Dodaj do ulubionych

pobyt w Novum

IP: *.org.pg.gda.pl 04.04.03, 09:20
Czesc dziewczyny smile
Czytam wszystkie listy od Was i widze ze bardzo popularna i skuteczna jest
klinika Novum. Mysle, ze zdecydujemy sie tam pojechac. Mam tylko pytanka: czy
moglybyscie mi napisac jaki jest koszt inseminacji, IVF, ICSI? chodzi mi nie
tylko o sam zabieg ale takze o przygotowania, badania, wizyty. I jesli to
mozliwe to prosilabym o informacje na temat lekarzy, ktorego byscie polecily
i o czasowe ramy , jak dlugo trwa przygotowanie przed tymi zabiegami. Dzieki
bardzo i sciskam wszystkie cierpliwe smile pa
Obserwuj wątek
    • Gość: olifka Re: pobyt w Novum IP: *.eeft.com 04.04.03, 12:53
      Czesc Gdanszczanko.
      Nowum miesci sie na ul Puszczyka 14 (Ursynow). Tel 644 71 72, 644 72 73.
      Pisze tego posta z pracy wiec nie mam przy sobie cennika, ktory mialam na
      ulotce. Jednak z tego co pamietam to przy ICSI najpierw bylo 1000 PLN
      przedplaty, potem doplata 3.500 PLN a przy USG w ktorym bylo widac pecherzyk
      plodu dodatkowe 500 PLN. Mrozenie embrionow na rok 500 PLN. Inseminacja nie
      wiem ile kosztuje ale w Consillium kosztowala 700 PLN. Wizyta u lekarza
      kosztuje 100 PLN (pierwsza) potem mniej ale nie pamietam ile. Najlepiej zadzwon
      tam albo wejdz na ich strone internetowa. Procedura jest taka, iz najpierw
      idziesz do dowolnego lekarza prowadzacego (ja chodzilam do Sowinskiej -
      polecam) a potem jestes stymulowana przez dra Lewandowskiego. Wejdz na strone
      bociana (www.nasz-bocian.pl)i poszukaj przez wyszukiwarke (forumowa) listy
      badan zlecanych przez Nowum ktos tam ja umieszczal jakis czas temu. Jesli masz
      faks to popros przez telefon by ci klinika ta liste wyslala. Po co masz jezdzic
      100 razy do Warszawy i wydawac pieniadze na wizyty kiedy mozesz przyjsc raz z
      kompletem badan.
      Pozdrawiam.
      • Gość: gdanszczanka Re: pobyt w Novum IP: *.org.pg.gda.pl 04.04.03, 12:58
        Dzieki bardzo za wiadomosci smile pozdrowionka
      • Gość: aniaK Re: pobyt w Novum IP: 195.187.64.* 04.04.03, 13:01
        Pierwsza wizyta 100 (obejmuje USG), a następne 50 -70. O ratach sama nie
        wiedziałam. Dzięki Olifka.
    • Gość: aniaK Re: pobyt w Novum IP: 195.187.64.* 04.04.03, 12:58
      Cześć
      Koszt inseminacji to 500 PLN nasienim męża i chyba 600-700 nasieniem obcego
      dawcy. In vitro to 5000 PLN (sam zabieg + punkcja + mrożenie zarodków), leki do
      stymulacji hormonalnej około 3000 w zależności od czasu stymulacji. ICSI tyle
      co INF + 500 PLN. W Novum na tablicy jest napisane 5500-6000. Ja na wszystkie
      badania typu hormony, posiewy, cytologie, czystości, 2-3 razy USG waginalne,
      Test Friberga (ja+mąż), przeciwciała różyczka, toxoplazmoza, HBs, HIV, HCV WR
      (ja+mąż), Chlamydia, konieczne USG u dr Garwolińskiego, badanie nasienia męża 2-
      3 razy i oczywiście wizyty u lekarzy wydałam około 2500. Będę podchodzić do
      ICSI więc konieczne są jeszcze badania cytogenetyczne jak określenie kariotypu
      200 PLN (ty i mąż)= 400 PLN i badanie mutacji genu mukowiscydozy CFTR u
      mężczyzn z obniżonymi parametrami nasienia = 300 PLN. Na dobrą sprawę to można
      jednorazowo oddać wiadro krwi i zrobić przeciwciała, Friberga, hormony
      (przynajmniej część zależnie od dnia cyklu), HBs, HVC, WRi HIV i cytogenetykę.
      Na wyniki badań cytogenetycznych tu się czeka 5 tygodni.
      Co do lekarzy polecam dr Zamorę - to mój lekarz prowadzący. Kompetentny i
      treściwy iandrologa - dr. Wolskiego. Potem to już lekarz prowadzący kieruje Cię
      do dr Lewandowskiego i dr Kozioł, którzy zajmują się stymulacją i samym
      zabiegiem.
      Powodzenia
      • Gość: gdanszczanka Re: pobyt w Novum IP: *.org.pg.gda.pl 04.04.03, 13:00
        dzieki!!!!!!!!!! pozdrowionka
        • Gość: olifka Re: pobyt w Novum IP: *.eeft.com 04.04.03, 13:50
          Ania jestes wielka!!
          jedynie co moge dodac od siebie, to iz wiekszosc tych badan mozesz wykonac np w
          Gdansku. Nie dosc ze wygodnie to jeszcze taniej. USG jest obowiazkowe to prawda
          ale hormony, przeciwciala, wr itp nie musisz robic w NOVUM. Ja znalazlam w
          Warszawie przychodnie panstwowa, gdzie prywatnie te badania kosztowaly sporo
          taniej.
          Pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka