Dodaj do ulubionych

HSG - Bać się czy nie??

IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 30.04.03, 19:38
Witajcie.
Właśnie do Was dołączyłam smile Byłam dziś u lekarza i po ponad pół roku
leczenia bromergonem (prolaktyna 500 !!!!) i closirbegytem własnie się
dowiedziałam, że następnym krokiem jest badanie drożności jajowodów... Nie
wiem za bardzo na czym to polega, jaki jest przebieg tego badania. Wiem
jedynie, ze na dwa dni ląduje się w szpitalu... Mam alergie na szpital i
panicznie boję się wszystkiego co wiąże się z igłami, operacjami itp, itd...
Na pewno wiele z Was już przeszło to HSG, więc proszę napiszcie! Bać się czy
nie??
Pozdrawiam wszytskich
Angie
Obserwuj wątek
    • Gość: Aśka Re: HSG - Bać się czy nie?? IP: *.sloneczny.pl 30.04.03, 20:09
      Ja w szpitalu na tym badaniu byłam zaledwie kilka godzin. Można przeżyć ale
      bolało jak ch.....
    • Gość: beti Re: HSG - Bać się czy nie?? IP: *.e-wroc.com 01.05.03, 22:06
      Nie bać się.
      Ja to badanie robiłam rok temu, miałam znieczulenie, nic nie bolało, kilka
      godzi po trochę krwawiłam. Najgorsza jest niepewnośc to badanie wiele
      wyjaśnia.
    • Gość: Uluś Re: HSG - Bać się czy nie?? IP: *.Eggs.pl 02.05.03, 12:13
      Nie bac się, ja się bardzo bałam. Ale to nie było warte aż takiego strachu-
      badanie nie jest miłe i bolało mnie tak jak przy mocniejszych bólach
      okresowych, a po badaniu ani nie krwawiłam , ani nie bolało.
      • Gość: eta5 do beti IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 03.05.03, 09:47
        czesc
        tez mam to miec, i jestem z wrocławia, mozesz mi powiedziec gdzie robiłas , u
        kogo? strasznie sie boje i nie wiem czy robic w szpitalu czy moze prywatnie,
        prosze podaj wiecej info
        eta5@gazeta.pl

bede wdzieczna
        • Gość: Beti Re: do beti IP: *.e-wroc.com 03.05.03, 11:57
          Robiłam na Kasę Chorych na Dyrekcyjnej, po skierowanie poszłam prywatnie do
          gin., który pracuje na Dyrekcyjnej - Jarosława Pająka ( ma swój gabinet na
          Energetycznej 8, przyjmuje wtorek, czwartek, piątek od 15, rejestracja od 11
          tel. 361 86 30wink.
    • Gość: aw100 Re: HSG - Bać się czy nie?? IP: 213.199.128.* 07.05.03, 15:05
      nie bac sie. zdecydowanie sie nie bac. ja balam sie jak cholera- byl to moj
      pierwszy pobyt w szpitalu. Badanie polega na wprowadzeniu do twojego ciala
      kontrastu (pozycja ginekologiczna, wziernik i fruuuuu) co wlasciwie nie boli-
      moze byc niekomfortowe moze troche szczypac, sciagac- cos jak przy bardziej
      bolesnym okresie. Potem wykonuje sie zdjecie i juz. trwa to moze 10 minut.
      potem najlepiej jest spokojnie polezec bo moze wystapic krwawienie, co nie
      jest czyms nienaturalnym. Jezeli bolisz sie bolu to wyobraz sobie ze bedzie to
      tak jak przy bolesniejszym okresie ale tylko przez 10 minut. I postaraj sie
      podczas samego zabiegu nie spinac miesni. Wyniki sa prawie od razu- widac na
      nich czy jajowody sa drozne czy tez sa jakies zrosty. Badz dzielna- dla
      dziecka warto.
      • Gość: Angie Re: HSG - Bać się czy nie?? IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 13.05.03, 13:04
        Dziękuje! Bardzo mnie podbudowałaś! A już chciałam zrezygnować. Ja też nigdy w
        życiu nie byłam w szpitalu i chyba to najbardziej mnie przeraża. Na razie
        robimy wyniki nasienia, ale jeśli one będą o.k., to biorą się właśnie za mnie :
        (
        • Gość: aw100 Re: HSG - Bać się czy nie?? IP: 213.199.128.* 13.05.03, 14:18
          Ciesze sie ze podjelas sluszna decyzje. Jak ja bylam w szpitalu i czekalam na
          to badanie to strasznie sie balam i przezywalam. W pokoju byla ze mna
          dziewczyna ktora jak sie okazalo nosila obumarly plód. czekala na zabieg.
          powiedziala mi cos czego nie zapomne do konca zycia- ze warto zrobic wszystko -
          doslownie wszystko zeby moc urodzic dziecko.
          Trzymaj sie cieplo i nic sie nie mart- bedzie dobrze. robisz to dla siebie ale
          przede wszystkim dla twojego dziecka.
    • Gość: isk Re: HSG - Bać się czy nie?? IP: *.mod.tl.pl 13.05.03, 13:34
      Ja też mam to mieć, też boję się panicznie ale w końcu wszyscy jakos
      przezyli........... trzymam kciuki wiem co czujesz

Isk
    • lidek0 Re: HSG - Bać się czy nie?? 13.05.03, 13:40
      Nie bać się. A tak swoja drogą to szkoda, ze lekarz nie zlecił Ci tego
      wcześniej. Poza tym musisz mieć badanie na czystość pochwy i podobno dobrze
      jest sprawdzić czy nie jesteś uczulona na kontrast, którego uzywają bo może
      dojśc do wstrząsu anafilaktycznego. Głowa do góry, szybko o tym zapomnisz

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka