Dodaj do ulubionych

Proszę... Kiedy PRL?

04.12.06, 09:42
Witam!
Bardzo przepraszam, że pewnie zaśmiecam forum, ale za chwilkę muszę wyjść z domu a nic nie mogę znaleźć (wyszukiwarka niewiele mi pomogła) sad Proszę odpowiedźcie mi kiedy robić tą nieszczęsną PROLAKTYNĘ?
Dzis mam 4 dc cyklu i nie wiem czy czekać na "po owulacji" czy robić teraz. Znalazłam mnóstwo sprzecznych opinii na ten temat, a nie mam tyle pieniędzy żeby robić badanie zupełnie nieprzydatne w diagnostyce sad Z góry dzięki za odpowiedź i pozdrawiam serdecznie!
Obserwuj wątek
    • katty26 Re: Proszę... Kiedy PRL? 04.12.06, 09:49
      Up!
      Proszę, tylko dwa słowa "dziś" czy "po owu".... sad
      • finka77 Re: Proszę... Kiedy PRL? 04.12.06, 09:57
        możesz dzis ,ja zazwyczaj robie 3 ,4 d.c
        Są dwie szkoły jedni mowia w trakcie @ ,drudzy po owu.
        Musisz byc na czczo .
    • megisa1 Re: Proszę... Kiedy PRL? 04.12.06, 10:02
      badanie PRL nie uzaleznione od dni cyklu...info od lekarza... wzrasta przy
      wysiłku, ciązy, stresie, w nocy

ogólnie w ciągu cyklu nie ma zanczenia kiedy sie robi , trzeba tylko na
      spokojnie bez nerwów i po odpoczynku, przed samym pobraniem krwi! usiąśc i
      ochłonąć
      • katty26 Re: Proszę... Kiedy PRL? 04.12.06, 11:19
        Dzięki Dziewczyny!!! Najgorzej z tym spokojem u mnie, wszystko aż się gotuje i mam wrażenie, że ważą się losy całego mojego życia smile To moje pierwsze badania w tym kieunku i strasznego mam stresa uncertain Dzwoniłam do Invicty gdzie robię badania i powiedzieli, że endo zalecają tydzień po owu, a ginekolodzy w 2-5 dc. Ja zrobię dziś, ale muszę jednak troche poczekać bo wypiłam kawę sad Jeszcze raz dzięki! Trzymam za Was kciuki!!!! Może pójdę sobie na Jarmark Świąteczny to mi się humor poprawi... smile Pozdrowionka z pochmurnego Gdańska!
        • megisa1 Re: Proszę... Kiedy PRL? 04.12.06, 11:23
          jak byłam w szpitalu to dla nich "na czczo" oznaczało że nawet wody miałam nie
          pić...więc zapytaj jak z tą kawą...bo może jutro dopiero będziesz mogła
          • katty26 Re: Proszę... Kiedy PRL? 04.12.06, 11:39
            Spytali czy z mlekiem i stwierdzili, że 4-5 godzin muszę odczekać sad
            Zrobiłabym po owu, ale u mnie nie tak łatwo wykryc kiedy i czy była. Mierzyć tempki nie dam rady bo mam prace zmianową w szpitalu sad I szczerze mówiąc jak już się zdecydoałam na badania to chce mieć je JUŻ i TERAZ! Wiem, straszna jestem smile
            • megisa1 Re: Proszę... Kiedy PRL? 04.12.06, 12:03
              wiesz co na mnie to kawa trochę działa,
              nie wiem jak na ciebie
              ale jesli wynik miałby być zawyżony przez nią to moze lepiej poczekać?

bo jak taki wyjdzie to pewnie i tak będziesz chciała powtórzyc żeby się upewnić
              czy to nie przez ta kawę wink)) i dwa razy wydasz kasę
          • aniaresz Re: Proszę... Kiedy PRL? 04.12.06, 11:41
            Podobno dzień cyklu nie ma znaczenia tylko właśnie na czczo między 8-12. Bez stresu i sexu w dniu poprzedzającym się bada PRL
            • milutka31 Re: Proszę... Kiedy PRL? 04.12.06, 13:09
              Koniecznie na cczo, rano, bez stresu i sexu dzien wczesniej-nawet nie wolno draznic brodawek sutkowych bo to pobudza wytwazanie prl.
              Zrób jutro badanko-ja też robie na początku cyklu-miedzy 3-7dc.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka