Gość: kaja3004 IP: 153.19.112.* 16.06.03, 08:11 Dziewczyny, czy możecie mi napisać, na czym polega test PC? Mam go zrobić między 12. a 14. dniem cyklu. Z góry dziękuję za wyjaśnienie Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
piegoosek Re: test PC? 16.06.03, 10:07 Witaj Kaju, PC test, to test na wrogosc sluzu, jest to badanie bardzo zalecane, gdyz czesto jest przyczyna niemoznosci zajscia w ciaze! jakis czas po stosunku nalezy zglosic sie do lekarza pobierajacego "material" do badania! nie wiem niestety ile czasu "po", nie mielismy robionego tego testu, ze wzgledu na mala ilosc plemniczkow meza! moj lekarz stwierdzil, ze to nie ma sensu i lepiej od razu inseminacja, ktora eliminuje problem wrogiego sluzu! pozdrawiam piegoosek p.s. czy to ta sama Kaja od dra Cieplucha?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja3004 Re: test PC? IP: 153.19.112.* 16.06.03, 10:49 Cześć! Tak to ja. W piątek byłam na drugiej wizycie u dra Ciepłucha. Dostałam okres, więc ciąża wykluczona. Doktor dał mi skierowanie na test PC do szpitala i zalecił zbadanie nasienia przez męża. Test PC muszę zrobić w przyszłym tygodniu, za godzinę mam dzwonić do szpitala i wszystkiego się dowiem (tzn. kiedy, ile "po" itd.) Pozdrowionka, Kaja Odpowiedz Link Zgłoś
piegoosek Re: test PC? 16.06.03, 11:09 czesc, zrobcie najpierw wyniki nasienia meza, moze tak jak w naszym przypadku okazac sie, ze PCtest nie ma sensu (czego oczywiscie nie zycze ), bo tak czy siak niewiele plemniczkow daje sobie rade w dalszej drodze!! wyobraz sobie, mnie dr Ciepluch nie nie kierowal na PCtest! hmmm... pozdrawiam piegoosek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaja3004 Re: test PC? IP: 153.19.112.* 16.06.03, 13:31 Mój mąż ma to badanie w środę. Nie wiem, kiedy dostanie wyniki. W każdym razie dam Ci znać. Mam nadzieję, że jego plemniczki są silne)) Odpowiedz Link Zgłoś