to chodzi, nie?
      • finka77 Re: jak obniżyć FSH 29.11.06, 17:07
        FSH mogą obniżyc tabl antykoncepcyjne , ale tak jak pisze aneta 3021 obiniżenie
        nic nie polepsza .Jeśli robiłaś badanie tylko raz to powtorz je mi tak kazał gin.
        Ja również mam wysokie 11.1 (mam 29 lat) i troche mnie to martwi.
        A miałas monitoring ,trzeba sprawdzic czy owu jest prawidłowa.
        A ile masz lat . Jestes stymulowana.
        • mati731 Re: jak obniżyć FSH 29.11.06, 17:22
          ja mam 33 lata i miałam być stymulowana do inseminacji ale po zbadaniu FSH
          lekarz zalecił czekać dwa miesiące na antykoncepcji i znów sprawdzi FSH.
          • finka77 Re: jak obniżyć FSH 29.11.06, 17:27
            Pomaga rownież Biosteron .
            Napewno po antykoncepcji FSH sie obniży i podejdziesz do inseminacji ,czytałam
            że tak lekarze robią .Ze jak jest zawysokie to trzeba poczekac że może sie
            obnizy i wtedy jest wieksza szansa na ciąże.
            A czym masz byc stymulowana.
            • dagps Re: jak obniżyć FSH 29.11.06, 18:32
              u mnie pcos - fsh pierwszy pomiar - 8, drugi, po pol roku antykoncepcji tez okolo8, po nasepnym pol roku 11. reguly nie ma. przy czym skoki miedzy 8 a 11 sa malo istotne bo fsh sie wydzila falowo, dzien pozniej moze byc te kilka jednostek (2-3) wyzej lub nizej
            • wiktoria33 Re: jak obniżyć FSH 29.11.06, 23:36
              mnie po antykoncepcji Marvelonem ( zastosowanej oczywiscie w celu tzw
              wyciszenia prezd stymulacją ) skoczylo ze standardowych 8-13 do 30!!!
              nie wierze w zadne zbijanie, trzeba czekac na dobry cykl i wtedy leciec krotki
              protokól
              • fiorkasa33 Re: jak obniżyć FSH 02.04.14, 20:20
                Wiktoria 33, mam wręcz identyczny przypadek skoku FSH po tabletkach antykoncepcyjnych.
                Łudzę się, że jest jeszcze szansa, ze FSH się obniży. W ciągu 4 m-cy z poziomu 10, FSH skoczył do 27. To poziom dla kobiet po menopauzie. Dodatkowo AMH również spadło z 0,9 do 0,4.
                Zastanawiam się, czy Ci się udało doczekać korzystniejszego cyklu (z niższym FSH).
                I czy próby zakończyły się sukcesem.
                Będę wdzięczna za odpowiedź, strasznie mi na niej zależy.
            • mati731 Re: jak obniżyć FSH 30.11.06, 09:50
              będę stymulowana napewno menogonem.
              Dzękuję za wszystkie rady zaraz idę do apteki kupuję BIOSTERON i będe czekać te
              2 miesiące i zobaczymy. Jeszcz raz dziękuję i życzę wszystkim powodzenia.
              • wiktoria33 Re: jak obniżyć FSH 30.11.06, 11:46
                jak poczytalam ulotke biosteronu to mi sie odechcialo
                mysle ze skonsultuj to z lekarzem FSH 11 to wcale nie jest tak duzo, i zanim
                zaczniesz to łykac zbadaj poziom DHEA
    • anula273 Re: jak obniżyć FSH 30.11.06, 08:31
      Ja bralam Biosteron i pomoglo, ale u mnie przed Biosteronem poziom FSH byl max
      10,5.
      Mam 33 lata.
    • samanta25 Re: jak obniżyć FSH 30.11.06, 11:58
      Polecam BIOSTERON bo z tego co dziewczyny piszą na bocianie on dobrze obniża FSH
      Tabletki antykonc. owszem obniżają FSH ale sztucznie, podobnie jak przyjmowanie
      estrogenów

62 cykl starań
      czerwiec '06 ICSI - radość trwała krótko sad (ciąża biochemiczna)
      • marynia30 Re: jak obniżyć FSH 30.11.06, 16:03
        Ja tez zażywałam biosteron.
        Dziewczyny, jeszcze jedna rzecz, bardzo ważna. To, że rosną pecherzyki przy
        wysokim FSH wcale nie znaczy, że problemu nie ma. Ja mam regularne cykle,
        pęcherzyk rośnie, pęka, fazy sa właściwej długości. Tylko co z tego, jak
        komórka w tym pęcherzyku nie jest wartościowa.
        Moje FSH: max 16, min. 7,4. Po biosteronie (5 miesięcy) utrzymywało się na
        poziomie 9.
        • aneta3021 Re: jak obniżyć FSH 30.11.06, 16:28
          a skąd wiadmo, że jest niepelnowartościowa? No chyba nie wyszło to na usg??
          • b.dori Re: jak obniżyć FSH 30.11.06, 18:39
            mnie też to ciekawi ,bo gin mi wspominał że owu może byc ale nieprawidłowa.
            No to jak to sprawdzic.
          • samanta25 Re: jak obniżyć FSH 01.12.06, 08:34
            Dziewczyny to czy komórka jest wartościowa czy nie wychodzi tylko po punkcji i
            przy zapładnianiu. Duży wpływ ma też poziom estradiolu, na dojrzałą komórkę
            powinien wynosić ok. 200-300 j.

62 cykl starań
            czerwiec '06 ICSI - radość trwała krótko sad (ciąża biochemiczna)
    • fiorkasa33 Re: jak obniżyć FSH 22.06.14, 13:42
      Dziewczyny, jak widać w treści forum moje FSH z kwietnia to 27, mamy końcówkę czerwca, a ja jestem w ciąży 7 tydzień. Pomogła suplementacja DHEA i Q10, efekt po 2 m-cach. Przy czym dodam, że nie wiem, co miało większe znaczenie, leki, czy zluzowanie psychiczne, bo to był pierwszy m-c od 3-ch lat, kiedy pogodziłam się z sytuacją i zaczęłam się oswajać z wyrokiem.
      • mamciaa08 Re: jak obniżyć FSH 22.06.14, 20:29
        Fiorkasa mozesz napisac wiecej jakie dokladnie suplementy bralas jakiej firmy i nazwy. Jestem zielona w temacie suplementow a sama mam fsh 22. Gratuluje upragnionego cudu! Zycze spokojnych najblizszych 33 tygodni.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka