Dodaj do ulubionych

Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójrzcie

25.01.07, 13:18
13dc i wlasnie nie wiem jak patrzec na normy, ktora to faza, bo jak w 12dc
bylam na usg, to byl niepekniety pecherzyk i gin mowil ze nie peknie...wiec

TSH
1,8 mlU/l norma 0,4-4,0 wiec ok
FT3 4,3 pmol/L norma 2,3-6,3 chyba tez ok
prolaktyna 321 mlU/L 102-496 w normie ale chyba duzo, co?
estradiol 67 ng/L faza folikularna 2,4-12,6
faza owulacyjna 85,5-498,0
LH 17,1 lU/L faza folikularna 2,4-12,6
faza owulacyjna 14,0-95,6
progesteron 5,7 nmol/l faza folikularna 0,6-4,7

i zalamka testosteron 4,2!!!! norma 0,2-2,9crying z takim testost. to nie zajde w
ciaze, a leki obnizajace test, zatrzymuja owu z tego co wiemsad
co o tym sadzicie????

poprzednie wyniki z 3dc LH 7,3 E2 38,2 i fsh 5,2
Obserwuj wątek
    • ae_iwona_83 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 25.01.07, 13:23
      kurcze, rozumiem Twoje rozgoryczenie! hormony to wstrętna rzecz
      Nie wiem jak się postępuje z wysokiem testosteronem ale to normalne jak masz
      pcos, słyszałam jednynie o 3 mies. kuracji antrykami Diane35,ale nie wiem jak
      jest skuteczna
      • kathrinn82 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 25.01.07, 13:26
        bralam diane i nic z tego, z reszta jak spada to jest chwilowe, potem znow to
        samo, a powiedz mi, bo uwazam Cie za specjalistkesmile jak reszta wynikow?? ps
        ciesze sie ze zdecydowalas sie zostac na forumsmile
        • ae_iwona_83 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 25.01.07, 13:47
          13dc

TSH
          1,8 mlU/l norma 0,4-4,0 OK

FT3 4,3 pmol/L norma 2,3-6,3 chyba tez ok - TEŻ OK

prolaktyna 321 mlU/L 102-496 w normie ale chyba duzo, co? - NIBY OK, ALE MOŻESZ
          EW BRAĆ 1/2 BROMKA, NIE ZASZKODZI

estradiol 67 ng/L faza folikularna 2,4-12,6 - ZA MAŁO JAK NA F.OWULACYJNĄ , MOZE
          OWU BEDZIE POZNIEJ? NIE WIEM...
          faza owulacyjna 85,5-498,0

LH 17,1 lU/L faza folikularna 2,4-12,6
          progesteron 5,7 nmol/l faza folikularna 0,6-4,7
          faza owulacyjna 14,0-95,6 - NO TU JEST OK W TEJ FAZIE, ZRESZTA NORMY SA PODANE,
          ALE ZAWSZE SIE MOZNA PRZYCZEPIC CZEMU NIE WIECEJ...

i zalamka testosteron 4,2!!!! norma 0,2-2,9; - NIE ZNAM SIE, ALE NORMY SA
          JEDNOZNACZE, ZA WYSOKO, I CHYBA BEZ LEKOW NA OBNIZENIE SIE NIE OBEJDZIE

poprzednie wyniki z 3dc LH 7,3 E2 38,2 i fsh 5,2

CO DO ZOSTANIA NA FORUM:
          Bede zagladac ale sobie daje spokoj z badaniami, dzis mi gin to doradzila, bo
          jest ok, czasem sie zdazy cykl bezowulacyjny jak teraz, ale mam byc spokojna, bo
          ona widzi dla mnie duze szanse wiec po co mam latac i robic hormony i kase
          wydawac..brac tylko norprolac i bedzie ok...ufam jej

• kathrinn82 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 25.01.07, 13:50
            bardzo Ci dziekuje no i dobrze robisz ze dajesz sobie spokoj z lataniem.
            buzka, pa
          • tekla12 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 25.01.07, 19:28
            ae_iwona_83 napisała:

> prolaktyna 321 mlU/L 102-496 w normie ale chyba duzo, co? - NIBY OK, ALE MOŻESZ
            > EW BRAĆ 1/2 BROMKA, NIE ZASZKODZI

Na miłość boską, tak nieodpowiedzialnie nie można postępować. Ten wynik w
            przeliczeniu na ng/ml daje 16, czyli jest dobry i nie ma mowy o
            hiperprolaktynemii. A koleżanka foremka capsem radzi, żeby łykać bromokryptynę
            jak cukierki bo nie zaszkodzi.

> progesteron 5,7 nmol/l faza folikularna 0,6-4,7
            > faza owulacyjna 14,0-95,6 - NO TU JEST OK W TEJ FAZIE, ZRESZTA NORMY SA PODANE,
            > ALE ZAWSZE SIE MOZNA PRZYCZEPIC CZEMU NIE WIECEJ...

Lepiej się nie przyczepiać, bo to może znaczyć, że pęcherzyk ulega luteinizacji
            przed pęknięciem.

• ae_iwona_83 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 25.01.07, 19:47
              w kwesti sprostowania:
              nie chodziło mi o wynik progesteronu tylko LH, tu sorki
              w kwestii prolaktyny oczywiście mogę się mylić bo ja wyniki mam zawsze w ng/ml

to tylko potwierdza, że muszę sobie dać spokój z forum bo nie dość, że sobie nie
              pomagam, to jeszcze innym bzdury piszę

Sorki kathrin za moje pomylki, dziękuj teklo za czujnosc

• kathrinn82 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 25.01.07, 20:42
                Iwona nic sie nie stalo, dziekuje w ogole za zainteresowanie, co do prolaktyny
                to napewno nic bym nie brala bez konsultacji z lekarzem, takze spokosmile

Teklo powiedz mi prosze o co chodzi z: "Lepiej się nie przyczepiać, bo to może
                znaczyć, że pęcherzyk ulega luteinizacji
                przed pęknięciem" co to oznacza????
                • tekla12 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 25.01.07, 22:03
                  kathrinn82 napisała:

> Teklo powiedz mi prosze o co chodzi z: "Lepiej się nie przyczepiać, bo to może
                  > znaczyć, że pęcherzyk ulega luteinizacji
                  > przed pęknięciem" co to oznacza????

Ciebie to nie dotyczy smile
                  • kathrinn82 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 25.01.07, 22:05
                    no ale co to onacza? znaczy ze tak po prostu jest przed peknieciem czy jak??smile
    • jula1232 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 27.01.07, 19:31
      hej!!! Ja borykam sie z endometrioza, ale pisze do ciebie bo moja siostra miała
      podobny problem. A wiec tak!!! Po 7 m-cach zaszła w ciąże, ale poroniła. Płacz,
      rozpacz i załamanie. Trafiła do profesora z rzeszowa. Zlecił badania hormonalne
      i wyszło baaaardzo wysoki testosteron (wyższy niz twój) Lekazr sam az był
      zaskoczony. Leczył ja 6 m-cy Diane i zlecił powtorne badanie testosteronu. I o
      dzowi nadal nie spadłsad( Wiec dal jej closybergyt i kazał sie starac
      dokładnie 15 o dzidzie i od razu sie udało , teraz jest mam Julki. Zycze ci
      powodzenia. I nalezy pamietac ze nawet najbardziej beznadziejna sytuacja moze
      zakonczyc sie powodzeniem!!
      • kathrinn82 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 28.01.07, 10:12
        dzieki Ci bardzo, to pocieszajacesmile ale czy to znaczy ze Twoja siostra nie
        zbijala testosterony tylko od razu clo?? no ja jestem drugi cykl na clo po
        dluuugiej przerwie, ale na razie nic z tegosad tak to jest, organizm kazdej z
        nas jest inny...ale wierze ze w koncu sie uda, Tobie tez zycze powodzeniasmile
        Pozdrawiam
        • jula1232 Re: kathrinn82 29.01.07, 07:44
          hej!! Zbijała testosteron przez 6 m-cy biorąc diane, ale ani ciut sie nie ruszył
          w dół po nich. Lekarz stwirdził że trzeba spróbowac ponownie sie starac i dał
          jej Clo... I od razu sie udało. Buziaki!! I trzymaj sie!!
    • ae_iwona_83 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 28.01.07, 22:02
      "W związku z dużą zawartością fitoestrogenów soja jest podejrzewana o
      zmniejszanie poziomu testosteronu " ....może warto by spróbować?
      • kathrinn82 Re: Dziewczyny mam wyniki, nie jest dobrze, spójr 29.01.07, 08:45
        soja??? hmm a w jakiej postaci to "spozywac"??smile bo wiem ze sa kotleciki z soi,
        mleko sojowe...a moze jakies tablety z soi??wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka