Dodaj do ulubionych

zerknijcie na moje wyniki

19.01.07, 19:01
Cześć, właśnie odebrałam wynik PRL 21dc.
11,24 ng/ml
po 60 min.MTC 433,57
Byłam u lekarza powiedział, że mam hiper prolaktynemię organiczną i kazał
brać bromergom 1/2 tebl. przez 3 miesiące, ale ja sie zastanawiam, czy brać
bo wynik bez obciążenia jest dobry. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • ae_iwona_83 Re: zerknijcie na moje wyniki 19.01.07, 19:09
      ale czy ta prolaktyna powoduje jakies zaburzenia w cyklu? mi sie wydaje dobra a
      w test mtc nie wierze
      • kingulina1 Re: zerknijcie na moje wyniki 19.01.07, 19:35
        Czasem mam plaamienia w połowie cyklu, nie wiem sama co myśleć, no ale skoro
        test z MTC wyszedł tak źle.Dlaczego nie wierzysz w test ?
        • asiunia555 Re: zerknijcie na moje wyniki 19.01.07, 19:39
          plamienie w połowie cyklu to może oznaczac coś bardzo dobrego bo np. owulację.
          miałaś monitoring cyklu? sprawdzał Ci gin ze 3 cykle czy masz jajeczkowanie????
          powinnaś od tego zacząć,
          prolaktynę podstawową masz super więc jeśli masz owulację naturalnie to moim
          skromnym zdaniem nie ma sensu łykać bromka.
          • kingulina1 Re: zerknijcie na moje wyniki 19.01.07, 19:54
            W moim przypadku to wygląda tak:4 lata temu nie mogłam zajść w ciążę, więc
            zrobiłam badania, okazało się, że hiperprolaktynemia(Wtedy miałam obie wartości
            za wysokie), dostałam bromergon, chociaż miałam monitoring cyklu i owulację
            (zresztą wtedy zawsze-co miesiąc-miałam ból owulacyjny), potem dostałam clo i
            luteinę i pregnyl i zaszłam w ciążę. Urodziłam cókę-ma3,5 roku. Wybrałam się do
            lekarza, bo myślimy o drugim dziecku, stąd to badanie, jeszcze przed
            staraniami. Nie miałam monitoringu cyklu. Wydaje mi się, że coś jednak się
            dzieje, nie wiem mam przeczucie. Cykle w miarę regularne, śluz płodny jest, ale
            nie mam bólu owulac., choć kiedyś miałam co miesiąc. Kilka miesięcy po porodzie
            miałam USG i był ślad płynu po pęknięciu pęcherzyka, ale teraz ....Chyba mam
            problem z testosteronem, stąd myślę, że może coś jest z tą prolaktyną(ona może
            też blokować progesteron czy coś tam, co sprzyja większemu testosterowi.
            Dziewczyny, dzięki za odzew. Muszę przyznać, że często do Was zaglądam i wiem,
            co przeżywacie, bo sama płakałam co miesiąc przez kilka lat.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka