Dodaj do ulubionych

Wrogi śluż a przciwciała

25.05.07, 11:16
Nie miałam robionych badań na wrogi śluz, natomiast robiłam badania z krwi na
przeciwciałą przeciwjajnikowe i przeciwplemnikowe. Są OK. Czy dobre wyniki
świadczą o tym, że również śluz jest OK czy też te badania nie mają ze sobą
nic wspólnego ?
Obserwuj wątek
    • pawlakjo Re: Wrogi śluż a przciwciała 25.05.07, 19:41
      agnesta napisała:

> Nie miałam robionych badań na wrogi śluz, natomiast robiłam badania z krwi na
      > przeciwciałą przeciwjajnikowe i przeciwplemnikowe. Są OK. Czy dobre wyniki
      > świadczą o tym, że również śluz jest OK czy też te badania nie mają ze sobą
      > nic wspólnego ?

Jeśli chodzi o p/przeciwjajnikowe to nie mają one nic wspólnego z wrogim
      śluzem. Natomiast ujemny wynik z krwi na ASA tez nie daje gwarancji,że śluz nie
      jest wrogi.Połowa niemal kobiet a nawet więcej posiada przeciwciała np tylko w
      śluzie a już we krwi nie.Natomiast pozytywny wynik z krwi na ASA jest już
      wyznacznikiem wrogiego śluzu.
    • tekla12 Re: Wrogi śluż a przciwciała 25.05.07, 21:30
      agnesta napisała:

> Nie miałam robionych badań na wrogi śluz, natomiast robiłam badania z krwi na
      > przeciwciałą przeciwjajnikowe i przeciwplemnikowe. Są OK. Czy dobre wyniki
      > świadczą o tym, że również śluz jest OK czy też te badania nie mają ze sobą
      > nic wspólnego ?

Czy badania partnera w kierunku ASA też są ok? Czy masz owulację potwierdzoną
      monitoringiem usg i hormonów?
      • agnesta Re: Wrogi śluż a przciwciała 28.05.07, 11:06
        Partner nie robił tych badań. Mamy córeczkę w wyniku inseminacji. Teraz chcemy
        popróbować naturalnie ale zastanawiam się, czy nie zrobić jeszcze tych badań na
        wrogi śluz. Wskazaniami do IUI były kiepskie paramerty nasienia, ze mną jest OK.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka