Dodaj do ulubionych

jak HSG robi dr Slopień?

30.07.07, 12:50
Witajcie
Kończy mi się plamienie - w środę mam jechać do Słopienia - ma mi zrobić
biocenozę pochwy i ocenę jajeczkowania(nie wiem po co ocena jajeczkowania do
HSG?!!!)
A potem -mam nadzieję ,że w tym cyklu, ma mi zrobić HSG - bardzo się boję.
Proszę powiedzcie mi czy którejś z Was robił to badanie dr Słopień? Czy jest
on dobry w tym zakładfaniu oprzyrządowania do badania? Bardzo się boję,
proszę napiszcie.
Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • eszforcik Re: jak HSG robi dr Slopień? 30.07.07, 12:55
      W tym cyklu masz mieć robione HSG? Przecież HSG robi się w pierwszej fazie
      cyklu, tak do 10 dc.
    • citri Re: jak HSG robi dr Slopień? 30.07.07, 13:23
      HSG robi się do 10dc, jednak słyszałam że różnie to wygląda w praktyce. Co do
      dr to on napewno nie będzie robił tego badania bo nie ma uprawnień (to info z
      maja) nie sądzę by cos w tej kwesti się zmieniło. Badanie u różnych osób różnie
      bolesne wiec nie stresuj sie na zapas.
    • biba35 Re: jak HSG robi dr Slopień? 30.07.07, 17:58
      Nieprawda że HSG robi się tylko do 10 dc. Faktycznie HSG najczęściej wykonuje
      się w I fazie cyklu bo jest wtedy jest pewność, że kobieta nie jest w ciąży.
      Ale nie ma przeciwskazań do tego żeby zrobić to badanie później.
      Nieprawda, że Słopień "nie ma do tego uprawnień" - badanie HSG może wykonać
      każdy lekarz który ma specjalizację z zakresu gin - poł.
      Słopień nie tylko że ma II stopień specjalizacji z gin-poł ale ma również
      doświadczenie w "zakładaniu instrumentów".
      HSG pewnie będziesz miała wykonywane w szpitalu na Polnej. Na oddziale
      Endokrynologii, na którym pracuje Słopień są bardzo dobre warunki. Będziesz
      tam przebywać 1 dzień - wieczorem Cię wypuszczą. Na Polnej standardowo do HSG
      podają Dolargan więc badanie nie będzie specjalnie bolesne.
      Jolitka nie bój się bo nie ma czego.
      • jolitka33 Re: jak HSG robi dr Slopień? 30.07.07, 21:47
        Dzieki biba35 za pocieszenie. Będę miała to badanie po raz pierwszy.
        W środę tj 8 dc jadę na wizytę do Słopienia, mam mieć robioną jeszcze biocenozę
        pochwy. Gin powiedział mi ,że do ok 14 dc robi się to badanie.Zrobiłam już OB.
        Po wizycie napiszę ,kiedy termin - mam nadzieje, że uda się zgrać terminy i
        zrobić to w tym cyklu, mam urlop i bardzo mi zależy żeby teraz HSG zrobić, a
        poza tym chcę mieć to już za sobą. Kamień spadł mi z serca po wiadomości,że
        standartowo podają lek p. bólowy.Mam mieć raczej na Polnej, bo tam gin kieruje
        mnie na wszystkie badania.
        Jeśli którejś z Was robił HSG dr Słopień,
        Pozdrawiam
      • jolitka33 biba 35 30.07.07, 21:48
        Biba - czy Ty też mialaś robione to badanie przez Słopienia?
        • biba35 Re: biba 35 31.07.07, 09:07
          Słopień nie robił mi HSG więc nie powiem Ci jak wygląda to u niego.
          Ale to jest dobry doktor więc się nie martw.
      • kw363 Re: jak HSG robi dr Slopień? 31.07.07, 09:47
        Bylan pacjentka dr Słopienia ale na szczecie otworzyly mi sie oczy duzo
        moglabym o nim pisac ale przekonacie sie same w odpowiednim czasie.
        HSG nie robi on mimo iz obiecuje, powiedziala mi to jego kolezanka po fachu ze
        on nie ma uprawnien i byla zdziwiona ze takie cos mi powiedzial.Nie wspomne o
        zachowaniu bo dla mnie to skonczony idiota.
        Nie zna sie na leczeniu nieplodnosci ale jezeli czynnikiem sa tylko hormony to
        moze jest dobry.Mnie zostawil na pastwe losu i malo ma do gadania jezeli jest w
        szpitalu tam wszystkim kieruje Warenikowa ordynatorka.
        Jesli macie jakies pytania odp na gg 2841404
        • sjena1 Re: jak HSG robi dr Slopień? 31.07.07, 11:24
          potwierdzam i jeszcze dodam ze on nawet na hormonach sie nie zna, na szczęscie
          szybko zakończyła sie nasza znajomość
          • biba35 Re: jak HSG robi dr Slopień? 31.07.07, 17:26
            Nie zgadzam się z tym że na niczym się nie zna i że to skończony idiota.
            Mi bardzo dobrze zdiagnozował problemy hormonalne. Dobrze wspominam cały proces
            leczenia, który bynajmniej nie sprowadzał się tylko do podawania tabletek. W
            trudnej sytuacji, która wydawała się beznadziejna stanął na wysokości zadania i
            nie zostawił mnie samej.
            cyt: >powiedziala mi to jego kolezanka po fachu ze on nie ma uprawnien< a ja
            się pytam jakież to uprawnienia specjalne trzeba mieć żeby wykonać HSG? Bo
            jeśli ktoś mi powie że HSG mogą wykonywać tylko lekarze z Kliniki
            Endokrynologii Rozrodu i Leczenia Niepłodności szpitala na Polnej to nie zgodzę
            się. Miałam HSG 2 razy i 2 razy wykonywali je lekarze z innych oddziałów.
            Jedynym mankamentem Słopienia jest to, że nie pamięta swoich pacjentek i za
            każdym razem musiałam przypominać mu swoją historię. Poza tym nie miałam do
            niego żadnych zastrzeżeń.
            • jolitka33 czyli zależy na czyj dyżur trafię? 31.07.07, 18:00
              Z tego co piszecie, to znaczy, że otrzymam skierowanie i w zależności na
              jakiego lekarza trafię w danym dniu ,ten mi to badanie wykona?
              Jak narazie to wszystkie badania hormonów mam w normie i nasienie M też w
              porządku, więc żadnych leków mi nie przepisuje nawet. Trudno mi tak do końca
              wyrobić o nim sobie zdanie. Czekam na HSG i zobaczę co będzie. Potem chyba z
              wynikami pojadę do kogoś jeszcze na konsultację.
              O Słopieniu przeczytałam bardzo dobre opinie na bialej liście ginekologów i
              dlatego go wybrałam , ale czy słusznie - sama jeszcze nie potrafię odpowiedzieć
              sobie na to pytanie.
              Dziękuję Wam za wszystkie wypowiedzi.
            • kw363 Re: biba 35 jak HSG robi dr Slopień? 01.08.07, 08:17
              No wlasnie jedynie hormony umie wyprowadzic na prosta a leczenie nieplodnosci
              to nie tylko hormony to szereg roznych problemow.Bylam na jego oddziale i wiem
              ze nie ma nic do gadania nie tylko on ale wszyscy. Nie wiem jakie trzeba miec
              uprawnienia do robienia hsg ale tak powiedziala mi dr XXXXXX.
              Kazdy ma prawo wyrazic swoje zdanie na ten temat.Wybralam go tez z listy gin bo
              mial dobra opinie ale zawiodlam sie.
              U mnie wystarczylo ze hsg ( nie wspomne ze nie chcial zrobic laparo cyt "bo nie
              ma sensu i nic tak nie da") wyszlo bardzo zle to juz zawinal ogonek i siedzial
              cicho nie zrobil nic,jedyne co umial powiedziec to ze jedyna droga do
              posiadania potomstwa jest ivf. No i pomylil sie. Zmienilam dr jestem po laparo
              i mam drozny jajowod, niestety jeden wycieli bo byl wodniak a Słopien zostawil
              mnie z tym.
              Wspomne jeszcze ze nie lubi pacjentek co duza wiedza na temat leczenia
              nieplodnosci.
              Zreszta on nie ma specjalizacji aby leczyc w tym kierunku jest tylko gin-endo i
              z tym sobie moze radzi.
              Stracilam duzo czasu i pieniazkow, ale mam nadzieje ze nauczyl sie czegos na
              mnie.Jego przeprosiny juz nie cofna tego.Ale umnie sie przyznac do bledu i ze
              pacjentka miala racje co prawda dopiero po fakcie ale zawsze cos.
              Dr powinien pamietac swoja pacjentke prowadzi przeciez karte w ktorej nic nie
              zapisuje a jak zapisze to nie moze rozszyfrowac pozniej tego.
              • biba35 Re: biba 35 jak HSG robi dr Slopień? 01.08.07, 09:03
                cyt: on nie ma specjalizacji aby leczyc w tym kierunku jest tylko gin-endo
                Nie ma takiej specjalizacji, która uprawniałaby do leczenia niepłodności.
                Teoretycznie może to robić każdy gin. To że lekarz jest ginekologiem pracującym
                na oddziale Endokrynologii nie oznacza że nia ma prawa leczyć niepłodności -
                pod warunkiem że ma odpowiednią wiedzę. Podam przykład: na tym samym oddziale
                pracuje dr H. który pracuje jednocześnie w poznańskim oddziale Invimedu.
                • jolitka33 Re: biba 35 jak HSG robi dr Slopień? 01.08.07, 21:58
                  Byłam dzisiaj na wizycie.
                  Zrobiono mi biocenozę pochwy- w piątek wynik. Jeśli dobry ,to w poniedziałek
                  badanie HSG. Jednak powiedział, że On mi w tym dniu nie zrobi, tylko inny
                  lekarz.
                  A co do tego,że nie lubi jak pacjentka wiele wie, to nie wiem. Ale kiedyś mi
                  powiedział, że nie wyobraża sobie, żeby pacjentka nie orientowala się o co mu
                  chodzi w leczeniu.
                  Już sama nie wim co mysleć.
    • molares Re: jak HSG robi dr Slopień? 14.10.07, 10:13
      Mi robił HSG Słopień, robił je osobiście w 15dc i jestem bardzo
      zadowolona. Dostałam znieczulenie i badanie dało się znieść chociaż
      nie było przyjemnesad W każdym razie w szpitalu super opieka, wypis
      miałam tego samego dnia i o 16.00 już leżałam w domku.
      Nie pamięta historii pacjentek, ale to nie jest zarzut, kto
      spamiętałby taką ilość pacjentek? to której co dolega, co której
      przepisał itd. oszalałby gdyby próbował to zapamiętaćsmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka