IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 17:06
Mam pytanie, biorę drugi miesiąc bromergon, czuję się fatalnie,przede
wszystkim koszmarne zmęczenie, no i zaczęłam przybierać na wadze, a miało
nie być skutku uboczego typu wzrost wagi, czy któraś z was miała podobnie,
niedługo będę musiała wymienić garderobę. A tak poza tym to chyba szybciej
stracę męża niż zajdę w ciąże....Chyba się poddam mam już dość.. Depresja,
zmęczenie i co za tym idzie kłótnie z mężem , dlaczego mnie to spotkało, inne
pójdą raz na dyskotekę i mają akurat niechciane dziecko... fatalnie chce mi
się wyć...
Obserwuj wątek
    • Gość: olgha Re: bromergon IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.06.03, 17:53
      trzymaj sie mala! zobaczysz, ze bedzie dobrze!!
      pozdrawiam
    • madzia222 Re: bromergon 28.06.03, 18:11
      Poproś lekarza o zmianę leku na Parlodel albo Norprolac, mają takie samo
      działanie a są dużo lepiej tolerowane przez organizm.
      Pozdrawiam
      • zuzia1z Re: bromergon 01.07.03, 12:28
        norprolac jest słabszy! najlepsze efekty przynosi niestety paskudny bromergon.
    • Gość: kasia Re: bromergon IP: *.orasoft.net.pl 28.06.03, 18:57
      Ja biorę bromergon już chyba ok. 4 miesiące i tak samo jak ty zauważyłam, że
      przybyło mnie trochę. Nie martwiłabym się gdybym tyła równomiernie bo jestem
      raczej chudzielcem ale wszystko poszło w brzuch i pupę, wyglądam trochę jak
      gruszka albo jak w 3-4 miesiącu ciąży.
      Dla mnie jednak najważniejszy jest efek, teraz mam prolaktynę w normie tj. 11.4,
      13.6ng/ml podczas gdy przed-ok. 30, 40ng/ml.
      Jaką dawkę diennie zażywasz?
      • Gość: Madalena Re: bromergon IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 28.06.03, 19:02
        Biorę pół tabletki rano i pół wieczorem
        • Gość: kasia Re: bromergon IP: *.orasoft.net.pl 28.06.03, 19:19
          Madalena zrób badanie prolaktyny, jeżeli wyniki będą ok to spróbuj zażywać
          tylko pół tabletki na noc i w następnym cyklu ponownie wykonaj badanie jeżeli
          wyniki znowu będą dobre to pozostań przy tej dawce. Takie były zalecenia dr Z.
          z novum, w moim przypadku po zmniejszeniu dawki ustąpiły skutki uboczne typu
          omdlenia-parę razy zdażyło mi się zasłabnąć.
          • eklon Re: bromergon 30.06.03, 11:25
            Jestem w kropce. Brałam bromergon i wszystko było ok. Tzn. prolaktyna w miarę
            regularne okresy, ale moja pani doktor stwierdziła, że dobrze byłoby zrobić
            trzymiesięczną przerwę. Jestem właśnie w trakcie drugiego i miesiączki jak nie
            było tak nie ma. Nie robię sobie testu, bo poprzednie były zawsze negatywne i
            strasznie mnie to stresuje, a poza tym, tym razem akurat mój kalendarz nie
            zgrywał się z kalendarzem męża, więc szanse są zerowe. Czy wy też robicie
            jakieś przerwy w braniu? Ja do tej pory (a bromergon biorę już od 1999r.) nigdy
            nie robiłam żadnych przerw i nie wiem co mam o tym myśleć?
            • Gość: Madalena Re: bromergon IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 30.06.03, 12:05
              Powiem ci ,że nie moge udzielić ci wskazówek, bo u mnie to dopiero drugi
              miesiąc brania bromergonu. O podwyższonej prolaktynie wiem od niedawna.Nie
              miałam jeszcze przerw w braniu bromergonu...Ale ciekawi mnie fakt,że bierzesz
              długo bromergon, jak jest u ciebie z owulacją, czy widać poprawę??//
              • Gość: Angie Re: bromergon IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 11:49
                Ja też biorę bromergon już ponad rok i muszę Ci powiedzieć, że czuję się
                rewelacyjnie. Oczywiście na poczatku kręciło mi się w głowie, chciało mi się
                mdleć i inne takie, ale jak tylko organizm się przyzwyczaił po tych wszystkich
                dolegliwościach nie ma śladu. Okres uregulował mi się jak w zegarku, miałam
                monitorowane cykle i wszystkie pęcherzyki dojrzewaja i pękają, o czym
                wcześniej mogłam sobie tylko pomarzyć. A co najważniejsze - w końcu wiem
                dokładnie kiedy dostanę okres smile Zawsze zazdrościłam tego innym dziewczynom,
                że wiedziłay dokładnie, że dzisiaj dostaną. A ja zawsze - albo co 35 dni, albo
                co 38, albo co 33 .... Wielki totolotek. Teraz jest równo co 30 co miesąc i to
                jest super! Nawet oststanio się śmiałam do mojego lekarza, ze tak mi przypadł
                do gustu ten bromergon, że nie chce się wcale z nim rozstawać. A tak na
                poważnie, to bromergon można brać kilka lat, aż do zajścia w ciążę. Tak mi
                lekarz powiedział. Oczywiście jest to lek hormonalny i jego skutkiem ubocznym
                jest zaburzenie w trawieniu (uczucia wzdęcia) i pewnie to miała na myśli
                poprzedniczka pisząca o durzym brzuchu). Ja tez to miałam, ale odkąd kupiłam
                sobie leki regulujące trawienie (np. delikatne przeczyszczające ziołowe
                śrdoki) to i to zniknęło. Więc nos do góry! Jescze podziękujesz bromergonowi
                nie raz smile)
                Buziaki Angie.
                • Gość: Madalena Re: bromergon IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 12:36
                  Dzięki za odpowiedź, bardzo mnie twój list podniósł na duchu, przez chwilę
                  chciałam się poddać i przestać brać bromergon, bo myślałam ,że nic z tego nie
                  będzie i tylko strasznie przytyję,no brzuch mam jak w 3 miesiącu ciąży, ale mam
                  nadzieję ,że to tylko wzdęcia...
                  Pozdrawiam Madzia
                • odalie Re: bromergon 04.07.03, 23:59
                  To nie jest lek hormonalny. Owszem, reguluje wydzielanie hormonów, ale sam nie
                  jest hormonem. Tak się tylko czepiam smile))))

A w ogóle, to życzę Wam wszystkim, dziewczyny, dużo wytrwałości i mało powodów
                  do testowania tejże smile)) z tym lekiem! I powodzenia!!!
      • Gość: Aneta Re: bromergon IP: *.ryder.krakow.pl 04.07.03, 14:07
        Ojej, ale mnie ucieszyłyście, a zarazem zasmuciłyście. Ostatnio jadam mniej i
        trochę ćwiczę, a efektem jest coraz wyższa waga. Paskudnie wypchniety brzuch.
        Co robić?
        • Gość: Madalena Re: bromergon IP: *.biezanow.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 15:25
          Anetko
          Naprawdę nie wiem,niestety widzę,że hormony nie tylko na mnie tak źle działają,
          ja tyję i narazie nie zachodzę w ciążę, cholerne życie chcę mi się wyć, nie mam
          w co się ubrać , bo wyglądam jak ciężarna, dziewczyny ile przytyłyście po tym
          cholernym bromergonie....ja 5 kg, jestem niska po mnie widać..
    • Gość: kontradmirał Re: bromergon IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 03.07.03, 12:41
      Można również bromergon zastąpić dostinexem.
      Niestety cena nieporównywalnie wyższa, ale za to mniej skutków ubocznych.
      Bierze się go raz na tydzień, co rownież jest dużą zaletą w porównaniu z
      bromergonem.
      • Gość: mycha Re: bromergon IP: 213.241.2.* 03.07.03, 20:43
        Widze ze macie duze doswiadczenie, wiec osmielam sie zapytac: co z zajsciem w
        ciaze jesli mam za duzo prolaktyny, biore bromergon teraz 1x1 a takze
        duphaston od 13-25 d.c. 2x1 -stosuje to dopiero od 2 miesiecy. Jak dlugo musze
        czekac na dzidziusia ?
        Najgorsze, ze dzis dowiedzialam sie ze mam cos w jajniku ( usg 7 d.c.) nie
        wiedza jeszcze czy to torbiel czy p. Graffa. Moze domyslacie sie o co tu
        chodzi ?
        Prosze o pomoc, bo ja jestem "zielona". Z gory dziekuje.
        • Gość: kontradmirał Re: bromergon IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 12:14
          Jak długo trzeba czekać tego, niestety nie da się się przepowiedzieć.
          Natomiast w 7dc na podstawie usg nie można rozróżnić torbieli od pęcherzyka.
          Głowa do góry więc, trzymam kciukasy, aby to był jednak pęcherzyk.
        • Gość: Ewa Re: bromergon IP: 80.68.224.* 10.07.03, 15:55
          Zaszłam od ręki czyli już w pierwszym cyklu
          • zuzia1z Re: bromergon 10.07.03, 16:55
            w poierwszym miesiącu brania bromergonu czy po jego odstawieniu???
    • Gość: apearl Re: bromergon IP: *.rzeszow.sdi.tpnet.pl 04.07.03, 14:18
      najbardziej to mnie wkurzają w tym wszystkim faceci, dlaczego akurat Ciebie to
      spotkało i tego typu pytania zamiast przytulic i powiedziec, że bedzie
      dobrze !!!!
      • Gość: Angie Re: bromergon IP: *.koszalin.cvx.ppp.tpnet.pl 04.07.03, 15:53
        smile) Jak widać nie tylko Ciebie to spotkało i spotyka coraz częściej - jak
        widać po listach na forum. Ja walczyłam przez ostatnie półtora roku bardzo
        mocno, ale już dałam sobie na "luz". Od dwóch miesięcy żadnych lekarzy, badań.
        NIC! Choć grzecznie biorę bromergon smile) Bo dobrze na mnie działa jak pisałam
        wyżej. Poczekam rok - dwa i zobaczymy co dalej. Choć mam już 30 smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka