Dodaj do ulubionych

clo a test ciążowy

14.05.07, 23:08
Dziewczyny mam pytanie dotyczace dnia w którym robiłyście test ciążowy po
leczeniu clostilbegydem.W którym dniu cyklu wyszedł wam dodatni?I jeszcze
jedno pytanie jeśli mierzyłyście temperaturę to w którym dniu wam się
podniosła?Pozdrowionka.
Obserwuj wątek
    • miss30 Re: clo a test ciążowy 15.05.07, 07:48
      Nie udało mi się jeszcze zaciążyć po Clo. Test robiłam 10 dni po owu -
      oczywiście test z 1 krechą.
      • alinka761 Re: clo a test ciążowy 15.05.07, 09:43
        Temperatury nigdy nie mierzyłam a dodatni test wyszedł mi w 31dc.
        • miss30 Alinka761 16.05.07, 09:28
          A kiedy u Ciebie była owu i czy przed tym 31 dc robiłaś wcześniej testy i
          dopiero pozytywny wyszedł w 31 dc, czy tylko w 31dc?
          • alinka761 Re: Alinka761 18.05.07, 14:30
            Nie wiem kiedy miałam dokładnie owu bo Usg zrobiłam tylko w 8dc (2 pęcherzyki
            po 13 mm i jeden 15 mm) to był 3 cykl na Clo,u M słabe plemniki i jakoś
            straciłam wiarę w tym cyklu i nie chciało mi się jechać na Usg sprawdzać co
            dalej się dzieje. Testy zawsze robiłam w dniu spodziewanej @ żeby wiedzieć na
            czym stoję,także w 31dc to był pierwszy test i blada kreska,drugi test 32dc a
            kolejny w 34dc - za każdym razem kreseczka była ciemniejsza.Beta w 34dc 537.
    • luna67 Re: clo a test ciążowy 15.05.07, 10:26
      W 10 dniu po owu wyszedl mi test pozytywny (niestety tym stanem nie cieszylam
      sie dlugo = ciaza biochemiczna).
      W drugim dniu po owu (14 dc) mam skok temperatury o ok. 4 stopnie (jest to
      indywidualna sprawa zalezna od dlugosci cyklu).
      • polpotworek Re: clo a test ciążowy 15.05.07, 21:04
        Clo nie ma zadnego znaczenia. Test najelpeij wykonac w terminie @ a
        najwczesniej max 1-2 dni przed ale wtedy moze nie wyjsc. Wczesniej zadko
        zdarzaja sie pozytywne testy niezaleznie od metody stymulacji do owulacji(chyba
        ze podany byl pregnyl).
        • anulka59 Re: clo a test ciążowy 15.05.07, 23:14
          Dzięki za odpowoedzi. Chodzi mi o to że w tym cyklu brałam metformax i clo
          temperatura wskazywała na prawdopodobne owu(spadek i wzrost)no i zastanawiam
          się czy mogę mieć nadzieję i czy w 25dc robić test.
    • ewsien79 Re: clo a test ciążowy 15.05.07, 23:18
      test ciążowy po clo wychodził mi pozytywny jeszcze po 15 dniach od wzięcia
      razem z prognylem
      • ewsien79 Re: clo a test ciążowy 15.05.07, 23:19
        ale to chyba raczej pregnyl powoduje test dodatki, a nie clo, bo to pregnyl
        jest lekiem zawierającym HCG
        • polpotworek Re: clo a test ciążowy 16.05.07, 09:24
          Tak- jeslibralyscie pregnyl to test najwczesniej po 14 dniach. clo nie ma wplyw
          na test.
          Ale nie radze go robic w 25 dniu cyklu. to za wczesnie, lepiej poczekac jeszce
          z 2 dni. smile
    • julia2004 Re: clo a test ciążowy 18.05.07, 09:19
      Dziewczyny,
      ja tez jestem po clo jeszcze mam tydzien do miesiaczki ale nie wytrzymałam i
      zrobiłam test, wyszedł negatywny niestety. Troche boli mnie podbrzusze, jestem
      senna i momentami mnie mdli, wiec dlatego postanowilam już zrobić test. Mam
      nadzieje że są jeszcze jakieś szanse mimo negatywnego testu.
      Brałam clo 2x 1 tabletce, teraz jestem na duphastonie tez 2 x po 1. Co o tym
      myślicie??
      Pozdrawiam
      • miss30 Re: clo a test ciążowy 18.05.07, 09:21
        Chyba za wcześnie ten test, ile jesteś po owu?
        • madziasm Re: clo a test ciążowy 18.05.07, 10:00
          Trzecia stymulacja CLO - udana( coreczka ma prawie 8 miesiecy) 13 dni po podaniu
          Pregnylu test ciazowy ujemny, dodatni 20 dni po podaniu pregnylu- w miedzyczasie
          nie sprawdzalam bo stracilam nadzieje
          • miss30 Re: clo a test ciążowy 18.05.07, 11:43
            Czy brałaś jakiś progesteron, czy jak zrobiłaś 1 test odstawiłaś ten
            progesteron (jeżeli brałaś), czy miałaś jakieś plamienia na początku?
            • julia2004 Re: clo a test ciążowy 18.05.07, 12:06
              7-8 maj lekarz obliczył owulacje, Brałam tylko clo - wczesniej, a teraz od
              niedzieli ten duphaston.Progesteronu nie brałam, żadnych plamień. Wiem, że
              troche wczesnie zrobiłam ten test, ale na nim jest napisane że wykrywa ciążę
              już od 6 dnia od poczęcia!! Jestem pogubiona, nie wiem czy branie tych lekarstw
              moze spowodować, że test nie wykrywa ciąży? Jak myślicie??
          • julia2004 Re: clo a test ciążowy 18.05.07, 12:08
            Gratuluje, miło przeczytać że komus się udało, (szczególnie po clo, bo ja tez
            biore i ciagle mam nadzieje)
            • anulka59 Re: clo a test ciążowy 18.05.07, 13:56
              Dołącxzam się do gratulacji poprzedniczki.Na już w 18dc w jajniku były
              2pęcherzyki który mogłyby ewentualnie pęknąć.Ponownego USG nie robiłam więc
              teraz czekam przez 2tyg i robię test-to najdłuższe 2tyg dla mnie.To zew komuś
              się udało to fajnie.
              • julia2004 Re: clo a test ciążowy 18.05.07, 14:05
                Mnie lekarz nie kazał przychodzić oglądac pęcherzyków, a może powinnam? Na
                razie to pierwsza seria clo jaką biore i moze dlatego.
    • alinka761 julia2004 18.05.07, 14:33
      Na testach jest napisane że wykrywają 6-7 dniowe ciąże ale to nie jest,że od
      momentu poczęcia tylko zagnieżdżenia się zarodka w macicy bo dopiero wtedy
      organizm zaczyna produkcję hcg.Ja mimo wszystko stawiam aby test najwcześniej
      robić w dniu spodziewanej @.
      • julia2004 Re: julia2004 18.05.07, 14:39
        Aha, teraz rozumiem, faktycznie. Jest jeszcze jakaś szansa, może się udało,
        dzięki za informację. Wpisujcie się dziewczyny, które robiłyście test i
        pierwszy był negatywny, a jednak wam się udało. (Może to nie jest dobre forum,
        bo te którym się udało pewnie juz tu nie zaglądająwink. Pozdrawiam serdecznie.
        • alinka761 Re: julia2004 18.05.07, 14:45
          Ja zaglądam od czasu do czasu i jeśli tylko umiem pomóc to coś skrobnęsmile
          • polpotworek Re: julia2004 18.05.07, 23:18
            Julio duphaston nie falszuje testu ale robiony tak wczesnie nic nie wykryje
            nawet jakbys stanela na rzesach. Na mdlosci ciązowe tez za wczesnie. Nie
            sugeruj sie objawami tydzien przed miesiaczką bo to prowadzi tylko do
            frustracji.
            • anulka59 Re: julia2004 19.05.07, 10:08
              Julio też myślę tak jak pólpotworek że to ciut za wcześnie choć po ostanim USG
              u gina sama z niecierpliwością czekam na koniec miesiąza żeby zrobić test albo
              dostać @.Strasznie się czuję bo tak bardzo chciałabym na teście zobaczyć
              2kreseczki a obawiam się że przyjdzie @.Nie mam żadnych jeszcze objawów-czasem
              tylko troszkę brzuch zaboli jak to mam przed @ i tyle.A dziś dopiero 21dzień
              cyklu.Jak to przeczekać?
              • julia2004 Re: julia2004 19.05.07, 23:16
                Z tym testem to faktycznie przesadziłamsmile, jak tak teraz sobie myślę, ale
                człowiek skołowany, niecierpliwy i tak to wygląda, każdy sygnał dawany przez
                organizm budzi nadzieję. Poczekam jeszcze tydzień i zobaczymy. Anulka59 napisz
                jakie masz doswiadczenia z braniem tego clo, który raz bierzesz i jak to u
                Ciebie wygląda? Pozdrawiam i fajnie, że można się podzielić swoim problemem z
                kimś kto jest w podobnej sytuacji.
                • anulka59 Re: julia2004 20.05.07, 00:36
                  Julio to mój pierwszy cykl z clo.Znoszę go fatalnie-wszystkie uboczne skutki
                  mnie dopadły. Mialam USG w 18dc i były 2pęcherzyki ale co dalej to się okaże za
                  2tyg.Jakos nie potrAfię wierzyć ze tak od razu się udało a boję się panicznie
                  rozczarowania.
                  • julia2004 Re: julia2004 20.05.07, 07:33
                    Mój też pierwszy cykl. Pare dni po owulacji bolało mnie podbrzusze, miałam
                    lekkie nudności uczucie rozciągania,zmęczenie, a teraz widzę że to już
                    przechodzi,ale bolą mnie piersi. Miałaś może podobne objawy?
                    • anulka59 Re: julia2004 20.05.07, 09:15
                      Mnie teraz zaczęło pobolewać podbrzusze i mam sporadycznie nudności ale to może
                      być efekt uboczny duphastonu.Nie robie sobie zbyt wielkich nadzieji.
                      • lisek78 Re: julia2004 20.05.07, 18:41
                        Słuchajcie,jestem w tej samej sytuacji co Wy: test najwcześniej dopiero za
                        tydzień (n.25maja w piątek),jestem na clo pierwszy miesiąc,już umieram z
                        niecierpliwości,też nie chcę się za mocno nakręca,ale...coraz mi
                        trudniej.Czasem mi słabo,mam bardzo dużo białego śluzu,a dziś (to nowość!)
                        zauważyła kilka dosłownie ze dwie,trzy plamki brunatno-czerwonej krwi na
                        bieliźnie.Teraz to już zwariowałam.Poradźcie coś,bo zwariuję!
                        Ciągle jestem dobrej myśli...
    • zwasia Re: clo a test ciążowy 20.05.07, 22:30
      anulka59 napisała:

> Dziewczyny mam pytanie dotyczace dnia w którym robiłyście test ciążowy po
      > leczeniu clostilbegydem.W którym dniu cyklu wyszedł wam dodatni?I jeszcze
      > jedno pytanie jeśli mierzyłyście temperaturę to w którym dniu wam się
      > podniosła?Pozdrowionka.
      MAM PYTANIE CO TO ZA LECZENIE CLOSTIEGYDEM.
      • genovefa Re: clo a test ciążowy 20.05.07, 23:23
        zwasia - nie pisz WIELKIMI literami!
        bo to oznacza krzyk!
      • genovefa Re: clo a test ciążowy 20.05.07, 23:24
        A clostilbegyt to lek, ktory wspomaga owulacje, to znaczy poteguje ja, dzieki
        temu lekowi pobudzane sa jajniki i moga one wyprodukowac wiecej niz 1 komorke
        jajowa.
    • julia2004 Re: clo a test ciążowy 20.05.07, 23:39
      Genovefa, nie ważne czy małymi czy dużymi literami, czy z polskimi znakami czy
      bez, my tu czekamy na @, wiesz co to znaczy??? czujesz to???
      • genovefa Re: clo a test ciążowy 20.05.07, 23:56
        bardzo dobrze wiem, co to znaczy czekac na @... czekalam na kazda co miesiac
        przez 4 lata.. 4 lata czekania, starania, stymulacji, monitoringow,
        inseminacji...
        Teraz nosze moj maly skarb pod sercem... i wierze, ze Wam tez sie uda smile
        • anulka59 Re: clo a test ciążowy 21.05.07, 07:07
          Zwasia chcesz to się czepiaj każdego wyrazu w moim teście.Bierzesz leki=to się
          leczysz a Clo to wcale nie byle co tylko świństwo które jak widać niejedna
          dziewczyna tu na tym forum bierze i znosi jego skutki uboczne zeby tylko na
          teście zobaczyć upragnione dwie kreseczki.
          • anulka59 Re: clo a test ciążowy 21.05.07, 07:10
            Genovefo przypuszczam że julii nie chodziło o Twój post tylko zwasi bo też się
            zastanawiam teraz cóż takiego złego w moim poście-widocznie koleżanka z forum
            uważa że problemy z niepłodnością to problemy których się nie leczy ale to co z
            nimi się robi?
            • genovefa Re: clo a test ciążowy 21.05.07, 09:41
              Nie sadze, zeby zwasia miala cos przeciwko kuracji clostilbegytem... ona chyba
              po prostu nie wiedziala, co to jest za lek - wiec jej wytlumaczylam... oraz to,
              ze nie pisze sie na forum wielkimi literami smile
              Zreszta moja ciaza tez jest wynikiem stymulacji clo... ale ktorej stymulacji?
              jednej z wielu... do tego po braniu clo mialam tez dodatkowo podawane jakies
              zastrzyki na podgonienie pecherzykow... a potem pregnyl.. no i inseminacja...
              trzecia z kolei sie powiodla smile
    • julia2004 Re: clo a test ciążowy 24.05.07, 23:00
      Cześć dziewczyny,
      mnie się nie udało tym razem, przyszedł okres, zadzwonię do mojego gienia co
      dalej. Brałam clo 2 x 1, od razu dostałam dużą dawkę, więc nie wiem co dalej,
      mam nadzieję że coś mądrego wymyśli.
      Pozdrawiam serdecznie.
      • anulka59 Re: clo a test ciążowy 25.05.07, 07:31
        Julio przykro mi.Ja mam dziś 27 dc i zrobiłam test nie wytrzymałam.Pewnie za
        wcześnie ale i tak była 1kreska niestety.Pewnie też dostanę @.Mam pytanko jak
        długie cykle macie przy Clo?
        • miss30 Re: clo a test ciążowy 25.05.07, 07:38
          mi się wydłużył cykl o 2 dni (mam 28 dniowe), ale to pewnie za sprawą
          Duphastonu, który brałam, generalnie dziewczyny piszą, że może się wydłużyć.
          • polpotworek Re: clo a test ciążowy 25.05.07, 11:18
            Juz pisalam ze nie ma znaczenia czy bralyscie clo, gonadotropiny czy nic
            (zmienia to jedynie pregnyl). Ciąza moze po tych lekach jak i bez nich wystapic
            lub nie i nie one maja tu znaczenie lecz ciąza. Jesli we krwi nie wytwarza sie
            beta lub jest jej zbyt malo to tezt bedzie negatywny niezaleznie co bralyscie
            by miec owulacje!!!
            Test robi sie najwczesniej 2 dni przed @ ale wtedy nie zawsze potwierdzi ciąze
            jesli ona jest.
            • miss30 Polpotworek 25.05.07, 11:37
              Dziękujemy za odpowiedź, ale koleżanka pyta, czy po Clo może wydłużyć się cykl
              i jak to jest u nas biorących Clo.
              • luna67 Re: Polpotworek 25.05.07, 13:09
                Ja biore CLO za wydluzenie cyklu, z 25 dni wydluzyl mi sie do 29. Jutro ma
                przyjsc @, juz teraz pobolewa mnie brzusio i tempka spadla z 37 na 36,6sad((((((

• anulka59 Re: Polpotworek 25.05.07, 13:48
                  Półpotworku dzięki za odpowiedź nie wiem skąd u Ciebie pewność że Clo nie ma
                  wpływu na długość cyklu?Nie mam owu przy Clo może i była tego tak do końca nie
                  wiem i raczej tak na 100% tego nie będę pewna przy braku ciąży oczywiście.A jak
                  widzisz u dziewczyn cykle się wydłużyły więc chyba nie do końca tak jest jak
                  piszesz ale dzięki za odpowiedź.
                  • polpotworek Re: Polpotworek 25.05.07, 15:12
                    Nie powiedzialm ze nie ma wpywu na dlugosc cyklu ale nie ma wplywu na wynik
                    testu bo o tym decysuje istnienie hcg a nie clo we krwi. Jesli owu byla
                    potwierdzona a tym bardziej przy monitoringu mozna okreslic prawdopodobny
                    termin jej wystąpienia to test wykonany przed 14 dniem od owu moze nie wysjc i
                    nie ma znaczenia czym bylyśmy stymulowane- o tym pisalam.
                    • anulka59 Re: Polpotworek 25.05.07, 15:32
                      Widzisz miałam monitorowany cykl i prawdopodobnie owu była bo w zatoce Duglasa
                      by ło trochepłynu ale były też jeszcze 2pęcherzyki 2,5cm mające(jeden troszkę
                      mniejszy)no i temp też skakała trochę.A to że testy reagują na hcg to ja dobrze
                      wiem.
    • julia2004 Re: clo a test ciążowy 29.05.07, 21:20
      cześć dziewczyny,
      dzwoniłam do mojego gienia, powiedział, że w następnym cyklu clo też powinno
      działać, więc próbuje znowu. Anulka59 co u Ciebie???
      • anulka59 Re: clo a test ciążowy 29.05.07, 21:50
        julia2004 to przynajmniej tyle wiesz.Ja wybieram się do gina w tytm albo na
        początku przyszłego tyg.Wszystko wskazuje na to że @przyjdzie.Dziś mam 31dc i
        tempka spadła do 36,7 było 36,9.Mam przyjść do gina żeby na USG sprawdzić co z
        torbielami na prawym jajniku i wtedy gin zdecyduje o kolejnym clo.
        • julia2004 Re: clo a test ciążowy 30.05.07, 18:27
          Anulka59, mam jeszcze pytanie, bo gin kazał mi mierzyć tmperature zeby wiedziec
          kiedy owulacja. Mozesz napisac kiedy to sie mierzy rano czy wieczorem? Jak duzy
          jest ten skok temperatury? Dzięki za odpowiedź.
          • anulka59 Re: clo a test ciążowy 30.05.07, 19:50
            julia mierzę codziennie rano w pochwie( ale pod pachą też możesz).A jeśli
            chodzi o wzrost to u mnie wygląda to tak że najpierw mam przez kilka dni około
            36.6 potem o 2kreseczki spada (podobno do 12godz po tym spadku jest owu)i znów
            wzrasta.W drugiej połowie cyklu(najczęściej u mnie to są 2tyg) mam około36.9.
    • anulka59 Re: clo a test ciążowy 31.05.07, 08:28
      Dziś znów zrobiłam test(33dc) i się popłakałam.Pozostaje czekać na @ tylko jak
      długo jeszcze na tą @mam czekać?Wiemże jest nas wiele ale ja się chyba poddam-
      wszystkie uboczne skutki leków znoszę miałam nadzieję a tu NIC.
      • julia2004 Re: clo a test ciążowy 31.05.07, 20:51
        Rozumiem Cię, to czekanie jest wykańczające. Nie wiem jak długo się starasz, ja
        od lata zeszłego roku, a na wiosnę w końcu poszłam do lekarza, bo nic nie
        wychodziło i przepisał mi to clo. Poddawać się nie można, może lepiej sobie
        troche odpuścić i nie myśleć o tym tak intensywnie, może nasza psychika też nas
        blokuje. Sporo opinii tu czytałam, że jak dziewczyny sobie trochę odpuściły to
        organizm zareagował. Wiem, że to trudne i każda z nas to przeżywa na swój
        sposób. Ja bede mierzyc temperaturę, postaram się nie myslec za dużo i podejsc
        do tego spokojnie. Pozdrawiam.
    • anulka59 Re: clo a test ciążowy 02.06.07, 10:33
      Wczoraj UsG miałam i mam 2torbiele więc w tym miesiącu nici z brania clo
      (chyba że jeszcze do5dc pękną) a dziś rano @ przyszła.
      • julia2004 Re: clo a test ciążowy 05.06.07, 21:57
        Mam jeszcze pytanie o temperaturę, Jestem w 12 dniu cyklu i mierze ja od 9 dnia
        cyklu. Temperatura spada, nie utrzymuje sie na tym samym poziomie. Poza tym po
        clo miesiaczka bardzo mi sie przedłużyła. Czy to normalne ze temperatura spada?
        Moze owulacja przesunela sie po clo? Nie wiem co o tym mysleć, nie mam
        doświadczenia z badaniem temperatury.
        • anulka59 Re: clo a test ciążowy 05.06.07, 23:04
          Julia opiszę Ci ten cykl z clo-w 8temp spadła w 15znów spadła i to samo w
          18nestety na 34dc cykl si ę skończył i przyszła@ Na USG w 18dc był p[łyn w
          jakiejś tam zatoceDuglasa czy jakoś tam jak to tam gin nazwał więc pęcherzyk
          pękł a jak widzisz ciąży brak.ja przy clo mialam cykle około34dniowe.Pokaż
          wykres ginowi on się zna na tym najlepiej-mój sam się o wykresy upominał bo
          teraz to wystarczy że powiem że był spadek tempki więc nie zawsze chce wykres
          widzieć.
          • julia2004 Re: clo a test ciążowy 19.06.07, 19:57
            Hej Anulka59, co u Ciebie?
            Ja robie ten wykres temperatury i mam jakieś góry i doliny. W 18 dniu
            temperatura zaczeła rosnąc i rosła tak do 23 dnia, ale juz czuje bolesnosc
            piersi i takie znaki nadchodzącej miesiączki wiec pewnie znów nic nie wyszło i
            juz mi sie odechcialo dalszego mierzenia. Wydrukuje ten wykres i zaniose
            gieniowi, zobaczymy co powie. Mysle ze musialabym porobić te wszystkie
            hormonalne badania.
            Pozdrawiam
            • anulka59 Re: clo a test ciążowy 19.06.07, 22:58
              Cześć Julia pocieszę Cię ja w tym cyklu to też na wykresie mam góry doliny.Owu
              pewnie wcale nie było tyle tylko że cały czas pobolewa brzucho tak jak na @.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka