Dodaj do ulubionych

trace włosy!!!

02.12.06, 18:17
Myślałam że to wina jesieni - zawsze o tej porze roku wypadły bardziej. Ale
teraz to ja je garsciami (dosłownie ) wybieram az serce mi się kraje!! Rano
na poduszce czarno nie mówiąc już jakie ilości wyciągam ze szczotki po
rozczesaniu...Kupiłam preparat witaminowy wzmacniający cebulki - zażywam od
miesiaca i nic!!!
Myśle ze to wynik zazywania hormonów? Czy któraś z Was zaobserwowała podobne
skutki uboczne łykania bromergonu, Clo czy duphastonu?
Obserwuj wątek
    • toyaa Re: trace włosy!!! 02.12.06, 18:28
      kalinka, ja miałam podobne objawy po duphastonie, wszedzie znajdowałam swoje
      włosy. Początkowo zwalałam to na porę roku, że wiosną albo zimą, ale
      uświadomiłam sobie, że prawdziwym powodem był duphaston. Ostatnio miałam długą
      przerwę. Miałam iui i ponownie biorę. Mam nadzieję, że tym razem moje włosy nie
      poddadzą się tak szybko hormonom, bo jeśli tak.... to boję się, że do 40 będę łysasad

trzymaj się!
      pozdrawiam,toyaa
      • zajacowna Re: trace włosy!!! 02.12.06, 18:47

Kalinka28, przeciez TY masz chora tarczyce... wiec masz odpowiedz dlaczeg
        wypadaja Ci wlosy. OD TARCZYCy! leczysz juz ja? masz leki?
        • kalinka28 Re: trace włosy!!! 02.12.06, 19:23
          Czyli mówisz ze to od tarczycy, boże coraz bardziej czuje się przerażona, mam
          taką wiarę w to że mój obecny lekarz wie co robisad a zdrugiej strony wiem że
          możesz miec racje (już raz na zbytnim zaufaniu się zawiodłam).
          Wiem że zwracałaś mi na ten problem uwagę ale ja czuje się bezradna bo zaden
          lekarz nie zainteresował się tym problememsad 3 u jakich byłam powiedzieli ze
          jest ok. Jeszce mam jednego na oku polecanego przez forumowiczki znające temat
          ale na wizyte u niego musze troche poczekac bo ma duze wziecie.
        • kalinka28 Re: trace włosy!!! 02.12.06, 19:37
          W moim poprzednim wątku pytałaś o ft4 i ft3, ft4 miałam badane i wyszło w
          normie tzn. 1, 27. Ft3 nie badałam ale chyba to zrobie na własną rekę zeby do
          kolejnego dr na konsultacje iść z kompletem badań.
          • zajacowna Re: trace włosy!!! 02.12.06, 19:45
            Kalinka jak podajesz wyniki badan . to poprosze tez normy labolatoryjne.. bez
            tego ani rusz.
    • zajacowna Re: trace włosy!!! 02.12.06, 19:42
      Wez wybierz moze lekarza z forum Hashimoto , jest tam na samej gorze watek
      lekarzy polecanych. Jednak jaki lekarz by to nie był musisz miec badania.
      Swieze. To stare tsh , to juz nieco zastare. Tpo nie musisz robic masz ujemne..
      ale atg? a gdzie ft3 i ft4 i usg? Zreszta pisalam Ci o tym w poprzednim poscie.

Symptomami niedczynnosci moga byc miedzy innymi ( anie nie musza, bo kazdy jest
      z nas indywidualny ):
      wypadajace wlosy, sucha skora szczegolnie na lokciach i kolanach, tycie,
      zaparcia, zmeczenie, sennosc, brak koncentracji,zaburzenia
      miesiaczkowania..............

16,11 mialas tsh 2,56.... myslisz ze co sie teraz z nim dzieje? ze w cudowny
      sposob maleje? Rosnie.Wiesz przeciez dobrze, ze przy zaciazeniu powinnas miec
      tsh ok 1. TSh moze ( u mnie np ma ) wplyw na owulacje- jej brak...

Jesli trafisz na lekarza. Ktorego bedzie INTERESOWALO TYLKO tsh.. bo uciekaj od
      niego byle predzej... wazne sa taksamo ft3 i ft4.

pozdr.Ewa
    • kalinka28 Re: trace włosy!!! 02.12.06, 19:49
      Nie pomyśl że ignoruje Twoje rady ale oprócz tego problemu z tarczycą mam PCOS
      i lekarzowi u którego jestem udało się pierwszy raz od jakiegoś czasu
      doprowadzić u mnie do owu. - Wiem że napiszesz mi że jesli zajde w ciąże to
      nieleczona niedoczynnośc może doprowadzić do poronienia i to również mnie
      przeraża ale tak jak pisałam wyżej jestem troche w kropce, nie chce bezczynnie
      tracic czasu na czekanie na wizyte u kolejnych endo...
      Na pewno nie zostawie tego problemu i jak tylko bede po kolejnej konsultacji to
      powiem co i jak, dzieki za wszelkie sugestie i naprawde sie ciesze ze jestem na
      tym forum bo bez niego byłabym bardzo nieświadoma wielu rzeczy.
      • zajacowna Re: trace włosy!!! 02.12.06, 19:57
        Problem napewno nie jest jednostronny. Ale nie bagatelizuj tarczycy. Byc moze
        to ona tez nieco doklada do problmow z nieplodnoscia.

Napisalas bardzo ladnie ze forum bardzo pomaga. Mi tez. Czuje sie w kropce...
        wiem ze moj problem to hashimoto i nietypowy bardzo nieski pozimo ft3... ale co
        z tego? nie widze rozwiazania.. a lekarze w wiekszosc to straszne tlumokisad
        • kalinka28 Re: trace włosy!!! 02.12.06, 20:01
          Poprosze Cie jeszcze o rade: Tak przeglądam liste endo. w krakowie i tak sobie
          myśle czy powinnam szukać ginekologa o specjalności endo. (mógłby bagatelizować
          moje zawansowane PCOS) czy raczej leczyc sie u tego gina. ktorego uwazam za
          dobrego mimo ze bagatelizuje moja tarczyce i oprócztego znależć endo. który się
          nia zajmie?
          • ae_iwona Re: trace włosy!!! 02.12.06, 20:05
            ja chodze do dr hubalewskiej na slawkowskiej, bardzo mila kobieta i zawsze sie
            czeka z miesiac na wizyta...mi zdiagnozowala chorobe w drugiej wizycie...a inni
            to nie mogli w kilka lat...panstwowy chlam za przeproszeniem, teraz wiem ze
            warto wydac pare groszy na dobrego lekarza
            • kalinka28 Re: trace włosy!!! 02.12.06, 20:07
              dzięki to juz jakis tropsmilea tak z ciekawości ile kosztuje u niej wizyta skoro
              to duży wydatek?
              • ae_iwona Re: trace włosy!!! 02.12.06, 20:16
                80 zł gdzieś
              • zajacowna Re: trace włosy!!! 02.12.06, 20:18
                ja moge dac namiar na lekarza mojej kolezanki chorej tez na niedoczynnosc
                Andrzej bobrowski 0126330915... terminy sa nieodlegle 2-3 dni. Mily i rzetelny
                Pan. Sama wybieram się do tego lekarza. Bo posrod krosniejsko- rzeszowskich nie
                ma totalnie w czym wybierac
                • kalinka28 Re: trace włosy!!! 02.12.06, 20:20
                  dzięki dziewczyny naprawde mi pomogłyście w wyborze!
    • oneto Re: trace włosy!!! 06.06.13, 10:30
      Polecam zabieg zagęszczania włosow Mikro Hair.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka