iii10 15.02.07, 09:41 Witajcie za jakiś tydzień będę miała II IUI, ktoś do mnie dołącza? Razem raźniej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lyrica Re: IUI luty 15.02.07, 09:55 ja dziś 1 dc, więc zapewne u mnie IUI za jakieś dwa tygodnie Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: IUI luty 15.02.07, 12:13 czy to Twoja I IUI? Moja II UI, pierwsza niestety to klęska, nawet nie było szans na zapłodnienie, 3 pecherzyki urosły do b.duzych rozmiarów i nie pękły. Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: IUI luty 15.02.07, 12:21 Moja pierwsza W sobotę idę do dr Dworniaka i dowiem się czy będę dodatkowo stymulowana. U nas problem z plemniczkami. Odpowiedz Link Zgłoś
j_o_asia Re: IUI luty 15.02.07, 14:03 Dziewczyny jak długo się staracie, że zaproponowano Wam IUI? Pytam bo mi właśnie je zaproponowano (1 rok i 2 mce starań), jajowody - jeden drożny drugi o upośledzonej drożności, nasienie (po 20% A, B - czyli nienajgorzej), brak owu, podejrzenie PCOS. Poza tym chciałam Was zapytać ... no bo jak mi doktor zaproponowała IUI to sie wystraszyłam że jest bardzo źle, no a poza tym chciałam jeszcze z mężem poróbować "naturalnie", bo jednak to IUI to troszkę takie sztuczne zapłodnienie (sposób dostania sie nasienia do macicy). Czy Wy też do tego tak podchodzicie? Czy nie jest Wam w jakiś sposób żal że ewentualne zapłodnienie nie odbędzie sie "naturalnie"? Jak Wy to postrzegacie? Dodam że nie zgodziłam się na IUI. Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: IUI luty 15.02.07, 14:15 U nas nasienie gorsze. Chociaż w świeżo odebranym wyniku widać poprawę i mamy 15% w ruchu A (było 6) i reszta parametrów na granicy normy, oprócz morfologii. Staramy się 1,5 roku i mamy dość. U mnie po hsg: małe zrosty na jednym jajowodzie ale kontrast przeszedł. Poza tym póki co nic się nie dopatrzono. U mnie dzisiaj właśnie przyszła @, to był już ostatni cykl tych "naturalnych" starań (z monitoringiem i oznaczoną owulacją). Mamy dość i bardzo chcemy pójść dalej. Nie ma dla nas ŻADNEGO znaczenia w jaki sposób osiągniemy upragnioną ciążę. W końcu nasienie będzie męża, tyle że zyska na wartości i zostanie wprowadzone bezpośrednio do jajowodu. Nad czym tu się zastanawiać? Można oczywiście czekać na cud, ja już jednak w cuda nie wierzę Odpowiedz Link Zgłoś
j_o_asia Re: IUI luty 15.02.07, 14:28 No właśnie też tak myślałam, ze nie będzie to miało dla mnie żadnego znaczenia, a jednak okazało się inaczej i sama się tym zdziwiłam. No proszę jak to można samego siebie zaskoczyć Może my po prostu jeszcze do tego nie dojrzeliśmy? Sama nie wiem. Dziękuję Ci bardzo za odpowiedź. No i życzę powodzenia! Trzymam mocno kciuki żeby się udało! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_marcina Re: IUI luty 15.02.07, 14:52 To i ja sie przyłączę, w grupie rażniej. Ja podchodzę do swojej pierwszej IUI tylko ze u mnie dopiero dziś 2 dc. W sobotę wizyta i podobno clo. My się staramy rok i 2 miesiące więc w sumie jeszcze nie tak długo, ale po styczniowej laparo mam stwierdzona endometrioze a dodatkowo mezus ma leniwe nasionka 0 % w A, a w B - 30% (wstrętne żylaki buuu). Ostatnio wszystko czarno widzę i nawet w powodzenie IUI nie umiem uwierzyć. Odpowiedz Link Zgłoś
j_o_asia Re: IUI luty 15.02.07, 15:02 Widzę że sporo nas tutaj które niezbyt optymistycznie patrzą w przyszłość... ja też, po dzisiejszym dniu (stymulacja owu przez clo - brak pęcherzyków) mam wszystkiego dosyć. Kolejny krok zrobiony ale bezskuteczny. Nie wiem, może jutro będzie lepiej. Mika - ano, w grupie raźniej Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: IUI luty 15.02.07, 20:54 witjacie, widze ze ja to weteranka, 4 lata starań, wszystkie badania ok, nie ma stwierdzonej przyczyny niepłodności. Ale to nie ma znaczenia tak naprawdę ile sie staramy, tak samo pragniemy dziecka gdzie podchodzicie do IUI? Odpowiedz Link Zgłoś
mika_marcina Re: IUI luty 15.02.07, 22:00 Ja podchodze w Novum i nie wiem na kogo trafie. Ciężko jest mi trafić do wybranego lekarza. Chciałam podchodzic u Woźniaka, ale nie wiem co z tego wyjdzie. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
nadzieja013 Re: IUI luty 16.02.07, 12:52 Jestem z Wami dzisiaj mija 7 dzień po mojej II inseminacji. Żołnierzyki super u mnie podobno tez jedyny duży minus to wrogi śluz ,ale przeciez przy inseminacji omijamy go to dlaczego za 1 razem sie nie udało. Pęcherzyki super i popękały więc pozostaje mi tylko czekać. I to jest najgorsze mieszane uczucia raz myslę,że sie udało, a za chwile nie daje sobie szans i tak w kółko. Pozdrawiam i trzymam za was kciuki ----lubię czytać posty, że sie udało . pa nadzieja 013 Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: nadzieja013 16.02.07, 13:32 W takim razie ja trzymam kciuki za powodzenie Twojej IUI Każde pozytywne zakończenie to kolejne światełko we własnym tunelu... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
jola733 Re: IUI luty 16.02.07, 16:20 nie będe pisac jak długo się stramy, bo bardzo długo dziś 3 dc. przygotowuję się do 3 iui. ja mam endometriozę a M. nasienie ze wskazaniem do iui ( jak to określił pan dr ) Odpowiedz Link Zgłoś
marti.78 Re: IUI luty 17.02.07, 10:54 ja też się dołącze. u mnie 4dc więc iui wypadnie najprawdopodobniej za tydzień. będzie to moja pierwsza iui więc wiążę z nią ogromne nadzieje. "jedyna" jak na razie stwierdzona u nas przyczyna niepowodzeń to wrogość śluzu - więc skoro ją ominiemy to powinno się udać!trzymam kciuki za was wszystkie - powodzenia! Odpowiedz Link Zgłoś
mika_marcina Re: IUI luty 18.02.07, 08:43 Ja niestety muszę Was opuscic, bo nie bedzie IUI w tym cyklu. Wczoraj na wizycie dowiedziałam się, że mam 6 cm torbiel i najpierw trzeba sie jej ozbyc. Jestem drugi cykl po laparo i juz torbiel Jestem załamana Myślalam ze chociaz laparo mi pomoze a tu guzik Jak byly torbiele tak sa.Pozdrawiam i życzę Wam koleżanki wielu bobasków z tych IUI Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: IUI luty 18.02.07, 13:00 Tak mi przykro Ja po wczorajszej wizycie w Invimedzie połykam CLO i w piątek jadę na usg. W przyszłym tygodniu jak dobrze pójdzie będę po IUI Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: IUI luty 18.02.07, 15:12 Witajcie dziewczyny! Jestem w podobnej sytuacji jak Nadzieja013. Jutro bedzie tydzien jak jestem po pierwszej iui. U nas powodem iui byly wyniki nasienia. Jutro tez lekarz mi kazal przyjsc do kontroli. Zobaczymy co mi powie. Pozdrawiams serdecznie. Odpowiedz Link Zgłoś
aska976 Re: IUI luty 18.02.07, 18:45 WIATAJ.NASZYM PROBLEMEM SĄ SŁABE PLEMNIKI I PODCHODZIMY DO NASZEJ PIERWSZEJ IUI POD KONIEC TEGO TYGODNIA.IUI NA CYKLU NATURALNYM.POZDRAWIAM. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: IUI luty 20.02.07, 12:30 Jutro IUI, wczoraj było podglądanko i pęcherzyk 15 mm na 24 mm i endo 9 mm, dzisiaj rano dostałam pregnyl i jutro witaj Novum, prosze trzymajcie kciuki aby pęcherzyk pękł jutro, bo ta IUI będzie zrobiona na peknietym, aby nieryzkować tak jak poprzednio czy któraś z Was tez ma jutro IUI pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: IUI luty 20.02.07, 12:59 iii10 I jak sie czujesz? Jestes juz po iui? Prosze daj znac. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 21 iui...no tak! 20.02.07, 13:01 Przepraszam...pomylilam daty... Jutro masz iui!! Bede trzymac kciuki i oczywiscie juz po daj znac co i jak. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: 21 iui...no tak! 20.02.07, 16:21 katja15 dzieki, dam znać co i jak po IUI Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: iui luty 20.02.07, 20:24 No to powodzenia iii10)) Ja w piątek rano jadę na usg (9dc), a później dopiero w poniedziałek rano (12dc). Martwię się czy nie za duża przerwa pomiędzy podglądankami...? Ale dr w weekend nie ma, mnie zresztą też nie. W poniedziałek wieczorem miałam zamiar wrócić, ale w takim wypadku nie mam wyjścia i wrócę w niedzielę. Jakoś ten cykl się nie zgrał i mam złe wizje Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: iui luty 22.02.07, 20:16 no i jestem po iui, była na pęknietym pęcherzyku, teraz czekanie i nadzieja, lyrica a kiedy masz zazwyczaj owu, w jakim dniu cyklu, moze poniedziałek to w sam raz, nieraz takie z zaskoczenia sa najlepsze. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: iui luty 22.02.07, 20:43 Ale Ci dobrze A ja jutro rano jadę do dr i zobaczę co wyhodowałam. Czułam się okropnie, więc mam nadzieję, że cykl był owocny w pęcherzyki. Jutro napiszę Zazwyczaj mam owulację 14-15dc, więc w poniedziałek powinno być ok. Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: iui luty 23.02.07, 09:29 A więc są dwa pęcherzyki, po jednym w każdym jajniku Dziś rozmiar około 17mm, dr kazał przyjechać we wtorek rano. Oby dobrze obliczył! Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: iui luty 24.02.07, 08:17 lyrica a będziesz brała pregnyl? Sama IUI to mała chwilka, dr włoży to coś dosyć głęboko i wstrzyknie plemniczki, później jakieś 10 min leżenia pupą do góry (w Novum) i po wszystkim. Zadnego bólu, tym razem tylko poczułam małe użgnięcie. Trzymam mocno kciuki za Was dziewczyny i dajcie znać co i jak po Odpowiedz Link Zgłoś
aska976 Re: IUI luty 23.02.07, 12:12 WITAM.MOJA PIERWSZA IUI NA CYKLU NATURALNYM JUTRO TZN W SOBOTĘ OK 10 RANO.POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś
katarzyna.br Re: czy inseminacja jest bolesna??? 23.02.07, 14:07 Napiszcie o Waszych odczuciach podczas zabiegu. Trochę się boję. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica IUI luty 27.02.07, 19:45 No to ja dołączam też do IUI lutowych. Dziś odbyła się moja pierwsza IUI na cyklu stymulowanym. Oczekujące na testowanie dziewczyny zajrzyjcie do wątku "Oczekujące na testowanie" - tam jest więcej takich jak my Odpowiedz Link Zgłoś
tulcia Re: IUI luty 28.02.07, 12:27 Witajcie, moja inseminacja bedzie jutro. Wczesniej mam punkcje jajnikow, bo wyhodowalam za duzo pecherzykow. Mam nadzieje, ze nie zaszkodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
iii10 Re: IUI luty 02.03.07, 16:44 lyrica i jak po iui, czujesz coś, była na peknietym? Odpowiedz Link Zgłoś
lyrica Re: iii10 02.03.07, 19:38 Witaj Moja była na dwóch niepękniętych pęcherzykach. Póki co odczuwam czasami silne bóle jajników (przy nagłych ruchach). Mam nadzieję, że to nie zwiastuje niepęknięcia pęcherzyków Odpowiedz Link Zgłoś