Dodaj do ulubionych

Czemu nam sie nie udaje?? :(((

01.07.07, 19:18
Mialam podejrzenie problemu z progesteronem, poniewaz wystepują u mnie
plamienia przed okresem, ale wszystko wyszlo ok. Mam troche podwyzszona
prolaktynę - 24,22ng/ml, dlatego biore Bromergon - 1/2 tabl dziennie. Staramy
sie drugi cykl i nic z tego. Dodam, ze biore Oeparol na poprawe śluzu i
robilam testy owulacyje - wyszly dwie kreski. Pomóżcie... co mam myslec?

Obserwuj wątek
    • agnieszka.krak Re: Czemu nam sie nie udaje?? :((( 01.07.07, 19:27
      sorry dziewczyno, ale drugi cykl?????no faktycznie najwyższy czas na wizyte w
      klinice niepłodnosci. Miej trochę pokory wobec zycia i taktu wobec piszących
      tutaj, wiekszość stara sie przynjamniej ok 2-3 lat, a są co duzo, duzo więcej.
      Nie chcę byc złosliwa, ani zgryźliwa, ale rozbrajasz, naprawdę. Mimo to zyczę
      Ci powodzenia i cierpliwości.
    • edytka45 Re: Czemu nam sie nie udaje?? :((( 01.07.07, 19:28
      Niektóre z nas starają się latami i walczą o ciąże a Ty dopiero 2 cykl?? Byłaś
      chyba u lekarza skoro wiesz jakie masz problemy więc nie przejmuj się i próbuj
      dalej wink)) Z każdym miesiącem wzrastają szanse na ciąże, w pierwszych próbach
      zachodzenia szanse szacuje sie tylko na ok. kilkanaście procent dopiero z
      miesiąca na miesiąc szanse rosną - oczywiście jak zdrowie jest ok i nie ma
      innych przyczyn. Proszę Cię podejdź do tego ze spokojem bo możesz mieć w końcu
      blokadę psychiczną mimo dobrego stanu zdrowia i to dopiero problem!
      • aniaresz Re: Czemu nam sie nie udaje?? :((( 01.07.07, 22:22
        Popieram koleżanki z góry! Ja ponad 3 lata się staram a pierwsze pół roku to był spontan. Chyba że masz bliżej do 40-ki to rozumiem. Pozdrawiam!!!!!!!!!!!
    • manti75 Re: Czemu nam sie nie udaje?? :((( 01.07.07, 23:45
      ale jestescie wredne....jakie to ma znaczenie 2 czy 22 cykl?? takie samo
      pragnienie i takie samo oczekiwanie ...
      • agnieszka.krak Re: Czemu nam sie nie udaje?? :((( 02.07.07, 05:33
        wredne???i nie ma znaczenia??? chyba jednak ma, inaczej czułam sie czekając w
        drugim cyklu na efekt ( wciaz pamietam) a zupełnie inaczej taraz chyba w 52 lub
        cos koło tego. I nie opowiadaj ze takie samo...
      • 56at Re: Czemu nam sie nie udaje?? :((( 02.07.07, 05:56
        manti75 napisała:

> ale jestescie wredne....jakie to ma znaczenie 2 czy 22 cykl?? takie samo
        > pragnienie i takie samo oczekiwanie ...

Kolezanka manti wraz z kolezanką oczekującą mocno taktowne oj oj oj .

Oczekiwanie inne ,ja inaczej czekałam po 12 miesiącach ,inaczej po 12 latach.
        O drugim cyklu nie chce mi sie pisac .
        • remka1 Ewela221 02.07.07, 07:16
          Nie masz się czym martwić jeśli to dopiero drugi cykl starań. Większości par
          potrzeba na to więcej czasu. Nieliczny procent zachodzi zaraz po rozpoczęciu
          starań, trochę więcej potrzebuje na to ok. 7 miesięcy/ 7 cykli a jeszcze inni
          ok. roku czyli 12 cykli. O ile nie uda się zajść w ciążę do roku czasu
          intensywnych starań, o tyle można zacząć się martwić. I nie myśl tak,że jak już
          chcesz być w ciąży to odrazu będziesz. Trzeba na to trochę poczekać. Życzę
          powodzenia i przede wszystkim cierpliwości.
    • tymonka30 Re: Czemu nam sie nie udaje?? :((( 02.07.07, 09:29
      Nie z każdego cyklu owulacyjnego ciąża.
      • manti75 Re: Czemu nam sie nie udaje?? :((( 03.07.07, 15:44
        i to jest super odpowiedz!

ale wracajac do wredoty smile)
        czy nie myslicie ze nei tego sie spodziewala , nie takiej odpowiedzi? prawie
        na nia nakrzyczalyscie ze juz sie martwi . czy nie jest tak ze wlasnei te
        pierwsze miesiace po decyzji sa takie najbardziej wyczekane ? a potem dopiero
        zlewka ....leki badanie klinika leki badanie klinika i nastepne leki
        badanie ....inna klinika ..
        i szczerze mowiac ja kolezanke bardzo mocno popieram ...na takim czekaniu to
        sie tylko czas marnuje.
        • sun32 Re: Czemu nam sie nie udaje?? :((( 03.07.07, 16:17
          manti75 napisała:

czy nie jest tak ze wlasnei te
          > pierwsze miesiace po decyzji sa takie najbardziej wyczekane ?

Zapewniam Cię że nie jest tak.
    • korlewna Re: Czemu nam sie nie udaje?? :((( 04.07.07, 13:38
      Bez sensu jest powyższa rozmowa....
      na pewno dziewczyna czeka na ciażę, tak jak pozostałe kobitki. Jak dla mnie
      jest tylko jedna, jedyna sprawa.... 2 miesiące starań nie kwalifikują do tego,
      żeby rozstrzygac tę kwestie na forum "nieplodnośc"... po pierwsze ze zwykłego
      szacunku dla stałych bywalców tego podforum, a po drugie dlatego, że to nie ta
      tematyka.
      Ewela.... na ogoł, będąć zupełnie zdrową, na ciążę trzeba chwilkę poczkać. To
      nie jest tak, ze od pierwszego, czy drugiego razu.... Nie denerwuj sie i róbcie
      swoje. I proponuję Ci, żebys w tej sprawie zwracała sie do dziwczyn na innych
      forach, tutaj przesiadują dziewczyny , ktore nie zrozumieją Ciebie (bo maja za
      soba długie miesiące , czy lata), ale Ty też nie zrozumiesz ICH.
      Ewela życze Ci powodzenia w 3 cyklu starań.
      Tu taj nie ma nikogo, kto rządzi???????????????????/wrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka