Dodaj do ulubionych

plamienia/ brak ciazy

01.02.07, 20:22
Moze ktos mial/ma podobnie...?Staramy sie o dziecko juz poltora roku. Mam
hiperprolaktynemie czynnosciowa. Biore bromergon i Lutenyl od 16-25 dc juz
rok. I niestety zawsze pare dni przed okresem mam plamienia-brzaowe i lekko
czerwone. Lekarka u ktorej sie lecze nie bardzo wie skad to (nie ona
pierwsza), a leki powinny cos niecos wyregulowac, tymczasem scenariusz
powtarzra sie co miesac Czy ktoras z Was miala takie plamienia i jak to dlugo
jeszcze potrwa, kiedy to sie wyreguluje???.
Niedawno mialam laparoskopie i wszystko wyszlo ok. Podobno problem z zajsciem
lezy w mojej psychice. Powoli wariuje przez to wszystko.Juz sama nie wiem, co
robic. Gdzie jeszcze szukac przyczyn?
Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • tymonka30 Re: plamienia/ brak ciazy 02.02.07, 08:14
      Ja mam takie plamienia i nic, taka moja uroda ponoć. Biorę hormony, od zawsze
      tak mam i udało mi się 2 razy zajść w ciążę, tyle że nie utrzymałam jednej.
    • milka9612 Re: plamienia/ brak ciazy 02.02.07, 09:12
      też mam takie plamienie na 2 dni przed@.Nie miałam tego od zawsze ,kiedyś nic
      takiego sie nie działo.Miałam normalne @ a teraz mam bardzo skąpe i właśnie te
      plamienia,tak od kilku lat.Staram się już ponad 3 lata.Wszystko u mnie na
      medal.Lekarze twierdza że te plamienia to może być niewydolność ciałka żółtego
      ale że to nie ma znaczenia przy zajściu w ciąże.Mój mąż ma troche mało plemników
      15mln ale jak słysze że to pewnie psychika u nas jest przeszkodą to mnie szlag
      trafia.Nie piszesz nic czy masz wykonane wszystkie badania. A mąż,badał się?
      • angelos7 Re: plamienia/ brak ciazy 02.02.07, 09:33
        Przede wszystkim dziekuje za postysmile
        Badania ok (tarczyca, estradiol, LH, FSH), oprocz tej nieszczesnej prolaktyny.
        Nie badalam tylo testosteronu, lekarka nie zlecila, a ja nie wiem czy robic i
        czy to istotne. U meza tez ok. Wiec moze ktos ma zloty srodek jak sie
        wyluzowac - tak wiem, ze nie istniejesad(
        A te plamienia to dla mnie istny koszmar.
        • milka9612 Re: plamienia/ brak ciazy 02.02.07, 09:37
          a robiłaś hsg?Mieliście test po stosunku?Masz potwierdzoną owulacje
          monitoringiem?Same hormony to za mało.Dla mnie największym koszmarem jest to że
          się nam nie udaje a nie plamienie.
          • angelos7 Re: plamienia/ brak ciazy 02.02.07, 13:17
            HSG raczej juz niepotzrebne bo mialam laparoskopie - jajowody drozne, zadnych
            polipow, torbieli, zrostow,macica prawidlowa. Monitoring tez mialam - owulacja
            jest, pecherzyk ladnie rosl, pekl, a efektow braksad Jedynie jeszcze ten
            test "po" zostaje. Moze tu tkwi przyczyna?A plamienie ciezko znosze, bo to
            zwiastuje zawsze, ze zaraz bedzie okres, czyli znowu nici z ciazy!!!!Ciagle
            czekanie, testowanie, szukanie objawow...Juz brak mi sil i wiary, ze kiedys to
            sie zmieni.
            • mbw78 Re: plamienia/ brak ciazy 04.02.07, 18:35
              Ja tez tak mam... Wyniki ok, laparoskopia super ok, pecherzyk rośnie, jak ma
              rosnąć tylko te plamienia... Czuję się tak jak Ty wiedząc, co one zwiastują.
              Już nie wiem co robić, podobno u mnie to też psychika tylko jak znaleźć na nią
              lekarstwo?! Wyluzować się... Wyluzuj się człowieku jak tu co miesiąc musisz
              wszystko liczyć i pilnować a seks to juz działanie mechaniczne...
            • betty323 Re: plamienia/ brak ciazy 05.02.07, 23:37
              Bardzo dobrze Cię rozumiem. Ja mam podobne objawy i już sama nie wiem co mam
              robić. Szukam dobrego lekarza
    • kociaczek22 Re: plamienia/ brak ciazy 02.02.07, 10:38
      Równiez miałam plamienia od zawsze, nawet z tygodniowym wyprzedzeniem przed
      własciwą @.
      Hiperprolaktynemię czynnościową również i to taka konkretną
      W cyklu w którym pierwszy raz w życiu przed @ było czyściuteńko okazało się że
      już @ nie przyszła
      Czego Tobie również życzę
      • angelos7 Re: plamienia/ brak ciazy 02.02.07, 13:18
        kociaczek22 napisała:

> Równiez miałam plamienia od zawsze, nawet z tygodniowym wyprzedzeniem przed
        > własciwą @.
        > Hiperprolaktynemię czynnościową również i to taka konkretną
        > W cyklu w którym pierwszy raz w życiu przed @ było czyściuteńko okazało się
        że
        > już @ nie przyszła

> Czego Tobie również życzę

Dzieki za slowa pocieszeniasmile
    • mag223 Re: plamienia/ brak ciazy 02.02.07, 18:01
      widac jest nas sporo z podobnymi problemami. Ja też od chyba już trzech lat mam
      plamienia. Czasem zaczyna się ok. 4 dni przed @ a czasem juz od połowy cyklu
      nie jest czysto. Też miałam mnóstwo badań - hormonki, HSG, HSC, test po
      stosunku, biopsja endometrium i nic nie wykazało. Teraz lekarz zalecił laparo.
      Tak samo jak Wy jestem już bardzo zmęczona tymi plamieniami, też ciągle pytam o
      to ale na razie nic nowego nie wiem.
      • pkmk3 Re: plamienia/ brak ciazy 03.02.07, 16:00
        Ja plamienia mialam zawsze tak 2 -3 dni przed@ ja na to mówiłam sygnał
        ostrzegawczy a oprócz tego okropny ból jajników również przed@ jak i po.Mnie w
        sumie to 2 tygodnie bolały jajniki i to bardzo.Tym plamieniem nigdy sie nie
        przejmowałam bo niektóre z nas tak mają i nie myśl o tym bo jeszcze tego Ci
        brakuje.To nie jest problem uwierz mi.Wyluzuj się lepiej,kup sobie książkę
        która pozytywnie nastawia, mnie koleżanka miała pożyczyć książkę która właśnie
        opisuje jak człowiek potrafi sie zablokować.Też miałam bardzo wysoką prolaktynę
        ale 1 miesiąc brania bromergonu pomógł.
        • angelos7 Re: plamienia/ brak ciazy 03.02.07, 16:25
          Moze faktycznie pozostaje mi sie z tymi plamieniami pogodzic. Choc zastanawiam
          sie jak to jest, bo teoretycznie lutenyl powinien w tym pomoc i cos niecos
          wyregulowac. Ja niestety Bromergon biore juz prawie rok i mam go sobie dawkowac
          do zaciazenia.
          Czy wiecie moze ile dni przed miesiaczka temp. spada? Mam dzis 37,a to 28 dc.
          Cykle mam normalnie 31-32 dn.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka