Dodaj do ulubionych

wyniki męża

14.07.07, 22:32
Dziewczyny co sądzicie o tych wynikach:
Objętość: 4,5mL
CZas upłynnienia: 10min
pH: 8,0
Barwa: szara
Gęstość plemników: 55mln/mL
Plemniki o prawidłowej morfologii: 15%
Plemniki martwe: 5%

RUCHLIWOŚĆ
Typ A: 15%
Typ B: 15%
Typ C: 40%
Typ D: 30%
Leukocyty 2-4
Aglutynacja (-)
Dodam że ja mam PCO i hiperprolaktynemię.Po dwóch miesiącach bromergonu
prolaktyna spadła mi i mam w normie(dalej biorę bromergon).Byłam dwa cykle na
Clo ale nie udało się.teraz cykle po obniżeniu prolaktyny wróciły do normy.
Niestety najgorsze jest czekanie.Moje mysli nie pozwalają mi normalnie
funkcjonować.Mam totalny kryzys psychiczny i nie wiem jak sobie radzić(mąż ma
kijową pracę:dwa tygodnie w domu dwa poza domem-co powoduje że mi ciężej)
Dzięi za wszelkie porady.
Obserwuj wątek
    • audrey2 Re: wyniki męża 14.07.07, 23:06
      Witaj baby, niestety nie pomogę Ci w interperetacji wyników, bo kompltenie nic
      o tym nie wiem. Ale ilekroć Twój post pojawia się na forum, od razu mam ochotę
      odpisaćwink Chyba mniej więcej w tym samym czsei tutaj trafiłyśmy i pewnie stąd
      to moje zainteresowanie...
      Powiedz mi, na jakiej podstawie dostalaś Clo? Lekarz coś zauważył? Mam podobne
      do Twoich problemy, tzn. PCO i podwyzszoną PRL, też jem bromek, więc moze tez
      wkrótce dostanę Clo. No i mój mąż też bywa często poza domemwink
      Ech, tak chcialam pogadać. Tez czasami dopadają mnie myśli, ze tyle jeszcze
      przede mną. Że nie wiem i co ważniejsze nie doswiadczyąłm jeszcze połowy z
      tego,co dziewczyny na forum. No i przede wszystkim, że nie wiadomo, kiedy sie
      uda.
      Jeśli mialabyś ochotę sie odezwać, to bedzie mi miłowink
      Acha, zaczęłam mierzyć temperaturę, oglądać śluz i jeść oeparol. MOze to
      troszkę pomoze...

pozdrawiam serdecznie i 3maj sie
      • mjulka Re: wyniki męża 15.07.07, 09:13
        hej, nie ma tragedii z tym wynikiem, aczkolwiek mogłoby byc lepiejsmile
        wrzucam link z normami, zapoznaj sie z nim samasmile:
        nieplodnosc.info/nr_badanie_nasienia.html
      • baby1982 Re: Audrey 15.07.07, 10:17
        Witaj.
        Dzięki za wszystkie słowa.
        Ja też śledzę dokonania dziewczyn i naprawdę podziwiam.Sama jestem w szoku co
        jeszcze może mnie czekać.
        PCO mam stwierdzone od 2 lat-najpierw nieudane leczenie antykoncepcyjnymi.Więc
        zmieniłam lekarza bo juz nie chciałam się truć.CLO dostałam ponieważ miałam
        cykle nawet co 100 dni albo bez tabletek na wywołanie w ogóle nie dostawałam
        okresu.Najpierw brałam od 2 do 6 dc 1 tabletkę.Ale nie zareagowałam na tą dawkę
        bo pęcherzyk był tylko jeden i to 10mm.Zwiększył mi lekarz dawkę do 2 tab.No i
        zbadał prolaktynę która była pięiokrotnie zawyżona.Dostałam bromek i
        skierowanie na tomografie(na szczęście nie ma gruczolaka).Byłam tydzień temu na
        kontroli,cykle mam teraz co 32 dni więc to już sukces.No i miałam piękny
        pęcherzyk i ciałko żółte-czyli owulacja teżś była.Co z tego jak około 15-16dc
        mojego męża nie było.I tak to wygląda u mnie.Wszystko zaczęło wracać do normy
        po dwóch miesiącach na bromergonie.Ale jeszcze nie spełniło się moje
        marzenie.Myślałam że zrobię niespodziankę mężowi na 2 rocznicę ślubu no ale
        niestety.Choć może w tym cyklu.Dziś mam 6dc i według obliczeń mój mąż powinien
        być w domku za te 10dni-chyba że go wezwą na akcję(pracuje na wiertni).
        Jeżeli i w tym cyklu się nie uda to pojedziemy do androloga na test penetracji
        (wcześniej nie mogłam bo nie było owulki).Narazie jem te wszystkie leki a mój
        mężuś tylko witaminki.
        Pozdrawiam Cię gorąco.
        • audrey2 Re: Audrey 15.07.07, 11:07
          Aniu kochana, to wyglada na to, że jest duża poprawa-masz owu, dziewczyna przed
          chwilą napisala, że wyniki męża też ok. Byc moze więc jedyne, czego Ci brakuje,
          to porządnego przytulania w terminiewinkTrudno to porównywać z problelmami
          medycznymi, ale co tu kryć-bez męża nic nie zdzialasz. Zobaczysz, wktótce sie
          uda.
          Widzę też, że porządnie sie za to zabrałaś. Ja mam pierwsza wizyte u zwyklego
          gina dopiero za tydzien (ale juz przezywam, czekam juz miesiac). Zanim mnie
          odesle do kliniki leczenia niepłodności, pewnie zajmie kilka kolejnych
          tygodni.Niestety, z g..., które mamy trzeba sie nauczyc cierpliwości. W
          przeciwnym razie będą doły.
          3mam kciuki, żeby małżonka nie brali na akcje(nie moze chłopak powiedziec, ze
          on ma do przeprowadzenia super poważna akcje w domu?? noż kurcze!wink)
          pozdrawiam
    • mbw78 Re: wyniki męża 15.07.07, 12:29
      Ekspertem nie jestem ale z tego co wiem to ten wynik nie jest niestety zbyt
      dokładny. Nie jest podana ilość prawidłowej budowy plemników i plemników z
      defektami (główka, witka)tym bardziej, że podano tylko 15% prawidłowej
      morfologii, czyli pozostałym 85% coś dolega, dobre jest to, że jest mało
      martwych plemników ale nie podano z pozostałych 95% jaka ilość jest prawidłowej
      budowy czyli zdolna do zapłodnienia, słaba jest ruchliwość Ai B a to ona jest
      tu najważneijsza.
      Proponuję żebyś tak jak większość z nas na tym forum zaaplikowała mężowi
      Salfazin 1xdziennie, kwas foliowy 1xdziennie i macę, niektóre dziewczyny
      zamiast Salfazinu (tańszy i lepszy) dają Androvit albo Promen, do tego wit. C,
      parametry nasienia sprawdza się nie częściej niż co 3-4 miesiące bo tyle czasu
      potzrebuja plemniki na regenerację.
      • baby1982 Re: wyniki męża 15.07.07, 18:50
        Dzięki dziewczęta.
        Mężuś bierze androvit i Folik.Te badania są z maja więć nie wiemy jak jest
        teraz.Ja próbuję ostatni cykl na CLO(to już trzeci).Mój ginekolog radzi
        odpocząć ze trzy miesiące.
        AUDREY:za kilka dni jadę z mężem na urlop-nasze polskie morze.Więc może klimat
        i zmiana otoczenia dobrze nam zrobią.Namówiłam go że jak dostanie telefon to ma
        odmówić wyjazdu.Jak tego nie zrobi to uduszę.Potem zobaczymy co dalej.Jak się
        nie uda to pewnie zrobię ten test na wrogość śluzu.czas pokaże.Będę
        sięodzywać.Trzymam kciuki za wszystkie dziewczyny.Za ciebie także bo mamy
        podobne problemy.Buziaki.Pozdrawiam
        ANIA
      • baby1982 Re: wyniki męża 15.07.07, 18:51
        Co do opisu tych wyników to faktycznie nie są dokładne ale takie otrzymalismy
        od androloga.No i wskazanie do testu penetracji ale dopiero jak mi wróci
        owulka.czyli jak w tym cyklu się nie uda to wizyta w Poznaniu ok.20
        sierpnia.Pozdrawiam
    • katarzyna.br Re: wyniki męża 16.07.07, 07:31
      Słaba morfologia plemników - 85% plemników o nieprawidłowej budowie to słaby
      wynik. A najgorsze jest to że morfologię trudno poprawić.Mój mąż ma podobne
      wyniki - no i niestety po jednej nieudanej inseminacji lekarz powiedział że
      tylko in vitro.
      • baby1982 Re: wyniki męża 16.07.07, 09:14
        Nam androlog kazał zrobić test penetracji(jeszcze nie robiłam), a mój ginekolog
        że mamy 65% szans na naturalne zajście w ciążę.Poprostu jedna wielka
        kicha.Odechciewa mi sie wszystkiego.Trzymajcie się dziewczyny-chociaż WY.Mi już
        jest strasznie ciężko.
        • katarzyna.br Re: wyniki męża 16.07.07, 10:06
          Ciekawe jak on ten procent obliczył????????????? Bo uznaje się dla pary
          całkowicie zdrowej, bez zadnych problemów (z nasieniem w granicach normy)
          szansa na naturalne zajście w ciąże w jednym cyklu wynosi 20- 30%.
          • baby1982 Re: wyniki męża 16.07.07, 15:16
            No właśnie dlatego mu nie dowierzałam.Najpierw mówił że nie mamy szans na
            naturalną ciążę(jak widział moje wyniki)a potem nagle te procenty.Teraz od nowa
            do androloga ale to w sierpniu i zobaczymy co będzie.Pozdrawiam Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka