Dodaj do ulubionych

INVICTA W TRÓJMIEŚCIE

IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 24.06.03, 18:50
Jakie macie opinie o INVIKCIE z Gdańska, o lekarzach, cenach i
profesjonaliżmie.
Obserwuj wątek
    • piegoosek Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 24.06.03, 19:47
      osobiscie jestem BAAARDZO zadowolona!! polecam!! pierwszy raz spotkalam sie z
      profesjonalnym podejsciem lekarzy!!
      jesli masz pytania pisz na priva!!
      pozdrawiam
      piegoosek
      • Gość: Sandra Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 24.06.03, 20:48
        Ok, tylko dr. Wydry nie polecam, zbywa byle czym i jest nieszczery.
    • iwwo Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 25.06.03, 10:12
      Ja też polecam. Profesjonaliści. Może trochę denerwować tłok i obsówy w
      przyjmowaniu pacjentów, ale to raczej wynik popularności i niewyrabiania się w
      czasie zalatanych lekarzy.
      • piegoosek Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 25.06.03, 10:23
        mozna wytrzymac ten scisk, trzeba sie tylko umawiac po
        poludniu, najlepiej ok. 19-tej! smile
        a poza tym beda sie przenosic, wiec bedzie wiecej miejsca!!
        pozdrawiam
        piegoosek
    • evy Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 25.06.03, 11:59
      Dziewczyny powiedźcie czy trafiłyście do Invicty od razu jak pojawiły się
      problemy z bejbikiem, czy też dopiero po kilku nieudanych próbach?
      Ja na razie leczę się u swojego lekarza, tylko mąż się tam bada (z polecenia
      mojego lekarza) i tak szczerze mówiąc nie wiem co robić, czy jeszcze trochę
      poczekać na efekty leczenia mojego lekarza czy już iść do Invicty?

A gdzie i kiedy ma się przenieść Invicta?

pozdrówki dla wszystkich
      evy

• iwwo Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 25.06.03, 12:46
        Ja trafiłam od razu, bo po odstawieniu tabletek antykoncepcyjnych (i po co te
        tabl.?) okazało się, że nie mam w ogóle okresu i postanowiłam iść z tym do
        specjalisty. Wiec trafilam nie tyle do Invicta, co do odpowiedniego lekarza,
        który tam pracuje. A potem sie okazało, że będą też problemy z zajsciem w
        ciążę, no i zostałam. Jestem bardzo zadowolona i przede wszystkim mam poczucie,
        że jestem pod fachową opieką.
        Możesz tam przyjść kiedy chcesz-to prywatna klinika, choć przyjmują i na kasę
        chorych.
        A długo się już leczycie? Masz zaufanie do swojego lekarza? Może nie warto
        jeszcze zmieniać, jesli wszystko wydaje sie być ok i nie leczysz się juz zbyt
        długo bez skutku? Hmmyy.. to tak trudno powiedzieć, ale jestem prrzekonana, że
        w Invicta jest maksymalnie fachowo - przynajmniej Ci lekarze których znam.
        Zastanów się. Pozdrawiam!
        • evy Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 25.06.03, 13:59

Dzięki iwwo za informacje.
          O bejbika staramy się od ponad pół roku. Teraz zaczynam trzeci cykl stymulacji
          i się tak zastanawiam ile razy tak można się stymulować. Zamierzam o tym
          porozmawiać ze swoim lekarzem przy najbliższej wizycie.
          Lekarza lubię, cenię i uważam że jest dobry w tym co robi. Zresztą gdy okazło
          się że nie możemy normalnie zajść, od razu wspomniał o Invickie (jak
          wspominałam tam wysłał mojego męża na badania nasienia jak i na wizyty u
          androloga).
          Sama nie wiem co robić, bo z jednej strony chciałoby się już, a z drugiej to
          dopiero (?) trzecia stymulacja...

a Wy jak długo się staracie??

no i powodzenia:o)
          • iwwo Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 25.06.03, 15:09
            Staramy się dopiero 3m-ce. Od początku miałam zalecenie, że jak bedę chciała
            maleństwo to mam sie zgłosic do lekarza. (a mi się zdawało, że jak się zgłoszę
            to hop siup i juz jestem w ciąży!). Pierwszy cykl-tylko stymulacja i dr doszedł
            do wniosku, że tak to nici i.. juz jestem po dwóch inseminacjach i nic. ) :
            Jeszcze jedna i zaczynam powoli mysleć o invitro (nawet sie już z ceną
            oswoiłam). Ponoć jestem jakis dziwny przypadek (pewnie jak my wszystkie).
            Yh!
            Ale ( : !!
            • evy Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 25.06.03, 15:37
              Ja też myślałam, że może nie w pierwszym cyklu ale w drugim to już się nam uda,
              no ostatecznie w trzecim...a tu proszę lekcja cierpliwości (którą notabene
              posiadam w ilościach śladowych;o)
              To trzymam kciuki aby trzecia insem. się udała.

A tak z ciekawości - ile kosztuje in vitro?? Słyszałam tak rozbieżne ceny, że
              już nie wiem w co wierzyć

powodzenia
              p.s. dziwne przypadki mają fantastyczne bejbiki, tak mówią....:o))

• piegoosek Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 25.06.03, 15:46
            to i ja sie wtrace smile)
            w Invikcie leczymy sie, tzn. uczeszczamy tam (bo to nawet nie jest jeszcze
            leczenie, na razie monitoring, badanie nasienia i meza, jedna nieudana
            inseminacja) od maja, czyli zaledwie od miesiaca, aktualnie trwa moj drugi
            monitorowany cykl, pod okiem doktora Łukaszuka! my trafilismy tam z polecenia
            mojej klientki smile) tak bardzo zachwala, ze nie zwlekalam dluzej choc maz
            rowniez byl u dra Łukaszuka wczesniej na badaniu andrologicznym, i dr polecal,
            zeby przyjsc razem z zona! i tak tez sie stalo!
            my leczymy sie od marca/kwietnia zeszlego roku, czyli juz ponad roczek!
            najpierw byla stymulacja, potem jak nic nie wyszlo, badanie meza (choc uwazam,
            ze powinno byc najpierw), potem hormonki dla meza, ktore pogorszyly znacznie
            parametry! po tym jak lekarz stwierdzil, ze nalezy u mnie zrobic laparoskopie,
            stwierdzilam, ze koniec! szukamy specjalisty i mysle, ze trafilismy na takiego!
            jestem bardzo zadowlona ze zmiany decyzji, choc mojego poprzedniego lekarza nie
            uwazam, za zlego! po prostu kazdy lekarz (i nie tylko) ma swoja dzialke, w
            ktorej sie specjalizuje!
            pozdrawiam Was dziewczyny cieplo!!
            piegoosek
            • evy Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 25.06.03, 17:08

piegoosku, wszędzie Cię pełno:o)) ale to fajnie!!

trochę mnie zmartwiłaś tym, że hormony pogorszyły zamiast polepszyć wyniki u
              męża:o(
              a teraz też coś bierze? Bo my czekamy na wyniki badania (drugiego, bo coś w
              tym pierwszym było nie tak) no i się zastanawima jak będzie z tym ewentualnym
              leczeniem.
              • piegoosek Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 25.06.03, 17:16
                wszedzie mnie pelno smile)
                mam nadzieje, ze nasze doswiadczenia pomoga innym...
                a co do leczenia faceta... to obawiam sie, ze niestety...
                czesto sie zdarza, ze niestety nic tym naszym panom nie
                pomaga...
                a sprawdzal zylaki itepe??
                caluski
                piegoosek
                • evy Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 26.06.03, 08:30
                  piegoosek napisała:

> wszedzie mnie pelno smile)
                  > mam nadzieje, ze nasze doswiadczenia pomoga innym...
                  > a co do leczenia faceta... to obawiam sie, ze niestety...
                  > czesto sie zdarza, ze niestety nic tym naszym panom nie
                  > pomaga...
                  > a sprawdzal zylaki itepe??
                  > caluski
                  > piegoosek

Jasne że doświadczenia innych pomagają (choć niestety wiele rzeczy trzeba
                  samemu przejść). Zresztą dlatego ostatnio tak buszuję po internecie.
                  No i właśnie możesz coś więcej napisać na temat badań facetów? Myśmy na razie
                  badali tylko nasienie, a jak tu coś będzie nie tak to dalej pod lupe idą
                  hormonki. Na temat sprawdzania żylakówa, a szczególnie itepe;o) niewiele wiem...

do miłego
                  evy
                  • piegoosek Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 26.06.03, 09:30
                    hej,
                    moj mezytek mial tak: badanie nasienia, wyszlo slabe,
                    wiec hormonki i skierowanie do urologa i androloga,
                    ktorzy ewentualnie moga wykluczyc ewentualne zylaki, robi
                    sie tez usg facetowi, ale moj nie mial, wiec nie wiem jak
                    to wyglada!
                    jezeli masz troche czasu mozesz poczytac na forum
                    bociana, jest tam mnoostwo pytan i jeszcze wiecej
                    odpiwedzi na nurtujace nas pytania!! polecam!! smile)
                    www.nasz-bocian.pl/modules.php?name=Forums&file=viewforum&f=26pozdrawiam
                    piegoosek
                    • evy Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 26.06.03, 11:32
                      dzięki piegoosku
                      poczytam, choć ilość postów wskazuje że spędzę tam ze trzy noce;o)
                      papa
                      • iwwo Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 26.06.03, 12:30
                        In Vitro kosztuje w Invicta ok. 7 tys. - razem z wizytami i lekami. Wydaje mi
                        się, że 6 700, ale moze coś pomyliła (mam nadzieję, że to nie było 7 600)-
                        pytałam sie juz jakis czas temu... i zapamiętałam, że ok 7 tys.
                        • evy Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 26.06.03, 12:43
                          dzięki iwwo
                          Twoja wersja cenowa jest z tych bardziej optymistycznych o których
                          słyszałam:o), aczkolwiek to już jest trochę kasy...
                          ale to nic:o))
                          powodzenia
                          • Gość: marika Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE IP: *.gdynia.cvx.ppp.tpnet.pl 26.06.03, 19:48
                            Czy uwazacie, ze jezeli lecze sie na kase chorych(ze skierowaniem) w Invikcie
                            to opieka prowadzacego Gniadka lub Piatkowskiego jest gorsza? Czy warto sie w
                            to bawic, czy lepiej pojsc prywatnie?
                            • piegoosek Re: INVICTA W TRÓJMIEŚCIE 27.06.03, 00:14
                              dlaczego mialaby byc gorsza?? czy masz jakies obiekcje??

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka