15.02.07, 09:41
Witajcie za jakiś tydzień będę miała II IUI, ktoś do mnie dołącza? Razem
raźniej smile
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • lyrica Re: IUI luty 15.02.07, 09:55
      jasmile dziś 1 dc, więc zapewne u mnie IUI za jakieś dwa tygodniesmile
      • iii10 Re: IUI luty 15.02.07, 12:13
        czy to Twoja I IUI?
        Moja II UI, pierwsza niestety to klęska, nawet nie było szans na zapłodnienie,
        3 pecherzyki urosły do b.duzych rozmiarów i nie pękły.
        • lyrica Re: IUI luty 15.02.07, 12:21
          Moja pierwszasmile W sobotę idę do dr Dworniaka i dowiem się czy będę dodatkowo
          stymulowana. U nas problem z plemniczkami.
          • j_o_asia Re: IUI luty 15.02.07, 14:03
            Dziewczyny jak długo się staracie, że zaproponowano Wam IUI?
            Pytam bo mi właśnie je zaproponowano (1 rok i 2 mce starań), jajowody - jeden
            drożny drugi o upośledzonej drożności, nasienie (po 20% A, B - czyli
            nienajgorzej), brak owu, podejrzenie PCOS.
            Poza tym chciałam Was zapytać ... no bo jak mi doktor zaproponowała IUI to sie
            wystraszyłam że jest bardzo źle, no a poza tym chciałam jeszcze z mężem
            poróbować "naturalnie", bo jednak to IUI to troszkę takie sztuczne zapłodnienie
            (sposób dostania sie nasienia do macicy). Czy Wy też do tego tak podchodzicie?
            Czy nie jest Wam w jakiś sposób żal że ewentualne zapłodnienie nie odbędzie sie
            "naturalnie"? Jak Wy to postrzegacie?
            Dodam że nie zgodziłam się na IUI.
            • lyrica Re: IUI luty 15.02.07, 14:15
              U nas nasienie gorsze. Chociaż w świeżo odebranym wyniku widać poprawę i mamy
              15% w ruchu A (było 6) i reszta parametrów na granicy normy, oprócz morfologii.
              Staramy się 1,5 roku i mamy dość. U mnie po hsg: małe zrosty na jednym
              jajowodzie ale kontrast przeszedł. Poza tym póki co nic się nie dopatrzono. U
              mnie dzisiaj właśnie przyszła @, to był już ostatni cykl tych "naturalnych"
              starań (z monitoringiem i oznaczoną owulacją). Mamy dość i bardzo chcemy pójść
              dalej. Nie ma dla nas ŻADNEGO znaczenia w jaki sposób osiągniemy upragnioną
              ciążę. W końcu nasienie będzie męża, tyle że zyska na wartości i zostanie
              wprowadzone bezpośrednio do jajowodu. Nad czym tu się zastanawiać?
              Można oczywiście czekać na cud, ja już jednak w cuda nie wierzęsad
              • j_o_asia Re: IUI luty 15.02.07, 14:28
                No właśnie też tak myślałam, ze nie będzie to miało dla mnie żadnego znaczenia,
                a jednak okazało się inaczej i sama się tym zdziwiłam. No proszę jak to można
                samego siebie zaskoczyćsmile Może my po prostu jeszcze do tego nie dojrzeliśmy?
                Sama nie wiem. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź.
                No i życzę powodzenia!smile Trzymam mocno kciuki żeby się udało!smile
    • mika_marcina Re: IUI luty 15.02.07, 14:52
      To i ja sie przyłączę, w grupie rażniej. Ja podchodzę do swojej pierwszej IUI
      tylko ze u mnie dopiero dziś 2 dc. W sobotę wizyta i podobno clo. My się
      staramy rok i 2 miesiące więc w sumie jeszcze nie tak długo, ale po styczniowej
      laparo mam stwierdzona endometrioze a dodatkowo mezus ma leniwe nasionka 0 % w
      A, a w B - 30% (wstrętne żylaki buuu). Ostatnio wszystko czarno widzę i nawet w
      powodzenie IUI nie umiem uwierzyć.
      • j_o_asia Re: IUI luty 15.02.07, 15:02
        Widzę że sporo nas tutaj które niezbyt optymistycznie patrzą w przyszłość... ja
        też, po dzisiejszym dniu (stymulacja owu przez clo - brak pęcherzyków) mam
        wszystkiego dosyć. Kolejny krok zrobiony ale bezskuteczny. Nie wiem, może jutro
        będzie lepiej.
        Mika - ano, w grupie raźniejsmile
        • iii10 Re: IUI luty 15.02.07, 20:54
          witjacie,
          widze ze ja to weteranka, 4 lata starań, wszystkie badania ok, nie ma
          stwierdzonej przyczyny niepłodności. Ale to nie ma znaczenia tak naprawdę ile
          sie staramy, tak samo pragniemy dziecka smile
          gdzie podchodzicie do IUI?
          • lyrica Re: IUI luty 15.02.07, 21:31
            Ja w Invimedzie, dr Dworniak
    • mika_marcina Re: IUI luty 15.02.07, 22:00
      Ja podchodze w Novum i nie wiem na kogo trafie. Ciężko jest mi trafić do
      wybranego lekarza. Chciałam podchodzic u Woźniaka, ale nie wiem co z tego
      wyjdzie. Pozdrawiamsmile
    • nadzieja013 Re: IUI luty 16.02.07, 12:52
      Jestem z Wami dzisiaj mija 7 dzień po mojej II inseminacji.
      Żołnierzyki super u mnie podobno tez jedyny duży minus to wrogi śluz ,ale
      przeciez przy inseminacji omijamy go to dlaczego za 1 razem sie nie udało.
      Pęcherzyki super i popękały więc pozostaje mi tylko czekać.
      I to jest najgorsze mieszane uczucia raz myslę,że sie udało, a za chwile nie
      daje sobie szans i tak w kółko.

Pozdrawiam i trzymam za was kciuki ----lubię czytać posty, że sie udało .
      pa nadzieja 013
      • lyrica Re: nadzieja013 16.02.07, 13:32
        W takim razie ja trzymam kciuki za powodzenie Twojej IUIsmile Każde pozytywne
        zakończenie to kolejne światełko we własnym tunelu...
        pozdrawiam
      • iii10 Re: IUI luty 16.02.07, 16:13
        nadzieja013 trzymam mocno kcikasy smile)
        • jola733 Re: IUI luty 16.02.07, 16:20
          nie będe pisac jak długo się stramy, bo bardzo długo sad dziś 3 dc. przygotowuję
          się do 3 iui. ja mam endometriozę a M. nasienie ze wskazaniem do iui ( jak to
          określił pan dr )
          • iii10 Re: IUI luty 16.02.07, 20:35
            jola733 trzymam za Twoją 3 IUI
            • marti.78 Re: IUI luty 17.02.07, 10:54
              ja też się dołącze. u mnie 4dc więc iui wypadnie najprawdopodobniej za tydzień.
              będzie to moja pierwsza iui więc wiążę z nią ogromne nadzieje. "jedyna" jak na
              razie stwierdzona u nas przyczyna niepowodzeń to wrogość śluzu - więc skoro ją
              ominiemy to powinno się udać!trzymam kciuki za was wszystkie - powodzenia!
            • jola733 Re: IUI luty 17.02.07, 13:50
              nie dziękuję smile
    • mika_marcina Re: IUI luty 18.02.07, 08:43
      Ja niestety muszę Was opuscic, bo nie bedzie IUI w tym cyklu. Wczoraj na
      wizycie dowiedziałam się, że mam 6 cm torbiel i najpierw trzeba sie jej ozbyc.
      Jestem drugi cykl po laparo i juz torbielsad Jestem załamanasad Myślalam ze
      chociaz laparo mi pomoze a tu guziksad Jak byly torbiele tak sa.Pozdrawiam i
      życzę Wam koleżanki wielu bobasków z tych IUIsmile
      • lyrica Re: IUI luty 18.02.07, 13:00
        Tak mi przykrosad Ja po wczorajszej wizycie w Invimedzie połykam CLO i w piątek
        jadę na usg. W przyszłym tygodniu jak dobrze pójdzie będę po IUIsmile
    • katja15 Re: IUI luty 18.02.07, 15:12
      Witajcie dziewczyny!

Jestem w podobnej sytuacji jak Nadzieja013. Jutro bedzie tydzien jak jestem po
      pierwszej iui. U nas powodem iui byly wyniki nasienia. Jutro tez lekarz mi
      kazal przyjsc do kontroli. Zobaczymy co mi powie.
      Pozdrawiams serdecznie.
    • aska976 Re: IUI luty 18.02.07, 18:45
      WIATAJ.NASZYM PROBLEMEM SĄ SŁABE PLEMNIKI I PODCHODZIMY DO NASZEJ PIERWSZEJ IUI
      POD KONIEC TEGO TYGODNIA.IUI NA CYKLU NATURALNYM.POZDRAWIAM.
    • iii10 Re: IUI luty 20.02.07, 12:30
      Jutro IUI, wczoraj było podglądanko i pęcherzyk 15 mm na 24 mm i endo 9 mm,
      dzisiaj rano dostałam pregnyl i jutro witaj Novum, prosze trzymajcie kciuki aby
      pęcherzyk pękł jutro, bo ta IUI będzie zrobiona na peknietym, aby nieryzkować
      tak jak poprzednio
      czy któraś z Was tez ma jutro IUI
      pozdrawiam
      • katja15 Re: IUI luty 20.02.07, 12:59
        iii10

I jak sie czujesz? Jestes juz po iui?
        Prosze daj znac.
        pozdrawiam serdecznie
      • katja15 21 iui...no tak! 20.02.07, 13:01
        Przepraszam...pomylilam daty...

Jutro masz iui!!
        Bede trzymac kciuki i oczywiscie juz po daj znac co i jak.
        • iii10 Re: 21 iui...no tak! 20.02.07, 16:21
          katja15 dzieki, dam znać co i jak po IUI smile
          • lyrica Re: iui luty 20.02.07, 20:24
            No to powodzenia iii10smile)) Ja w piątek rano jadę na usg (9dc), a później dopiero
            w poniedziałek rano (12dc). Martwię się czy nie za duża przerwa pomiędzy
            podglądankami...? Ale dr w weekend nie ma, mnie zresztą też nie. W poniedziałek
            wieczorem miałam zamiar wrócić, ale w takim wypadku nie mam wyjścia i wrócę w
            niedzielę. Jakoś ten cykl się nie zgrał i mam złe wizjesad
            • iii10 Re: iui luty 22.02.07, 20:16
              no i jestem po iui, była na pęknietym pęcherzyku, teraz czekanie i nadzieja,
              lyrica a kiedy masz zazwyczaj owu, w jakim dniu cyklu, moze poniedziałek to w
              sam raz, nieraz takie z zaskoczenia sa najlepsze.
              pozdrawiam
              • lyrica Re: iui luty 22.02.07, 20:43
                Ale Ci dobrzesmile A ja jutro rano jadę do dr i zobaczę co wyhodowałam. Czułam się
                okropnie, więc mam nadzieję, że cykl był owocny w pęcherzyki. Jutro napiszęwink
                Zazwyczaj mam owulację 14-15dc, więc w poniedziałek powinno być ok.
                • lyrica Re: iui luty 23.02.07, 09:29
                  A więc są dwa pęcherzyki, po jednym w każdym jajnikusmile Dziś rozmiar około 17mm,
                  dr kazał przyjechać we wtorek rano. Oby dobrze obliczył!
                  • iii10 Re: iui luty 24.02.07, 08:17
                    lyrica a będziesz brała pregnyl?

Sama IUI to mała chwilka, dr włoży to coś dosyć głęboko i wstrzyknie
                    plemniczki, później jakieś 10 min leżenia pupą do góry (w Novum) i po
                    wszystkim. Zadnego bólu, tym razem tylko poczułam małe użgnięcie.
                    Trzymam mocno kciuki za Was dziewczyny i dajcie znać co i jak po smile
      • aska976 Re: IUI luty 23.02.07, 12:12
        WITAM.MOJA PIERWSZA IUI NA CYKLU NATURALNYM JUTRO TZN W SOBOTĘ OK 10
        RANO.POZDRAWIAM
    • katarzyna.br Re: czy inseminacja jest bolesna??? 23.02.07, 14:07
      Napiszcie o Waszych odczuciach podczas zabiegu. Trochę się boję.

Pozdrawiam
      • jola733 Re: czy inseminacja jest bolesna??? 23.02.07, 16:36
        nic nie boli smile
        • lyrica IUI luty 27.02.07, 19:45
          No to ja dołączam też do IUI lutowych. Dziś odbyła się moja pierwsza IUI na
          cyklu stymulowanym. Oczekujące na testowanie dziewczyny zajrzyjcie do wątku
          "Oczekujące na testowanie" - tam jest więcej takich jak mywink
          • tulcia Re: IUI luty 28.02.07, 12:27
            Witajcie,
            moja inseminacja bedzie jutro. Wczesniej mam punkcje jajnikow, bo wyhodowalam
            za duzo pecherzykow. Mam nadzieje, ze nie zaszkodzi.
          • iii10 Re: IUI luty 02.03.07, 16:44
            lyrica i jak po iui, czujesz coś, była na peknietym?
            • lyrica Re: iii10 02.03.07, 19:38
              Witajsmile Moja była na dwóch niepękniętych pęcherzykach. Póki co odczuwam czasami
              silne bóle jajników (przy nagłych ruchach). Mam nadzieję, że to nie zwiastuje
              niepęknięcia pęcherzykówsad
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka