zxcvb503 29.07.07, 09:40 jestem w piątym tygodniu ciąży po in vitro i czy mogę już farbować włosy czy to zaszkodzi dzidzi ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
justysia111 Re: farbowanie włosów 29.07.07, 09:47 Ponoć farby nie przenikają głębiej niż w skórę. Ale ja na Twoim miejscu darowałabym sobie farbowanie w pierwszym trymestrze. Wiadomo, że to cięzki czas dla ciąży, najbardziej zagrożony. Poczekaj trochę. Ja farbowałam przed samym porodem.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
dot78 Re: farbowanie włosów 29.07.07, 09:59 Hej. Ja jestem w 24tc.Po ICSI, farbowałam włosy w 7tc, ale tylko szamponem koloryzującym. W tym tygodniu również będę farbować, też szamponem - bez amoniaku.Gratulacje dzidziusia Odpowiedz Link Zgłoś
mezatkaap Re: farbowanie włosów 29.07.07, 10:41 lubię posty o farbie Absolutnie nie zaszkodzi dziecku; ewentualnie Twoim włosom, pod wpływem hormonów kolor może wyjść nie taki... proponuję użyć droższej farby, lepszej jakości; maluję od początku ciąży, żadnych skutków ubocznych Odpowiedz Link Zgłoś
malesa.m Re: farbowanie włosów 29.07.07, 12:30 Witam! Ja nawet spytałam o to prof.Radwana,który prowadził moją ciąże (również wynik IVF)ponieważ po tylu przejściach nie chciałam zrobic czegoś co zaszkodziło by moim dzieciom.Profesor nawet zdziwił się że o to pytam i oczywiście odpowiedział,że nie ma przeciwwskazań.Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
katja15 Re: farbowanie włosów 29.07.07, 15:23 U mnie dzis 8tc (i 1 dzien) i zamierzam wybrac sie do fryzjera zrobic psemka.. Odpowiedz Link Zgłoś
perelka110 Re: farbowanie włosów 30.07.07, 08:31 Ja nie farbowałam włosów w I trymestrze, wolałam odczekać, na pasemka wybrałam się dopiero 5 mcu, ale to zależy od indywidualnego podejścia Odpowiedz Link Zgłoś