Dodaj do ulubionych

Do dziewczyn po HSG

21.05.07, 17:06
4 dni temu mialam hsg. Samo badanie bylo dla mnie potwornie bolesne, chociaz
okazalo sie ze wszystko jest ok. Jajowody sa drozne. Po badaniu caly czas
mnie boli. Szczegolnie ja siedze za dlugo. Zaczyna mnie cos w srodku bolec.
Lekarz w szpitalu powiedzial ze wszystko jest ok, mam bardzo waska szyjke.
Ale czy was tez bolalo po? Jaka moze byc tego przyczyna...?
Obserwuj wątek
    • gabibuziak Re: Do dziewczyn po HSG 21.05.07, 17:43
      witam, ja miałam tylko problem w dniu HSG straciłam przytomnosc z ból wiec
      chicieli mnie zostawoc w szpitalu ale jak sie poczułam lepiej to w tym samym
      dniu wyszłam na własne rządanie ale generalnie po nic mnie nie bolało ale
      miałam małe plamienia.Przejdz sie do lekarza i spytaj czy normalne ze Cię tak
      boli. pozdrawiam
    • genovefa Re: Do dziewczyn po HSG 21.05.07, 18:51
      Mnie nie bolalo.
      • piechcia76 Re: Do dziewczyn po HSG 21.05.07, 18:55
        witaj, mnie bolało tak sobie, ale okazało się że były małe zrosty, lecz był to
        ból w trakcie badania, a nie po, po natomiast wcale mnie nie bolało tylko
        miałam upłay, które zakonczyły się @.
        Zapytaj więc jeszcze raz tego lekarza, albo może idź na konsultację do innego,
        bo raczej nie powinno 3-4 dni po boleć, tak jak opisujesz. Uważam, że lepiej to
        sprawdzić.
        Pozdrawiamsmile
        • atlanta80 Re: Do dziewczyn po HSG 22.05.07, 18:46
          HEj
          Mnie podczas badania bolało, ale nie po. Miałam tylko przez tydzień plamienie.

"MOŻLIWE POWIKŁANIA PO BADANIU
          Mogą rzadko wystąpić objawy uczulenia na środek cieniujący. Wcześniejsze
          określenie stopnia czystości mikrobiologicznej pochwy poprzez oceną rozmazu
          mikrobiologicznego eliminuje możliwość powikłań w postaci zapalenia przydatków i
          zapalenia otrzewnej."
    • perelka110 Re: Do dziewczyn po HSG 23.05.07, 09:03
      Mnie nie bolało, bo miałam znieczulenie, ogólnie nie było źle, bardzo fajna
      pani dr robiła mi zabieg, po hsg miałam palmienie przez ok. tydzień i
      oczywiście zakaz przytulania przez 4 tygsmile
    • kw363 Re: Do dziewczyn po HSG 23.05.07, 10:23
      Ja mialam hsg 9 maja a nadal odczuwam bol, dokladnie tak jak piszesz po dlugim
      siedzeniu lub wysilku.Przez 3 krwaienie a nastepne 5 palmienie.Niestety u mnie
      oba niedrozne.
    • dosia1974 kłucie w okolicy jajników 23.05.07, 10:34
      Hm... a ja z kolei miałam (i nadal miewam - dwa tygodnie po HSG) ostre kłucie w
      okolicy jajników - tak mniej więcej kilka razy na dzień. Czy to normalnie? Czy
      ktos tak miał?
      • aniaresz Re: kłucie w okolicy jajników 23.05.07, 11:11
        Widzę że każdy ma inaczej. Ja najgorszy ból miałam podczas wpuszczania kontrastu i jak miałam wstrzymać oddech bo robił dr zdjęcie. To było kilka sekund. Całe badanie to bolało jak co miesiąc przy @ dlatego nie było tak źle. Po HSG nie miałam żadnych bóli ani plamień. U mnie jajowody drożne ale prawy jakoś dziwnie pokręcony i to mnie zmartwiło trochę. Teraz mam kolejny cykl po HSG i po @ miałam dziwne pobolewania a teraz w czasie owu już ok. Pozdrawiam.
      • elfi Re: kłucie w okolicy jajników 23.05.07, 17:27
        dosia1974 - ja tez tak mam ;-(. Nie wiem, o co chodzi. Mam nadzieje ze to
        sygnal, ze cos sie udroznilo i juz jest ok. I teraz zajde w ciaze od razu....wink

W kazdym razie, to czy jest wskazane zebym teraz poszla do lekarza? Zadnych
        lekow w tym cyklu nie biore, nie stymuluje. Moze to poczekac do nastepnego
        cyklu? Mam ochote odpoczac 1 miesiac od tych wizyt. Badanie wykazalo ze sa
        drozne, ale z adnotacja zeby sie zglosic do swojego lekarza.

Nie chce czegos przegapic. Mam na mysli taka sytuacje, ze cos sie nie wydarzy,
        a co moge zrobic tylko w cyklu po hsg?
        • aniaresz Re: kłucie w okolicy jajników 23.05.07, 21:56
          perełka. Dziwi mnie ten zakaz przytulania bo mi wszyscy radzili żeby działać nawet zaraz po HSG. Tak zrobiłam ale nie wyszło nam nic. Pozdrawiam.
          • perelka110 Re: kłucie w okolicy jajników 25.05.07, 09:55
            Chodziło o to żeby nie nabawić się żadnej infekcji, jest to niestety zabieg
            inwazyjny, kontrast itd dlatego lepiej poczekaćsmile
        • dosia1974 Re: kłucie w okolicy jajników 24.05.07, 22:14
          Hej elfi smile
          Wiesz co, z tym kłuciem to faktycznie może być tak, że "coś się udrożniło" i
          ten ból to po prostu reakcja ogranizmu na kontrast w otrzewnej, albo w okolicy
          jajników...hm... Bo mi też napisali, że jajowody drożne.
          A z tą adnotacją, że należy się zgłosić do lekarza prowadzącego to jest tak, że
          na blankiecie wypisu ze szpitala tak po prostu piszą (ale może się jeszcze
          dopytaj..). Ja pytałam swojego lekarza, czy mam się zgłosić, ale powiedział, że
          nie.
          Przeczekaj może jeden cykl, a potem do roboty!!! smile)))))))
        • dosia1974 Do elfi :) 25.05.07, 10:40
          Hej elfi smile
          Wiesz co, z tym kłuciem to faktycznie może być tak, że "coś się udrożniło" i
          ten ból to po prostu reakcja ogranizmu na kontrast w otrzewnej, albo w okolicy
          jajników...hm... Bo mi też napisali, że jajowody drożne.
          A z tą adnotacją, że należy się zgłosić do lekarza prowadzącego to jest tak, że
          na blankiecie wypisu ze szpitala tak po prostu piszą (ale może się jeszcze
          dopytaj..). Ja pytałam swojego lekarza, czy mam się zgłosić, ale powiedział, że
          nie.
          Przeczekaj może jeden cykl, a potem do roboty!!! smile)))))))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka